חברים, בקשר לטיול

avitano

New member
חברים, בקשר לטיול

אני חושב שקצת הגזמתם אני לא מבין למה זה צריך להגיע להתבטאויות שהגיעו מצד אחד הגולשים (שנחסם לכמה ימים להתרעננות) ואני לא מבין למה זה נראה לכם טבעי ולגטימי לבטל ולאשר את הטיול 5-6 פעמים ב 24 שעות... זה לא הגיוני להודיע לאנשים בהתראה כ"כ קצרה שהטיול יוצא או לא יוצא ושפה משתנה ושם קורה ושם לא קורה ופה כן... בלבלתם את מי שרצה להשתתף והוצאתם את החשק לכאלה שעוד התלבטו לא חייב להוציא טיולים בכח, אפשר לדחות, אפשר לשנות, אפשר לבטל ואפשר לאשר אבל לא לעשות מלחמת כוחות ולשחק עם זה זה לא אחראי, ילדותי ויהיר אני לא חושב שאני יכול לתת לטיול הזה את השם טיול פורום, לא כמו שהוא עכשיו מצד שני אני באמת חושב שגם להעביר את חסותו לארגונים מאבד את המשמעות של הטיול נכון, כשיש חסות מאחורי הטיול זה יכול להיות מאורגן יותר, מתואם יותר וכו' אבל מצד שני הרבה אנשים באמת הרגישו נוח יותר כשאין "טייטל" כלשהו מעל לטיול ואין שום השתייכות ארגונית לטיול... אני מבקש בכל אופן, אם יש עוד עדכונים כלשהם לגבי טיול כלשהו תעשו את זה בשרשור הקיים בלבד, לא לפתוח שרשורים חדשים שיהיה בהצלחה שבוע טוב.

הרגשתי באמת כאילו דוחקים בטיול הזה.

מההתחלה, אני ואליאור עשינו את כל התכנונים כדי שיצא טיול כייפי ומהנה. כשראינו שזה מעבר ליכולת שלנו - שקלנו אופציות... והעברנו את זה לחסות הו"ד, בידיעה שזה מאבד קצת את הייחוד והמשמעות שלו. אבל ההחלטה שלנו, בדיוק כמו התכנונים שלפניו, נבעה מתוך רצון להרים טיול כייפי ומהנה! והיו אנשים שהתעקשו שהטיול יצא לפועל בכל מקרה.. זה קצת מלחיץ, קצת דחוק, קצת להוט לדעתי. לפעמים צריך לדעת להפרות, כמו שערן אמר... לפעמים הכל לטובה, גם אם דברים שתכננו פתאום התבטלו. אז די, לא צריך לבכות על זה. לא צריך להרגיש רע בגלל זה. קבענו - צצו והתבטלו דברים - וזה נדחה למועד אחר... ביג דיל! באמת שלא מרגיש צורך כעת לטיול (יצא החשק וכו'), וגם כי אני בטוח שהו"ד ירימו טיול לא-פחות טוב. אז למה סתם לדחוק? שיהיה לכולנו שבוע טוב ומצוין!

Naor2x

New member
לאור הנסיבות, ועם כל הצער שבעניין

גם אני מוותר כבר... באמת יצא החשק עם כל הבלגן שהיה סביב זה. אז אמנם חבל ובעסה - אבל זה המצב. אני מצטרף לדבריו של אופיר בעניין הארגון של הטיול, ולדעתי כל מה שהיה נחמד כאן זה שזה טיול כזה של הפורום, לא תחת שום כותרת או ארגון או מסגרת - וזה נתן אווירה קצת אחרת. חבל שהיוזמה נכשלה בסוף... אבל אין מה לעשות. רק אוסיף, שלהבא, אולי כדאי להיות קצת יותר זהירים בדברים שנאמרים - ושאם מארגנים יוזמה כזאת ולא הכל סגור ב-100% (כמובן שתמיד יש דברים לא צפויים שלא בשליטתנו) - לא להודיע בכזאת התלהבות ונחרצות, ולהציג כזאת תוכנית כאילו הכל כבר בטוח וסגור - כי זה גרם לחלק מהאנשים פה סתם לקחת חופשים מהעבודה, ולשנות את כל לוח הזמנים בהתאם. לכל מי שייקח יוזמות כאלה להבא - אנא, היו זהירים יותר בדבריכם - כי אולי בשבילכם זה רק "לבטל", וכלום לא קרה, אבל בשביל אחרים זה גורם לנזק. שבוע טוב לכולם, נאור

היוזמה לא נכשלה, היא נדחתה... ההבדל תהומי.

ואני חושב שאתה צודק בנוגע לעניין הזהירות.

eliorby

New member
זה מצער אותי לשמוע

קודם כל, איך אתה יכול להגיד באותה הנשימה: "כל מה שהיה נחמד כאן זה שזה טיול כזה של הפורום, לא תחת שום כותרת או ארגון או מסגרת. שמת לב לסתירה הפנימית שבדבריך? אביאל ואני לא נתנו לטיול את השם "טיול פורום". את זה אתם עשיתם. ולגבי הארגונופוביה שיש לחלק מהאנשים כאן- הגבתי לשרשור של אופיר בנפרד. ואל תדאג, פעם הבאה זה ייעשה בצורה אחרת לגמרי... אני באמת מצטער אם זה פגע באנשים, זו ממש לא הייתה המטרה שלי. ואני מצטער במיוחד אם זה פגע בך. במחילה ממך נאור.

kolkuli1

New member
אני מאוד מסכים!

אם כי לא משנה לי אישית אם ארגון כלשהוא יהיה אחרי על הטיול. אני ישמח לדעת סופית מה נסגר. ואגב כך אני חושב שזה באמת הוריד לכולנו את המצב רוח. בכל מקרה אני בעד לדחות את הטיול. אבל

Nחמן

New member
לוחצים על הכפתור

ו... הופ! יש טיול. זאת אומרת הארגון הוא החלק הכי פחות בעייתי. חוץ מזה יש עוד הרבה טיולים אחרים, שאינם קשורים לפורום. לא בשביל זה באנו לכאן. אנשים עובדים, לומדים או שיש להם תוכניות אחרות... לארגן את האנשים זה החלק הכי קשה. והנה היו לנו 15 אנשים ביד. כולם לקחו חופשה מהעבודה או מכל דבר אחר אולם רק הודעה אחת בלתי אחראית הביאה פחד מפני הבלתי נודע: שמא נלך לאיבוד בדרך... חוף הבונים מזוהם והאדמה היא גוש קמח... טוב, שלא הזהיר מפני נחשים ועקרבים או מפני אל-קעידא... אני לא עשיתי את מה שעשיתי ועודני נלחם על העיקרון של אהבת הארץ. רק אונס מוחלט - היעדר רכב יניא אותי מהטיול.

eliorby

New member
אם אתה רוצה את דעתי הכנה

אופיר, אביאל ואני ארגנו טיול ב- 21.7. מיד לאחר שהבנו שאי אפשר לקיים את הטיול כמו שרצינו והתכוונו, ביטלנו אותו, ב- 29.7 (הכי מוקדם שיכלנו). זהו. לא הייתה שום "מלחמת כוחות". היו כמה שניסו להכניס לאביאל ולי מילים לפה, והעמדתי אותם במקומם, כמו שחשבתי לראוי. שאלו מה דעת "המארגנים המקוריים", אז הבהרתי את עמדתנו. זה שחלק מהאנשים כאן מאוד עקשניים ויש להם בעיה להתמודד עם ההחלטות שנעשו- זה כבר משהו אחר. אז בבקשה ממך- אל תייחס את ה"ריב" הזה אלי. ואם אתה עדיין לא משוכנע- תקרא את ההודעות שוב, ותראה בעצמך. תשאל את עצמך זאת: מה יותר חשוב? שייצא טיול? או שהוא לא יהיה משוייך לשום ארגון? הארגונופוביה שיש לחלק מהאנשים כאן ממש ממש לא מובנת. מה זה משנה ע"י מי זה נעשה? כל עוד הדבר יוצא לפועל, והאנשים נהנים. (ובסוגריים: המארגנים מקבלים סוג של קרדיט על הארגון ועל המאמץ, כי הם אלו שהרימו את הכפפה). אנשים צריכים להתנתק מתחושת "חוסר הנוחות" הזאת שעולה להם כל פעם שהם שומעים שם של ארגון. ואני באמת מאמין שהו"ד יוכלו לעשות עבודה טובה יותר מאיתנו, בגלל כל המשאבים שיש להם. ואם הם יצליחו להרים טיול טוב יותר- אשריהם! זה הדבר היחיד שחשוב. ותחשוב על זה רגע: אמרת ש: "אני לא חושב שאני יכול לתת לטיול הזה את השם טיול פורום, לא כמו שהוא עכשיו" לידיעתך, לא אני ולא אביאל נתנו לטיול הזה את השם "טיול פורום". אז למה זה נראה כאילו אתה מאוכזב שאתה לא יכול לשייך את הטיול לפורום? מוזר, אחרי שאתה רושם ש"להעביר את חסותו לארגונים מאבד את המשמעות של הטיול". אה, אבל להעביר את חסותו לפורום, דווקא נותן לו יותר משמעות... הגיוני.

Nחמן

New member
מה איכפת לך

מי מארגן את הטיול? הדברים שעשית ושכתבת גם בעבר על הו"ד אכן מעוררים חשד כבד, שאתה מופעל ע"י אחרים. בזאת אני מקבל את כל הדברים שכתב מנדי בהודעתו האחרונה. אני רוצה להאמין, שלא כך הדבר, וששניכם פעלתם בתום לב, אבל התוצאה... פירוד ומחלוקת. לכן הדבר הראשון, שעליך לעשות, הוא להפסיק להתערב הדברים, שבין הו"ד וכל ארגון אחר, ולהפסיק לייצג את הו"ד. כדברים האלה אמרתי גם לרב רון. גם אני כמנדי ועוד רבים מעריכחים הן את אנשי הו"ד והן את אנשי "חברותא" וכל המחלוקת כאן זרה לרוחנו. כמו כן עליך למשוך את ידך מכל התערבות שהיא בדברים של אחרים. אינך חייב לצאת לשום טיול. מצידי אתה יכול לשבת בבית ולדפוק את הראש בקיר, למה יש מחלוקת בין הו"ד לבין "חברותא". כמה פעמים העירו לך עך בעבר, ואתה ממשיך. לכן הגעת לתוצאה ה"מכובדת" של הטיול. במקום לזכות בתהילה ולשמוח על ההזדמנות, שנקרתה לך בעזרתו של אדם מנוסה בארגון אירועים, העדפת לתת לו אגרוף בפרצוף: "גם לי גם לך לא יהיה". שמך יירשם לדיראון, כמי שהרס ופוצץ טיול מקסים ללא שום שייכות לארגון זה או אחר.
טרם הספקתי לקרוא את ההודעה על הפיגוע הנורא אבל שמעתי עליו טלפנית. כמובן - זעזוע. אינני יודע, אם זה מעשה פלילי או פח"ע. אני מקווה, שהמשטרה והשב"כ יתפסו את הפושעים ויעמידו אותם לדין. תנחומים למשפחות השכולות ואיחולי רפואה שלמה לפצועים.

mendy770

New member
הרשה לי להבהיר -לרב רון אין קשר לזה

הוא מעולם לא שלח אנשים מטעמו וכן בעניין הזה גם זה לא בא ממנו למשוך זאת לכיוון הו"ד לצערי קורה שלפעמים "שליח" חושב שהוא ימשוך כל דבר לכיוון הו"ד זה טוב -אבל לא מבין שהוא רק מרחיק אנשים כך ויוצר אנטגוניזם את הרב רון אני מוקיר ואף אני מפנה אליו מתלבטים לא מעטים הטיול אכן התגבש כטיול פורום ותגידו מה שתגידו !!!

sahar85

New member
מה קורה חברים?

נעלמתי לכמה ימים, וכשאני חוזר הפורום מפולג? על שום מה? אליאור ואביאל (כפרות עליכם...) ניסו לארגן טיול ומשום מה בוטל, מה זו הכפיות טובה הזאת? אני בטוח שהם קרעו את התחת בארגון ולא משנה מה הסיבה שבוטל הטיול לא צריך להאשים אותם!!! וגם אם הטיול יעבור לחסות של תנובה! מה זה משנה תחת מי הטיול רשום? העיקר שיהיה לאנשים עם מי לצאת. אני אמנם מנוע מלבוא לטיול עקב לימודים (ועוד לימודים אחרים) אבל מה שחשוב מבחינתי היה להיות יומיים תמימים עם אנשים מסוגי, אנשים מדהימים שהכרתי פה בפורום... נראה לכם שזה משנה לי אם הו"ד, חברותא או אפילו בזק ארגנו את הטיול? ואם הו"ד מארגנים אז מובטח לי שאהנה פחות??? מה קורה לכם חבריי? במיוחד היום, הערב... אדם רצח אנשים רק בגלל שהם הומואים! אנשים מסוגנו נרצחו על לא עוול בכפם ואנחנו מרשים לעצמנו לריב רק בגלל איזה טיול מחורבן, קצת פורפורציה!!! ותרדו מאביאל ואליאור... כל הכבוד להם על היוזמה והרצון בלי כל קשר לתוצאה!!! LOVE YOU ALL, SR

טוהרtoar

New member
אין מה לעשות נגד התכונה הנפוצה לקחת דברים ללב

אבל אני מקווה בכל זאת, גם אם זה משהו שהומואים די נוטים אליו, שיתגברו על התכונה הזו... מה שרק עוד אוסיף לכתוב זה שאני אוהב את כולכם וחושב שמגיע יישר כח לכולם: ל2 חבר'ה שרצו להרים ארוע לטובת חברי הפורום והפנו לכך מזמנם ורצונם הפרטי לחבר היקר, אחד מהפעילים הנמרצים כאן, על אף עבודתו במשרה מלאה במישורי חסד אחרים, שעושה אשר לאל ידו ש"אף על פי כן נוע תנוע!" לחבר'ה שמאחורי הארגונים לחבר'ה שאוהבים להטיח אחד בשני בשביל שאח"כ יוכלו לבקש סליחה, להיות "ריגשים" ולהתפייס ולכל אלה שימשיכו להרים, להריץ, להטיח לארגן ולבלגן מאחורי הניקים וההודעות יש אנשים עם חיים מלאים שבלי שיבקשו מהם מקדישים מזמנם לתת לאחרים להרגיש "חלק" אז רק רציתי לומר יישר כח עצום לכולכם
יישר כח על כך שאתם מספקים לנו אדרנלין, אקשן, ומוטיבציה להמשיך הלאה... (רק, בחייאת, אל תשכחו גם לפרגן זה לזה
)

בנוגע להעברת החסות להו"ד,

אכתוב את זה חד וחלק - כדי למנוע אי הבנות או שקרים של אנשים שנכתבים ע"ג הפורום... אני הצעתי להעביר את הטיול לחסות הו"ד, זו הייתה החלטה בלעדית שלנו. לאחר שאני ואליאור החלטנו שזה הדבר הנכון לעשות, תיאמנו את זה מול הו"ד - והעלנו הודעה לפורום בנושא העברת החסות להו"ד. אז שתנוח דעתם של מחרחרי הריב, שחושבים שהו"ד השתלטה (אולי מלכתחילה) על הטיול.

avitano

New member
חבר'ה, להרגע.

אז ככה נחמן - שמור על שפה נאותה יותר, "רוב טיפשותו" וכדומה לא נקבעו על ידך ואין לך מדד מנת משכל של גולשים מנדי - כנ"ל, יש דרך לפתור דברים כל השאר אביאל - אני מברך אותך על כל היוזמה ועל המאמץ שהשקעת אני זוכר שרק דיברנו על לארגן טיול לפורום וישר התנדבת ועשית את זה בצורה הטובה ביותר, אתה צודק, קורה, לא תמיד זה מצליח יש אילוצים, והטיול נדחה, לא קרה כלום, באמת אין צורך לדחוק! אליאור - כן, הטיול הוגדר כ טיול פורוםסדגש| למה? כי פנו אליי די הרבה אנשים מראש שביקשו מפגש פורום כלשהו אם זה ערב ביחד, או טיול, או סתם מפגש וכו' הם הרגישו לא נוח להשתייך לטיול או מפגש של ארגון מסויים למה? לא יודע, תשאל אותם, אבל אני לא שואל, אני מקבל את דעתם אז זאת הסיבה שאמרתי שהטיול כבר לא יכול להיות מוגדר כטיול פורום וזאת הסיבה שאני העדפתי שלא יהיה טייטל לטיול למרות שזה לא אומר כלום על אופי הטיול. עשית עבודה טובה, שוב, קורה שיש אילוצים וקורה שזה לא יוצא לפועל אתה לא אשם בשומדבר... ------------- חברים הנושא יצא מפרופורציה אז לפני שנסגור את כל השרשורים האלה תכבדו אחד את השני אל תשכחו שכולם בני אדם וחלקנו טועים לפעמים, וכולנו אנושיים אל תפגעו ברגשות של אחרים תעברו הלאה לא קרה כלום כל עכבה לטובה, אם ירצה ה' נצא לטיול ועוד ל 10 טיולים אחרים רק תאהבו אחד את השני, עכשיו יצאנו מט' באב, אתם רואים לאן אתם נגררים בכלל? שיהיה לכולנו שבוע טוב אופיר.

אז לפני שסוגרים את השרשור - הערותי...

1. כמי שזרק לחלל הפורום את הרעיון לארגון טיול לחברים - וכמו שהדגיש אופיר טיול לחברי הפורום - במפורש!!! כדי להכיר את החברים העומדים מאחורי המקלדת, לגבש ולהעלות את הפורום על דרך המלך, לאחר תקופה של תרדמת (ויעיד על כך המנהל היקר אופיר שאיתו היתה לי שיחה במסרים, איך מחיים את הפורום - הרעיון עשה את שלו...). 2. בהיותי בעל משפחה ועבוד שכיר שאין לו הרבה פנאי בארגון טיולים, זרקתי את הרעיון לאליאור, שהדבר מצא חן בעיניו ואז יחד עם אביאל נטלו יוזמה והריצו את הרעיון, רק חבל שבישורת האחרונה, כאשר חברים לקחו חופשה מעבודתם, אחרים הניחו את הלימודים והמבחנים בצד ליומיים של כייף וכו'... החברים הצעירים (שכל הזמן החמאתי ואני עדיין מחמיא להם על פועלם) ממש לפני קו הגמר "נפלו" והכריזו על תפנית דרמטית בקשר לטיול וחבל... 3. לאורך כל הדרך הייתי בקשר און ליין עם אביאל (אביאל תקן אותי אם אני טועה) והצעתי את עזרתי בכל מה שרק אפשר (כל ניסיונותי ליצור קשר עם אליאור בכל אמצעי אפשרי, לצערי עלו בתוהו -ובכל זאת אליאור אני עדיין מחכה לתשובותיך למסרים ששלחתי אליך ולא נענו). היה חשוב לי הטיול הזה, כי לי אישית לא קל היה לצאת לטיול והדבר היה כרוך בהכנות פיזיות ונפשיות ולהשתחרר מכבלים (ומי שמכיר את סיפורי האישי - יודע בדיוק למה אני מתכוון). אני לא חושב שהיה צורך בהעברת הטיול תחת חסותו של ארגון זה או אחר, ממש לא!!! יש כאן חברים שמצויים עמוק בארון ואין להם כל כוונה להיחשף ולהשתייך לארגון זה או אחר. לדעתי אם החברים הצעירים חשו שהנטל כבד כל כתפיהם היו מעבירים את המושכות לחברים אחרים שהיו מוציאים את הטיול לפועל. 4. צר לי שכך נראו פני הדברים, האמירות כאן יצאו מכל פרופורציה והרגשתי מועקה בלב לראות איך הופכים רעיון כל כך נפלא, שלדעתי היה תורם רבות לפורום ולברים ואלה שמאחורי הקלעים, למלחמת אחים מיותרת לחלוטין. איך אמר אופיר רק יצאנו מתשעה באב, די לנו בנשאת חינם, די לנו בסבלנו, אנחנו מצפים לגאולהש למה ולבניין הבית השלישי והוא כידוע, ייבנה רק באהבת חינם!!! 5. נחמן יקירי, לקחת על עצמך להריץ את הטיול, אבל לערי הרב, רוב החבריםש היו אמורים לנסוע איתי (והם ממש חבר'ה נפלאים - שוחחתי עם רובם והיה לי לעונד להכיר אותם אישית וישירות בטלפון) בגלל שכבר יצא החשק (האמת שגם לי כבר לא היה עניין לאחר "הריצות" הרבות שעשיתי כאן ואיתור בתי כנסת בסביבה לתפילה בציבור, כדי שלא נפריע לאחרים, באיתור מסעדות בסביבה שיתאימו לכולם, בקניית ציוד (כמו אוהלים, פק"ל קפה, שקשי"ם ועוד...) לרווחת החברים - ציוד שילווה אותי לפחות בטיולים המתוכננים לי ולבני ביתי בשבועיים הקרובים. 6. אני קורא מכאן לכל החברים ללא יוצא מן הכלל להתעשת ומהר, לאור המקרה המזעזע שהתרחש אמש בתל-אביב, לבקש מחילה וסליחה זה מזה (חודש הרחמים והסליחות קרב ובא) ובואו יחד נלמד את הלקח להבא. 7. עצוב, עצוב מאוד שכך מתרחשים דברים, ואני אישית מבקש ממי שפגעתי בו מחילה וסליחה ומוחל וסולח לכל מי שפגע בי אם יש כאלה. ועל אהבת חינם יש לי שיר שכתבתי לפני שנים אחדות: איזהו עשיר - השמח בחלקו אוהב כל אדם - מעומק לבו. איזוה חכם - הרואה את הנולד אוהב את הבריות - כל אחד ואחד. אהבה היא מילת קסמים - מקרבת רחוקים מסירה המחיצות - וכובשת לבבות אהבה מלב אל לב - כמה טוב שאתה אוהב ובאהבת חינם - נבנה את העולם איזוה גיבור - הכובש את יצרו מעתיר אהבתו - לבוראו ויוצרו איזוה מכובד - המכבד את הבריות שטוף אהבה - כימים ונהרות אהבה היא מילת קסמים... איזהו נבון - במתרקח מכל עוון מרעיף אהבתו - לכל הסובבים אותו איזהו חסיד - הגומל חסדים הופך את השונאים - לידידים ואהובים אהבה היא מילת קסמים...
אוהב את כולכם - ואמשיך הליות כאן עמכם!!!

בדיוק,

מקרי אמש מגמדים את כל הסיטואציה הזאת. מצטער אם פגעתי במישהו, ומצפה מאנשים לקחת את ביטול הטיול הזה בפרופורציות. לא צריך לעשות מזה פיל כ"כ גדול. זה הכל. יום טוב.

mendy770

New member
שמח שהכל בא על מקומו בשלום

תודה לאליאור ואביאל שאירגנו (עם כל כאב הראש שכרוך בזה) וגם אם לא יצא בסוף זיכרו שהחברות מעל הכל וגם אם נסחפנו לפעמים מצטער והעיקר שהכל בא על מקומו בשלום

למעלה