חברים בבקשה!!!

morning star

New member
חברים בבקשה!!!

שלום לכולם. בשרשרת ההודעות של פקפקני, ליאו ווילקי מגיסטר מופיעות מילים וויכוחים אשר מתאימים יותר למגרש הכדורגל מאשר לפורום באינטרנט, במיוחד פורום בנושא מעין זה ``לא זה שתכניס לפיך יטמאך אלא זה אשר תוציא מפיך`` - זכרו זאת. ליאו - בפורום זה אין מקום למאגיה שחורה (ועוד בשגיאות כתיב) לא במילים ולא ברעיון (כמו כן, ממי שאמור לדעת מעט בנושאים אלה לדעת כי אין לכך כל השפעה עקב מחסור בדברים נחוצים). מגיסטר - ממך, משום מה, ציפיתי ליותר מאשר הוכחת. במקום להשמיץ את אשר כביכול אין לו מושג - לנסות להסביר, או להבין את ``בורותו``. לכל אחד היכולת להבין, אך לא לכל אחד הרצון. נראה יותר כי שניכם מגינים על אמונותיכם בעזרת התקפה, דבר אשר צופה מהצד ישער כי נובע מערעור אמונתכם ודומה הדבר יותר לדת קנאית. פקפקני - זכותך לפקפק. גם אני פקפקתי. עד היום אין אני יכול להיות ב-100% בטוח. אני אדם עם רגל אחת במדע ורגל אחת במיסטיקה. נראה כי אתה אדם משכיל, ובתור שכזה, בעל אופקים רחבים (אני מקווה). מתוכחותיך ניתן להבין כי חפשת הוכחה ולא מצאת (ואולי אני טועה ומחפש אתה להפריך). ובכן, זהו מלכוד 22. ללא אמונה, קשה להוכיח ובלא הוכחה קשה להאמין (אם כי מאמינים אינם זקוקים להוכחה והוכחה מבטלת את הצורך באמונה). חשוב על כך - אין לזלזל בכוחה של אמונה. גם במדע, קיימת תאוריה מקובלת כי המציאות בעצם, היא יחסית לחלוטין. מתוך הנסיון, אין צורך במדע כדי לדעת זאת. לכן, אם המציאות היא יחסית, יש בכוח האדם לשנות אותה ע``י מעשה. המאגיה היא אחת מצורות השינוי האלה - שינוי פנימי אשר מביא לשינוי חיצוני, לעיתים דרסטי. בודאי מכיר אתה את כוחה של המחשבה החיובית ואת כוחו של ה``תת-מודע``. מאגיה משתמשת באלה והינה מעין ``מדע ואומנות`` אשר מעמיקים את השפעתם של אלה. אם נהרהר בתורתו של יונג כי קיים ``תת מודע`` כולל אשר קיים בין כל היצורים החיים, אז נבין כיצד שינוי בתת מודע של אחד יביא לשינוי גם באחר. בשלוש מאות השנה האחרונות ``עלה`` המדע על כך כי קיימים שדות כח שונים בתוכם אנו חיים ואף יוצרים חלקם. המאגיה טענה זאת, במטאפורות ובמישרין, במשך מאות שנים טרם לכך. המאגיה טוענת, כי שינוי באדם יכול להביא שינוי בשדות האלה ולהשפיע בעקיפין ומישרין. תורות כמו הילינג, רייקי, צ`י קונג ועוד מיישמות זאת כעמוד תווך מרכזי. מאחר וקצר זמני, אמשיך את מכתבי זה בפעם אחרת. איני מבטיח הוכחות, מאחר ואין אנו עוסקים בתחום מטאריליסטי וכל הטוענים למיניהם כי שינוי פיזי ע``י מאגיה הוא פשוט, טועים טעות חמורה. הם אינם בעצמם יודעים להבדיל באם תוצאה מסויימת היא עקב שמושם במאגיה או השפעה טבעית לחלוטין ברוב המקרים. שלכם MS הנווד

leo McWhite

New member
יש לי מה להגיב... :-(

לדעתי את צודקת... אבל זה הדרך היחידה להשתיק את המעצבן הזה... מצטער אם זה הכאיס מישהו... :(

morning star

New member
עצה ידידותית

שלום ליאו! קודם כל אני בן... לא נורא, כולם מתבלבלים. תגובתך אכן הכעיסה אותי, אך אני מבין כי היית בפרץ רגשות זעם. ``דברי חכמים בנחת נשמעים``, פתגם עם אחריות לאלפיים שנה. אם משהו מעצבן אותך, קח אויר, ספור 20 שניות ותרגע. אז תענה בראש צלול יותר. אין צורך להשתמש במילות גנאי. אם הוכחה הוא רוצה, נסה להבהיר לו אחת. אם אתה חושב שקשה לבטא זאת במילים (ואני יודע כי קשה הדבר) - תוותר. בלאו הכי לא יבין את שלא רוצה להבין, וזה נכון לכל אחד. יש המצפים למעשי ניסים, לתופעות על טבעיות - אלה לא מבינים מה הם מבקשים. שלך הנווד

leo McWhite

New member
מצטער.......

אני מצטער שקראתי לך בלשון הנקבה... :( אבל אני מקבל את עצתך... אם תקרא את מה שכתבתי בהודעה ששאלתי כל אחד מה הוא ותמשיך תדע כי רגוע מוחי ואינו כמו הנראה לחוץ ... ועוד הפקפקני אמר שאין לנו תשובות חכמות... ליאו... :)

צילה-ש

New member
מצטרפת - אם כי יש לי מה להוסיף...

שלום לך! מצטרפת לדעתך, אם כי הייתי רוצה להזכיר לך או ליידע אותך כי במקרים של דיסלקציה אנשים כותבים בשגיאות כתיב בלתי ניתנות לתיקון ולכן בוא נרד מנושא שגיאות הכתיב. שמצד אחד יכולים להוכיח על ...אך מצד שני אם האדם סידלקטי ... הרי שאין מה לעשות בנידון. בכל מקרה, מצטרפת לדעתך וחבל שאנשים בוחרים במה זו על מנת לשחרר לחץ אישי שלהם ומנסים לגרור את כל השאר. בואו נשמור על רמה! בברכה צילה שיר-אל

Veliky_Magistr

New member
תגובה

אני מאד מצטער אם פגעתי במישהו,זה לא היה בכוונה , וניסיתי להמעיט במילים מעליבות אך, הדבר שאני הכי שונא זה כאשר מישהו מפקפק באמונה של מישהו אחר, וכשכתבת שאני מגן על אמונה כלשהי, זה נכון אני מגן על האמונה שלי אך אף פעם לא אמרתי שהאמונה שלי היא אידיאלית, אם תקראי קצת הודעות למטה תראי שאני מגן כל אמונה או דעה אך כאשר מותחים ביקורת על הדעה שלי או שאומרים שמה שאני מאמין בו שטויות, זה לא יכול לעבור אצלי על סדר היום. בכל זאת אם נשמעתי יותר מדי ככזה שכופה את אמונתו על אנשים אז סליחה,כי בעצם זה מה שניסיתי להדוף.

למעלה