חברים, אשמח לעזרתכם

Lee151

New member
חברים, אשמח לעזרתכם

אני מאוד מתלבט אם לקנות אייפון 6 פלוס כרגע או להישאר עם הפלאפון 4 שלי חחח

בכל אופן, זה רק עיניין של זמן נראה לי עד שאחליט אבל מה שמונע ממני בעיקר , ללכת ולרכוש זה כל הקטע
שאני לא ממש חזק בנושא הזה של הגיבויים של אנשי הקשר, כל התמונות שיש לי שם ולא בא לי שיימחקו,
כל מיני הודעות SMS שחבל לי שיילכו לאיבוד, ואפילו באפליקציה הזו של ״הפתקים״ , יש לי כל מיני רישומים שלי
שכבר עשיתי מלפני שנתיים וחצי וחבל לי שיילכו לפח.

אז השאלה שלי היא כזו:

לגבי אנשי קשר וכל זה, אני מבין שבחנות יעשו לי את הגיבוי הזה לפלאפון החדש וכל זה.... נכון?

אבל מה לגביי ה ״פתקים״, ה SMS ? התמונות וכו?

זה כזה מבאס שבשביל להחליף מכשיר צריך לאבד כל כך דברים

אין לי מושג איך מגבים תמונות ופתקים וכו

אשמח שתחוו את דעתכם

תודה

Lee151

New member
אההה ועוד שאלה בבקשה

נגיד ואחליט לגשת לחנות ולקבל 400-500 שקל על האייפון המעאפן שלי....
זאת אומרת , לתת להם אותו תמורת הנחה על קניית אייפון 6 פלוס.

איך אני יכול להיות רגוע ובטוח שכל מה שהיה לי על הפלאפון הזה, פשוט ייעלם ?

יש כרטיס sim וכל זה, אבל לא הכל מן הסתם נשמר עליו-- בטח לא כל ההודעות בוואטסאפים , דברים שרשמתי ביומן שם וכו...

מצטער על הבורות- אבל אשמח שמישהו יסביר לי קצת

המון תודה

noa_f

New member
יש לך אייפון 4?

אם כן, אז כדאי שתדע ששום דבר לא נשמר ממנו על הסים.
ואתה גם לא צריך שיגבו לך אנשי קשר בחנות. ולא אצל המפעילה.

תכנס להגדרות > אייקלאוד ותבדוק שכל המתגים של סנכרון לאייקלאוד (אנשי קשר, פתקים, יומנים וכו׳) דלוקים. על המתג של אימייל אפשר לוותר - אני מכירה ישראלים בודדים בלבד שמשתמשים בשירות האימייל של אפל...
תבדוק שסנכרון תמונות לאייקלאוד גם דלוק
תבדוק שגם המתג של גיבוי דלוק. (בגיבוי הכללי נכנסים הסמסים,

תכנס לאתר icloud.com עם נתוני חשבון אפל שלך ותראה שאנשי הקשר והפתקים שלך שם.
רצוי מאווווד להעביר את התמונות למחשב (לא תראה אותן באתר אייקלאוד עדיין). אני לא עובדת עם מערכת חלונות, אבל בוודאי מישהו כאן ישמח להסביר לך איך מעבירים אותן למחשב.

ועכשיו אתה יכול לקנות מכשיר חדש בשקט.
אתה קונה את המכשיר החדש. בזמן ההגדרה הראשונית שלו אתה מכניס את אותו חשבון האפל שיש לך על הישן ובוחר: לשחזר מהגיבוי.
וה-כל מגיע לבד למכשיר (אם הוא מחובר לאינטרנט) תוך כמה דקות. בלי חנות. בלי טובות. ובטח שלא מהסים.

Lee151

New member
תודה רבה לך.. ו...

זה אומר שבעצם בצורה הזו אני לא צריך להיכנס דרך האיטיונס במחשב שלי וכו? במידה ואקנה מכשיר חדש?

כי המחשב שלי נדפק לפני חודש, ואני לא יכול לפתוח אותו בכלל ואני גם לא מתעסק איתו יותר משום שיש לי
אייפד -- אז המחשב הנייח שלי כבר לא רלוונטי לגביי.

זה אומר שאין לי כרגע אייטיונס בכלל

Lee151

New member
ועוד משהו-- בדקתי את זה

אז הרב היה לי מסומן... רק הפתקים לא.

אז סימנתי את הפתקים ואז הוא רושם לי ״צור כתובת דואל ב. @cloud .com ללא תשלום על מנת להפעיל את ״פתקים״

אבל יש לי כבר חשבון באיי קלאוד -- אז למה צריך לרשום את זה שוב והוא לא מזהה ישר?

ועוד שאלה -

אם אני משאיר את הפלאפון 4 שלי בחנות שם על מנת לקבל קצת הנחה על ה 6 פלוס--- איך אני יכול להיות רגוע
שהכל נמחק לי שם ושלא עובר ללקוח הבא עם הפתקים שלי וכל מיני דברים שיש לי שם...

תודה

noa_f

New member
מה שכתבת פה היה לי חדש, אז קראתי על זה קצת

פה: http://support.apple.com/kb/PH12081
לפי מה שכתוב (אם התעצלת לקרוא. אבל כדאי לקרוא), צריך כתובת אימייל בסיומת icloud.com, לא חשבון נוסף!
ואגב, קיום הכתובת הזו גם לא אומר שתקבל אימיילים לשם אם לא תרצה. את סנכרון האימייל ניתן לכבות ופשוט אל תיתן את הכתובת הזו לאף אחד. צריך רק שהיא תהיה מוגדרת.

לפי מה שהבנתי, כשאתה מפעיל את הסנכרון של הפתקים בפעם הראשונה הוא מעלה את ההודעה שקיבלת - אז תמשיך איתה ותגדיר כתובת איימייל בסיומת אייקלאוד. ואז תוכל לסנכרן גם את הפתקים.

לי יש שתיים כאלו מוגדרות (כי החשבון שלי מאוד ותיק. עוד מהזמן שקראו לענן שלהם me.com ולכן יש לי גם כתובת בסיומת הזו) ואני לא משתמשת בהם לאימייל בכלל! אני משתמשת בהם כאמצעי תקשורת נוסף בפייסטיים וב-imessage. אבל גם זה לא חובה.

noa_f

New member
ולגבי מסירה הלאה של מכשיר

צריך לעשות שני דברים:
1. קודם לנתק אותו מחשבון האייקלאוד שלך.
2. למחוק את כל התכנים שעליו.
&nbsp
כמובן שלפני הכל צריך להיות בטוחים שכל התכנים עליו מגובים היטב.
&nbsp
אפל כתבו מדריך גם לזה: http://support.apple.com/en-us/HT201351
&nbsp

noa_f

New member
את אייטיונז צריך כדי להעביר מוסיקה (ורינגטונים) וכמובן, אם

כמות התכנים שלך עולה על הנפח הענני שאפל נותנת בחינם ואתה לא רוצה לשלם על הרחבה.
בנוסף, כמו שכתבתי: רצוי מאוד לגבות את התמונות וסרטוני הוידאו שצילמת למחשב. בד״כ מדובר במידע שאנחנו לא רוצים לאבד וגם כי אפליקציית הענן של אפל לתמונות עדיין לא מספיק טובה, היא טובה רק להעברה למחשב או בין מכשירים.
&nbsp
אם אתה לא מחזיק מוסיקה שהעברת מהמחשב - אלא רק מוסיקה שקנית מהחנות (או בכלל לא) ואתה ממעט לצלם, יתכן ששמירת התכנים על אייפון + אייפד יספיקו לך. אני בכ״ז הייתי עושה גיבוי נוסף, למשל באמצעות Dropbox, שיכולה גם להעלות אליה את התמונות והסרטונים שאתה מצלם במכשירים.
&nbsp

למעלה