חברים, אני צריך עצה

m a t a n O

New member
חברים, אני צריך עצה

שלום לכולם, אני במערכת זוגית כבר 10 חודשים. לפני חודש וחצי גיליתי שהחבר שלי לא יצא מהארון בפני הוריו, אחרי שכבר הכרתי את כל החברים שלו, ולרגע לא חשבתי שזה כך. בתחילת היחסים שלנו הוא נתן לי להבין שזה נושא שפשוט לא מדברים עליו, לא שלא יודעים על קיומו. אני יודע שהשאלה הראשונה שתעלה היא, למה זה מפריע לך, הבעיה שלי היא שהוא נוסע לכמה ימים הביתה ולא מתקשר. (אנחו גרים בערים נפרדות) וכל פעם שהוא חוזר לדירה שלו, בעיר שלי, החיים דבש. מה זה דבש- זוגיות מלבלבת. בעבר לפני שידעתי על אי ידיעת הוריו, הוא היה יוצא מהבית ומתקשר אליי, והייתי שמח על זה. היום אחרי שאני יודע, כבר אמרתי לו שבבקשה לא יתקשר אליי כשהוא נוסע, כי זה באמת גורם לי להרגיש כמו המאהבת שלו. מי שלא מדברים עליו, לא מכירים אותו בשם. כבר יצאו כמה פעמים שהייתי אצלו בבית, דיבר עם אחד מההורים שלו, ואני הכנתי אוכל, שאלו אותו מי שם, והוא אמר שזה שותף שלו. ביום הולדתו אמא שלו באה לפגוש אותו והיתה בדירה שלו, וראתה זר פרחים ששלחתי לו, שאלה ממי, והוא אמר שזה מחברה מאוד טובה שלו (שהיא מכירה) כמו כן על מצעים שקניתי. אני לא יכול לתאר בכלל איפה זה שם אותי ואיך אני מרגיש. הוא אומר שהוא ייצא מהארון, אבל בתנאים שלו, בזמן שלו- לא בשבילי, כדי שאם יהיו תוצאות ממש קשות, הוא לא יזקוף את זה לרעתי, ואז הוא לא יוכל לחיות איתי. אמרתי לו שאם הייתי יודע על כל זה מההתחלה לא הייתי מתחיל את מערכת היחסים הזאת, כי אני את ההתמודדות הזאת עברתי, וזה קושי אחד שלא הייתי רוצה להוסיף למערכת יחסים בריאה. יצאתי מהארון כשהייתי בן 14, אני בן למשפחה דתית, זה לא היה פשוט, אבל עברתי את זה. ההורים שלו אנשים משכילים, משפחה פולניה טובה כזאת, הוא בעצמו מושלם כזה, וזה הפחד האמיתי שלו- להיות לרגע לא מושלם, לא לענות על כל הציפיות של ההורים שלו. אני אוהב אותו יותר מדי. אני בחיים לא יכול להגיד לו- או שתספר או שאנחנו נפרדים. זה כבר מעבר לזה. אבל אני לא יודע איך אני יכול לחיות ככה. הימים שהוא לא מדבר איתי נהיים לי קשים מנשוא כל פעם בחומרה גדולה יותר. אני רוצה לדעת מה אתם חושבים, או חושבות, אם יש לכם/ן איזושהי עצה לתת, אני מאוד אשמח. תודה, מתן.

היי מתן

מה שלומך? תשמע. תראה. אהמ...ככה. נכון שזה שהוא עדיין בארון מול ההורים שלו בסיטואציות מאוד מסוימות כמו שאתה תארת לא עושות לך טוב, ואני בהחלט מקבל ומבין את זה. מצד שני אלה הם החיים שלו, והבחירה שלו (שוב בהסתמך על הדברים שלך) לא ממש פוגעת לכם בזוגיות, לא מגבילה אתכם בצורה משמעותית. ולכן אני אומר שתניח לו עם זה. מעצבן, מטריד, מציק ככל שזה יהיה עבורך. הפחדים שלו הם שלו, לכשירצה יתמודד איתם, ואל לך לשפוט אותו על פי זה בטח כל עוד זה לא פוגע בך. בשרשור קודם דיברנו על האידיליזציה שבזוגיות, ונשמע שיש לכם משהו טוב באמת. תשמור על זה.

m a t a n O

New member
נספח

שכחתי לציין, אני בן 20, הוא בן 26. אם זה משנה קצת. שוב תודה. מתן.

gevertov1

New member
תן לו מרווח נשימה...

אם קשה לא לצאת אל ההורים, תן לו להתמודד עם זה בקצב שלו. למרות שאנחנו במאה ה 21 עדיין יש בעיות רציניות בכל העולם עם הומוסקסואליות, גם בקנדה הנאורה וגם בהולנד הליבראלית. לדרוש ממישהו שיתנהג כאילו הכל כרגיל בנושא הזה, ושזו לא בעיה - זו דרישה גדולה מדיי אולי יש אפשרות לפשרה בנתיים? שהוא כן יתקשר אליך כשהוא אצל ההורים שלו, ושאתה תתגבר על ההרגשה כאילו אתה "מאהבת". תהנה מהאהבה שמצאת, ואל תהרוס אותה בדרישות מופרזות

2 שוורים

New member
היי מתן

הייתי רוצה לאמר לך שכל אדם נפתח בקצב שלו. לבן זוגך יש קצב שונה מהקצב שלך. ולכן גם קשה לו יותר ההתמודדות עם יציאה מהארון. גם אצלנו בתחילת הקשר, בן זוגי היה פתוח יותר לעולם הגייז ואני הייתי בארון כמעט לחלוטין. (מה שהשתנה תוך פרק זמן קצר). המציאות שבה הוא משקר לבני משפחתו אינה קלה גם לו. תהיה סובלני. הוא הרי יודע ממי הפרחים וכו'... תהנה ממה שבניתם וממה שיש לכם.

ע י ל י י

New member
מתן שלום

טו לֵב נָבוֹן, יִקְנֶה-דָּעַת; וְאֹזֶן חֲכָמִים, תְּבַקֶּשׁ-דָּעַת. טז מַתָּן אָדָם, יַרְחִיב לוֹ; וְלִפְנֵי גְדֹלִים יַנְחֶנּוּ. (משלי) ספרתי, 18 שורות כולל פתיח כולל סגיר, תוכן הבקשה לעצה שלך בפורום. לעניות דעתי הקובעת ניתן היה לקצר. כתבת: "אני אוהב אותו יותר מדי" איזה יופי לשמוע משפט שכזה שיוצא מתוך חדרי הלב . חד וחלק! אל תקלקל עשרה חודשי דבש של זוגיות יפה. בהיעדרותו,דאג למלא את זמנך ולא לשבת כאלמנה פולניה אומללה ובוכייה. כנאמר: "רחוק מתוק" באשר ליציאתו מהארון של בן זוגך:הוא ענה לך מפורשות את דעתו בעניין וכל שעלייך לעשות כבן זוג "אוהב יותר מידי" - ל כ ב ד ! כי אתה בן זוג וחלק נכבד מאבני היסוד של זוגיות:הוא מתן כבוד הדדי. בהצלחה, עיליי

xanadu

New member
המצב שלי דומה

בן הזוג שלי לא יצא מהארון בפני המשפחה ובפני החברים שלו בעיר שבה הוא גר ולומד. ולא שלי נורא כיף לחיות עם זה. הוא מדבר איתי בקודים כשהשותף שלו בטווח האזנה, למדתי לא להתקשר אליו כשהוא אצל המשפחה ואפשר לשכוח מיום אחד לבוא לבקר אותו בדירה שלו. אני כבר לא טינאייג'ר שמשחק במחבואים. ולפעמים זו לא הרגשה נעימה שבעוד שאימא שלי כבר מנדנדת מתי אני מביא אותו לארוחת ערב (כמעט שנה ועוד לא פגש את המשפחה. למרות שאני כבר שלושים שנה הייתי שמח אם לא הייתי פוגש את המשפחה. שלי), זה לא הדדי. אבל - אני מבליג, כי זה לא עניין של חיים ומוות בעיניי. בנסיבות הללו, זה לא מה שהורס או בונה מערכת יחסים. כמובן שהסיפור היה יכול אחרת לגמרי אם למשל בן הזוג שלך היה בעיר שלך מתנהג כמו גשש בלש בפעולה. לא לגעת בפומבי, לא להתנשק בפומבי, לא ללכת לפה ולא ללכת לשם. אני מבין מהדברים שלך שהמצב הוא אחר. זה לא מצב אידאלי, אבל זה העניין הכי פרטי שלו והוא יעשה את הצעדים האלה בקצב שלו, מתי שהוא ירצה. זה לא שאנחנו חיים בתוך איסור נגיעה כשהוא איתי. אז כשהוא בטריטוריה שלו, אי שם - שיתנהג איך שהוא רוצה. אני לא אכתיב לו איך להתנהג כשהוא לא איתי ואני לא אלך להילחם בשם העיקרון ובשם המטרה וכו' וכו' וכו'.

טל קר

New member
מצרפת לנוחיותך את תשובתי מפורום 119

אהלן, אתה אומר שקשה לך שהוא לא מתקשר, לקראת סוף ההודעה, ומסביר שאתה בעצמך ביקשת שהוא לא יתקשר באמצע ההודעה. זה לא ימים שאתם לא צריכים לדבר בהם, לפני שידעת על אי ידיעת הוריו הוא היה יוצא מהבית ומתקשר אליך והיית שמח על זה. אתה זה שביקשת ש"שבבקשה לא יתקשר אליי כשהוא נוסע". ה'איך אני יכול לחיות ככה' יכול להיות בכמה רבדים. איך אתה יכול לחיות כמה ימים בלי לשוחח איתו - אין שום סיבה שלא תשוחח איתו אתם לא משוחחים בגלל הבקשה המפורשת שלך. שנה אותה ותוכלו לשוחח. איך אתה יכול לחיות כמה ימים בלי לפגוש אותו - שאלה אחרת,תלוי גם בתדירות שזה קורה, אבל לפעמים בני זוג לא נפגשים כמה ימים לאור הנסיבות, בדר"כ ממשיכים לחיות תוך כדי וגם אחרי. איך אתה יכול לחיות עם חבר שנמצא בארון כלפי הוריו - חודשים יכולת לחיות כך אז זה כנראה לא ה'קטע הטכני'. בנוגע לקטע של המשמעות כמה דברים - הוא לא אומר לך שהוא מתכוון להשאר בארון כלפי הוריו לנצח ושלא תפתח ציפיות כי הוא עומד להתחתן עם מישהי בסופו של דבר, הוא אומר לך שהוא מתכוון לעשות את זה אבל בקצב שלו. אי אפשר לגזור מההתמודדות שלך בגיל 14, להתמודדות שלו כיום בגיל 26 ועם משפחות שונות לחלוטין. מהנסיבות נשמע שההסתרה מהוריו היא לא ענין אישי בגלל שאתה אתה זה בגלל הארון שלו מול הוריו, ופחדים שלו מול הוריו, ואולי גם חלקם מוצדקים אי אפשר לדעת מהתיאור שלך ומי שמכיר הכי טוב את משפחתו זה הוא. אני חושבת שאם לא גרים אצל ההורים ונמצאים מחוץ לארון כלפי שאר הסביבה רק כלפי ההורים לא, אפשר בהחלט לקיים קשרים. מצד שני להיות בקשר בו בן הזוג במקום לתמוך או לעודד בעדינות מפעיל עליך לחץ פיזי לא מתון כולל לסרב לדבר איתך בטלפון כשאתה נוסע להורים מאד מקשה על הקשר. גם האמירה שאם היית יודע לא היית מתחיל את המערכת הזו היא פוגעת.

m a t a n O

New member
טל שלום

אני יודע שזה מאוד פוגע, להגיד לו שאם הייתי יודע את זה בהתחלה לא הייתי מתחיל את הקשר. אבל יש בזה מהאמת. מה שכן, יום הטיעון הזה כבר לא תופס, אני אוהב אותו, הוא האהבה הכי אמיתית שהיתה לי, ואני רק יכול לאחל אותה. זה לא שמפריע לי לא לראות אותו, כמובן שזה מפריע, אבל בכלל לא ברמה שאני מתייחס לזה. הרי יכול מאוד להיות שהוא כמה ימים בעירי ואני לא אראה אותו. זה לא העניין. העניין הוא שוב, ההסתרה. זה שאומרים שחייתי עם זה שהוא לא מתקשר עד עכשיו, במשך כל הזמן, זה לא נכון בכלל. אף פעם לא הייתי מבין את זה, ובדיוק בגלל השוני המוחלט למה שקורה כשהוא איתי, כשאנחנו במסגרת שלנו. אני מתחיל להבין, אני לא צוחק, זה קשה לי באמת, אבל אני עושה את מה שאני חייב. אני מבין שאני לא יכול לכפות עליו את זה ושאסור לי ללחוץ עליו. אני גם מבין שאני לא צריך לחשוב עליי בכל הסיפור אלא עליו, זאת הצרה שלו, אלה היחסים שלו עם ההורים שלו, עם עצמו. אני מבין. זה לא מפחית מההרגשה שמתעלמים ממני. אבל אני מנסה להתמודד גם עם זה, אפילו החלטתי להמשיך את הלך הרוח ה"ירושלמי" שלנו, כדי להפחית מהעומס לשנינו. אני מודה לכולכם על התגובות, זה הגיע בדיוק בזמן. ולבקשת אחדים: מתנצל אם הארכתי יתר על המידה. תודה, מתן

טל קר

New member
הי מתן, אם הבנתי אותך נכון

החבר שלך בארון חלקי, כלומר החברים כן יודעים, ואף פגשת אותם. זה לא שאתה איזה מובלעת קטנה בחיים של בן הזוג שנמצא מכל הכיוונים בארון , נשמע שהפרופורציות הפוכות - שרוב הזמן בחוץ והארון מול ההורים זה המובלעת. בנוגע להרגשה שמתעלמים ממך - ההורים שלו לא מתעלמים ממך אי אפשר להתעלם ממה שלא יודעים שקיים. הוא עצמו לא מתעלם ממך - אתם ביחד, אתה מכיר את החברים שלו. נשארה מובלעת של קשריו מול הוריו שלא קשורה ספציפית אליך אני אנמק מדוע לא קשורה - זה לא שהם יודעים מההומוסקסואליות אבל לא יודעים ממך, זה לא שהם ידעו מגברים אחרים אבל לא יודעים ממך, לא אתה בארון כלפי הוריו, זה ההומוסקסואליות שלו בארון כלפי הוריו. כלומר ממה שאתה מספר זה לא שהוא לא מסתיר אותך, מתן, מהוריו, הוא מסתיר את עצמו מהוריו. אנשים רבים נמצאים בארון כלפי ההורים לא מתוך ששון אלא מתוך חשש מהתגובה והסנקציה. התחושה שאתה 'בן על תנאי' להוריך או שהקבלה שלך בפני ההורים היא 'על תנאי' ויש פחד שאם הם ידעו מי אתה באמת לא יקבלו אותך - בין אם זו תחושה מוצדקת ובין אם היא לא מוצדקת (אגב כל הרגשות יכולים להיות מוצדקים מאד הנסיבות שונות ממשפחה למשפחה. אני מכירה לא מעט אנשים שהסביבה יודעת וההורים לא, גם בגילאי השלושים) זו תחושה קשה ולשקר להורים על חייך נחווה (ולפעמים בפועל) כסוג של הגנה עצמית. מה זה הלך רוח ירושלמי כדי להפחית עומס?

m a t a n O

New member
הלך רוח ירושלמי

הלך רוח ירושלמי הוא מה שיש ביננו כשהוא איתי, הודעות, חיוכים, געגועים מתוקים כאלה. זאת הכוונה ללא מעמיס. אני יודע שהמובלעת היא לא גדולה בכלל. ההתמודדות שלי, אולי לא בצדק, כן.

yosef 30

New member
היי מתן

אני חושב שאתה הכנסת את עצמך לקונפליקט שבכלל לא קיים. עד היום הסתדרתם מצויין, אהבתם אחד את השני, בנייתם משהו מיוחד כפי שאתה מתאר אותו. אני חושב שמשהו אצלך השתנה, משהו שהשלכת עליך ולא הבן זוג שלך. זה שהוא לא מציג אותך בפני המשפחה שלו זה לא אומר כלום עליך. כתבה לך יפה מאוד טל קר ואני מאוד מתחבר לדבריה. הוא אוהב אותך, הוא שם בשבילך, אתם יוצאים ביחד, אתה מכיר את החברים שלו והוא את שלך. אז אתה לא הולך לאכול אצל ההורים שלו, אז מה?! א\ הוא לא אמר לאמא שלו שאתה שלחת לו את הפרחים - אז מה? זה לא אומר שהוא לא אוהב אותך. יש לו פחד מסויים, והוא צריך אותך יותר מכל דבר אחר שם בשבילו כבן זוג אוהב ותומך. זה אחד ממבחני הזוגיות עד כמה אני יכול לשים את עצמי לרגע בצד ולהיות קשוב ונוכח בשביל הזן זוג שלי ולתת לו את הכוח שהוא צריך בשביל להתמודד עם הפחדים שלו. מבלי לתת לו עצות עשה ואל תעשה. כשאתה אומר לו לא להתקשר אליך- את מי בדיוק אתה מעניש ולמה.? מה בדיוק יישתנה עכשיו שאתה יודע שהוא יוצא החוצה ומתקשר אליך? אני הייתי בזוגיות שלוש שנים ששנה וחצי ממנה הייתי בארון, הייתי הולך כל ערב יום שישי להורי לארוחת ערב והבן זוג שלי נשאר בבית. בצהריי יום שישי היינו אצל ההורים שלו בארוחת צהריים וכל המשפחה קיבלה אותנו באהבה גדולה. אין ספק שגם אני רציתי להביא אותו, אבל ידעתי שזה לא ייתקבל ע"י אבי. הוא היה שם כל הזמן עם הפחד ועם התסכולים שלי. כעסתי נורא בחגים שאני צריך "לחצות" את עצמי לשניים ולא להיות איתו כמו כולם. והוא היה שם, לא כעס, לא שפט, אפילו תמך שאקח את הזמן לאט לאט עד שארגיש בטוח. כמובן שגם הוא שילם את המחיר, אני יודע שגם הוא התבאס אבל בשל אהבתו לזוגיות שלנו -הוא בחר להיות שם. והייתה לנו זוגיות מדהימה. אחרי שנה וחצי כשכבר הגעתי לגיל 30 הרגשתי שדיי אני לא יכול להמשיך לשקר יותר, זה כבר התחיל ליצור אצלי קונפליקט במה שאני מאמין ובמה שאני עוסק בחיי. והלכתי וסיפרתי להוריי. היום אני יודע שאני לא ארצה לשלם את המחיר הזה, יהיו חגים שאני אלך לבד ויהיו חגים שאני יעשה עם בן זוגי לעתיד שיבוא עלינו במהרה
. מי שאני מציע תן לו את הזמן שלו, תהנה מהאהבה שיש לכם אתה אוהב אותו והוא אותך ואתם יוצאים מבלים ונהנים ביחד. כל השאר "קטן" לעומת מה שיש. בהצלחה ובאהבה יוסף.

למעלה