חברים... איזו נחרצות (-: הברחתם את

אורית ג.

New member
חברים... איזו נחרצות (-: הברחתם את

ואני רוצה לנצל את ההזדמנות לספר על סבא שהתקשר אלי וסיפר לי את הסיפו רהבא : 1. לבן שלו עומדים להוולד תאומים (בן+בת) 2. הוא מתנגד נחרצות למילה אבל בנו מהסס 3. אחרי קראית חומר בנו הסכים עמו שרצוי לא למול אבל אשת הבן היתה נחרצת בעד החיתוך 4. ואז... נולדן הילדים והוא סיפר שאולי יצליח לשכנע (היתה צהבת והיה קצת זמן) אחרי כחודש התקשר וסיפר לי ``מחר השחיטה `` (מילים שלו. מצטערת על ההשוואה) אמרתי לו אאין מה לעשות - כל אחד מחליט בקשר לבנים שלו והבן הוא שלו הוא אבי התינוק . אבל ... יש גם כאלה סבים נדיר אמנם.

אמיר

אני מכבד את אמונתך גם לחילוניים יש דעה המחייבת את הברית דעתה של מנהלת הפורום ..ברורה ומקובעת זה דו שיח של חרשים או יותר נכון מונולוג חד צדדי אל תיטרח..אף אחד לא ישנה את דעת השני על כל מאמר רפואי בגנות הברית מילה יש שני מאמרים לחיוב הברית מילה איש באמונתו יחייה

lea2707

New member
גם הקרבת קורבן אדם אצל שבטי האינקה

נבעו מתוך ``אמונה``, אבל זה לא משנה את העובדה שזה פרימיטיבי וברברי !

אמיר.

New member
נפלא ... רגרסיה בתוך קדמה...

אחרי שהעולם התקדם מאתיאיזם לפוליתאיזם ולמונותאיזם את מחזירה אותנו אחורה ???? ------------ דרך אגב.. למה לרוץ לדרום אמריקה על פולחן המולך שמעת ? זה כאן בסביבה הכנענית .... בגיא בן הנום שרפו ילדים למוות (היום יש שם את הסינמטק .. כמה אירוני...)

Ludwig

New member
בסדר כמדומני מעט שונה...

קודם היה פוליתאיזם, אחר-כך מונותאיזם ולבסוף אתאיזם... אם כי אף לא אחד מהשלושה פסול כאמונה בפני עצמה כמובן.

אתאיזם-פוליאתאיזםן-מונותאיזם זו

הרגרסיה, זו בטוח לא קדמה. אלוהים הומצא ע``י אנשים חלשים בשביל אנשים חלשים עוד יותר, כדי שהחלשים פחות יוכלו לשלוט בחלשים יותר.

Ludwig

New member
לדעתך כמובן...

אומנם אני אתאיסט, אבל אני יכול להבין מי שבוחר להאמין בקיום אלוהים או מספר אלים כפתרון פילוסופי או מענה לצורך נפשי. יש לדתות מסויימות אספקט פוליטי כמובן, אך בעיני הבעיה האמיתית מתעוררת רק כאשר בשם האמונה פוגעים בחופש הפרט או בגופו באופן בלתי מוצדק. אפשר להמשיך לדון בכך רבות, אך לשם כך יש ודאי פורום אחר. לדעתי(!) כדאי להשתדל להתרכז כאן בנושא המילה והקשור אליה.

ירון@ר

New member
תיקון ההודעה למעלה היא שלי

ביל גייטס עם השטויות שלו, למה אין דפדפנים עבריים ביוניקס ?

אורית ג.

New member
שלום סבא אליעזר. ברור שיש לי דעה

כלשהי על ברית מילה. בזה איני שונה כלל ממך או מאמיר רק שהדעה שלי אחרת. למה לקרוא לה ``מקובעת`` שיש בזה איזה רמז לגנאי. גם אני יכולה לומר על שלך שהיא מקובעת. אני מקווה שזה לא נכון לגביך כמו לגבי. אני קראתי ולמדתי הרבה על ברית מילה לפני שגיבשתי את דעתי. וההצגה שלך לאמיר כאילו זה ``דו שיח של חרשים`` - גם היא מוטעית. הרי אמיר לא מתווכח איתי בלבד. הוא כאן (כך נראה לי) כדי לייצג דעה בעד ברית המילה שיכולה לעזור למי שמתלבט או שיבוא להתלבט בפורום. טוב לדעתי שתשמע דעה כמו של אמיר וגם (למגינת לבך?) גם דעה כמו שלי. ובאשר למאמרים - אני עושה את מירב ומיטב המאמצים להביא כל דבר הקשור בברית מילה לפורום. חלק מהחומר נלקח ממה שהיה לנו בפורום הקודם ב-IOL וחלק יהיה חדש כאן. אני עושה זאת בקצב האפשרי לי ולפי מה שאני מוצאת. זכותך להביא לכאן כל מאמר (או שניים) בעד מילה שאתה מוצא ומוצא לנכון. הדבר יתקבל בברכה. בתקוה לדיון תרבותי ונקי מהאשמות אורית ג.

אורית ..המחיקה היתה במקומה

אני שמח שמצאת לנכון למחוק את שרשרת הקללות וניבולי הפה של ירון חבל שגם תגובתי נמחקה ..לא היה בה רבב של ניבול פה הייתי שמח אילו היתה תגובה והזהרה מצידך לירון לגבי הקיבעון נהיר לי שעמדתך חד צדדית ואני מניח שנבעה מהרבה חשיבה אבל היא עדיין ``מקובעת`` לצד אחד בדיוק כמו דעתי ה``מקובעת``נובעת מהרבה מניעים המניע העיקרי בדעתי הוא דווקא בריאותי (לכן חלק גדול מהנוצרים נימולים) המניע השני הוא שאלת הזהות העצמית (נושא כבד בפני עצמו) בברכת ויכוח פורה...סבא אליעזר

Ludwig

New member
סבא, למה בדיוק אתה קורא קיבעון?

אני מודה שבעבר הרחוק לא התנגדתי למילה. אלא שלאחר שקראתי בנושא חומר רב שהצביע בבירור שאין כל הצדקה רפואית למילה ואין כל הצדקה ליטול סיכונים מיותרים, ולאחר שהתרשמתי על-פי עדויות רבות שהמילה גם פוגעת בתחושה המינית ובאיכות תפקוד אבר-המין, הגעתי למסקנה שיש להימנע מהמילה ואפילו שמדובר בפעולה בלתי מוסרית. האם לשינוי עמדה כזה אתה קורא קיבעון? ודרך-אגב העובדה שמדובר במצווה דתית לא היווה לגבי שיקול לכאן או לכאן מכיוון שמצד אחד אינני מאמין בדת ומצד שני אינני אנטי-דתי. מה שהייתי ממליץ זה שתקרא בעצמך את החומר הקיים בנושא (ואני מתכוון לקרוא באמת ללא סלקציה, רק בביקורתיות). אני מאמין שאחרי שתקרא לא תחזור על הטיעון שיש הצדקה רפואית למילה או שחלק גדול מהנוצרים נימולים. מעבר לכך אפשר כמובן לדון במשמעות החברתית של המילה או במשמעות בלאומית של הסמל. כאן דעתי היא שהיות המילה בלתי מחוצה רפפואית ואף מזיקה גובר על היות המילה סמל לאומי (מה גם שאני סולד מסמלים שיש בהם פגיעה בגוף או אפילו סימנים בלתי-הפיכים).

ירון@ר

New member
אין לי בעיה שתתוכח לגופו של עניין

אבל לבוא בהשמצות אישיות ולקרוא לזה ויכוח זה לא מקובל. לקרוא לי חכמולוג, זו טעות וכשאתה תתנצל עליה אני אהיה מוכן לשקול הידברות איתך. ודרך אגב, יש לי יותר תארים אקדמיים ממך ומסבתא לאה ביחד, וממה שהבן והנכד שלכם ישיגו אי פעם.

Ludwig

New member
המלצה...

אני אישית סולד מגסות ומיהירות, במיוחד כשהן מעכירות את הפורום ופוגעות בסופו של דבר בתרומתו. בדרך-כלל אני מעדיף שלא לענות להודעות כאלו.

Ludwig

New member
ויש כאלה שהתואר ``עולה להם לראש``...

ופתאום גם נזכרתי בכמה דוקטורים שלא מהווים בדיוק אידאל עבורנו, למשל כמה שהדוקטורט שלהם מתבסס על הכחשת רצח והצדקת גזענות, ויש איזה דר` גרמני ידוע... כנראה שתואר אקדמי איננו ערובה לטוב-לב והתחשבות בזולת, אפילו לא מביא בהכרח לתרומה חיובית...

ירון@ר

New member
כן אבל אילו דוקטורים לא מדעיים

הרי במקצועות פסאודו-מדעיים כמו סוציולוגיה, פסיכולוגיה, מדעי המדינה, בטחון והמזרח התיכון אפשר לכתוב שנאפוליון הפסיד בווטרלו בגלל שהוא לא ``קיבל`` מג`וזפין וזה יהיה תיזה לדוקטורט.

lea2707

New member
תואר אקדמי שבא מתוך שינון ולימוד

לא בהכרח מעיד על אינטיליגנציה טבעית,ואיני רוצה להרחיב יותר מדי... המבין יבין!

למעלה