חברים או לימודים

AYELET1

New member
חברים או לימודים

בפורום "בעיות בגיל הההתבגרות" הופיעה ההודעה הזו. השואל מתלבט בין בית הספר הנוכחי, בו יש לו חברים רבים, אך הלימודים ברמה נמוכה, לבין מעבר לבית ספר בו רמת הלימודים גבוהה, א החומר האנושי שם לא משהו. האם הייתם מעבירים נער/ה לבית ספר אחר, בו אתם יודעים שלא יהנה מבחינה חברתית אך ציוניו יהיו גבוהים, או הייתם ממליצים לו להשאר בבית ספרו הנוכחי , בו הוא מקובל, יש לו חברים רבים וכו´? בימים האחרונים כתבה בפורום מישהי (אמאשל2 אם אינני טועה) שענייני חברה משפיעים על היכולת ללמוד, אז איך אתם רואים גורם זה במערכת השיקולים? מוזמנים לחוות דעתכם.

חני ב

New member
חברים הם אחד הדברים

החשובים בחיים, לכן לי היה חשוב יותר שלילדיי יהיה טוב וכיף בבי"ס מבחינה חברתית ושיפרחו שם. לגבי החלק הלימודי, אם הם תלמידים טובים, הם יהיו כך בכל מקום, יגיעו בסוף לאוני´ ושם יוכלו ללמוד מה שהם רוצים. סביר להניח שבכל בי"ס יש בכל זאת גם את הרמה הגבוהה יותר, שם יוכלו למצות עצמם מבחינה לימודית. אבל, החברים חשובים מאד מאד ואם נכנסים לחברה לא נכונה, זה גם יכול לגרור אותם למקומות לא רצויים.

yalyul

New member
חברים

ראש לשועלים או זנב לאריות? ציונים ,אפשר תמיד לשפר אבל רגשי נחיתות כתוצאה מבדידות חברתית קשה לתקן. אם מדובר במתבגר שמרגיש כבר חלק מקבוצה, הייתי מוותרת על "איכות לימודים" ממילא מי שרוצה ללמוד לומד ומי שלא...לא

vered4

New member
שמתם לב איך הצביע הנער?

ברוב של 13:9 לטובת הלימודים. השאלה היא באמת על איזה בית ספר מדובר. אם רמת בית הספר נמוכה מאוד, כך שתפגום ביכולת להפיק תעודת בגרות טובה, זו בהחלט בעיה. לעומת זאת, אם בית הספר הוא מקיף, והענין של רמת הלימוד הוא סטטיסטי- כמו שבבריכה העומק הממוצע הוא 1 מ´, אבל אם אתה לא יודע לשחות תטבע בקצה של 2 מ´, אז בהחלט אפשר להוציא תעודת מצוינת.

AYELET1

New member
2 הדברים חשובים:

לימודים וחברה. והעניין הוא כפי שציינה ורד: האם מדובר על בי"ס בעל רמת לימודים מינימלית ביותר, בלתי נסבלת, ואז כנראה הייתי ממליצה לבחור את ביה"ס בעל רמת הלימודים הגבוהה יותר. אם מדובר על הבדלים פחות דרסיים, הרי הייתי נותנת משקל רב לענייני החברה. כפי שכבר נאמר כאן, מי שיודע ללמוד, יצליח בשניהם...

גליה12

New member
אצלנו בפריפריה זה די תיאורטי

חיי החברה אני מניחה תוססים בכל שלושת/ארבעת בתי הספר הקרובים (טווח 40 דקות נסיעה),אבל הרמה הלימודית באף אחד מהם אינה משהו שאפשר להתברך בו- אבל כאיילת אני סוברת שאם בית הספר גרוע מאד- לא הייתי שולחת לשם את הילדים- רק בגלל חברה. על בית ספר ממוצע הייתי מתפשרת.

למעלה