חבריי המלומדים

Artanis

New member
חבריי המלומדים

איזה פתרון מציעה הרפואה האלטרנטיבית עבור אבן בכליה? האם יש משהו ברפואה הסינית לדוגמא שיכול לעזור?

hal767

New member
רפואה טבעונית יכולה לעזור.

אם זה יעניין אותך, תשאלי ואסביר. אינני עוסק ברפואה סינית.

0 אור 0

New member
אני אשמח לשמוע על הפתרון של הרפואה הטבעית

אני מכירה פתרון מסויים של צמחי מרפא שמבוסס על חליטת רוזמרין, אך נדמה לי שהוא מגיע מהרפואה הסינית

hal767

New member
אבנים בכליות

בדרך כלל הן נוצרות עקב נוכחותם של חומרים מייצרי תגובה חומצית מידי באורגניזם, שמקורם בתזונה לא נכונה, וכן שומנים ושמנים לא מתאימים. גם לתרופות מסויימות ישנה השפעה שלילית בעיניין זה. מעבר לתזונה צמחונית אורגנית, המבוססת בעיקר על מזונות חיים ופחות על מבושלים, עוזרת מאד לעצור את התהליך של היווצרות האבנים. ניתן דגש רב לבחירת הפריטים הנכונים, בהתאמה למקרה, ועל הקפדה על צרופי מזון נכונים. לפעמים לא די בזאת, ואז משתמשים בשיטות תזונתיות נוספות כדי ליצור תהליך של המסת האבנים. באופן כללי התפריט כולל שפע של פירות וירקות טריים מסויימים, שתפקידם, בין השאר, להחזיר לגוף את הבסיסיות שלו. הנוזלים המיוחדים שנמצאים במזונות אלה, מסייעים לגוף להמיס את האבנים. חייבים להוציא מהתפריט את המזונות מהחי, שהם מהגורמים העיקריים לחומצות ושומנים מיצרי אבנים. בוודאי גם את המשקאות המעוררים, אלכוהול, חומץ, סוכר לבן ועוד. כדאי לצמצם בדגנים כשהבעיה קיימת. גם הם מייצרים תגובה חומצתית. אבל להבדיל מהמזונות מהחי, הם מזון ראוי לאדם. שתיית מים מרובה אינה מונעת ואינה פותרת את הבעייה. להפך, היא מחלישה את הכליות, והמינרלים הבלתי אורגניים שבמים עלולים לשקוע בכליות כשמפריזים בשתייה. הנוזלים המתאימים יותר הם אלה שנמצאים בפירות וירקות, כמו אבטיח, מלון, מלפפון, מנגו, ענבים, חסה וכד'.

אבנים בכליה ובדרכי השתן.

שני תנאים פתולוגים הם אתיולוגיה להיווצרות אבן בכליה: 1. שתן בעל ריכוז גבוה של חומרים יוצרי אבן כגון אוקסלאט, חומצת שתן וסידן. 2. נזק או תפקוד לקוי של צינורות האיסוף בכליה. כתוצאה מאחד או משני התנאים הללו, נוצרים גבישים קטנים באגני הכליה, שעליהם שוקעים חומרים יוצרי אבן המאפשרים ייצירת אבנים גדולות יותר. אותם חומרים יוצרי אבן, מקורם לרוב אינו מהמזון ויסלח לי קודמי ובוודאי שאינם ממרכיבי תזונה שומניים, אם כי בעת טיפול אני נוטה להמליץ על תזונה הבנויה מהרבה ירקות עליים, כגון פטרוזיליה ודומיה . היפרפראתיירואידיזם למשל, הינו אחד ממכלול של סיבות להיווצרות אבן בכליה. במצב זה, ישנה הפרשה מוגברת של סידן בשתן ועקב כך עולה הסיכון להיווצרות אבן בכליה. זיהום חיידקי בדרכי השתן, הינו גורם נוסף להיווצרות אבנים בשופכן או בשלפוחית השתן. אבנים אלה עשויות מאמוניה ומגנזיום. ישנם מספר סיבוכים שאבן בכיליה או אבן הנעה במורד השופכן, עשוייה לגרום. מכאבים עוויתיים חריפים, עקב התכווצות השריר החלק, שתן דמי, דלקות וצריבה בשתן ועד הידרונפרוזיס, שהוא מצב של חסימה כרונית של השופכן, הגורמת להצטברות שתן באגן הכיליה, שתן המגיע דרך צינורות האיסוף. הקליניקה תאפשר לבחור את הטיפול המתאים. ברפואה הסינית, הטיפול יתבצע באמצעות צמחי מרפא להמסת האבנים ובשלב הבא, אפשר שישולב דיקור שיסייע להנעת האבנים במורד השופכן והוצאתן דרך צינור השתן. שתיה מרובה גם היא חשובה בתהליך הטיפול וכמו שציינתי קודם לכן, תזונה ואוסיף שגם תרגילים מסויימים שהפציינט יודרך בהם יוכלו להיות יעילים. אגב, בנוגע להמלצותיו של hal767, הן יהיו ייעילות יותר לאבנים בכיס מרה, פחות לבעיה שתיארת. רפואה שלמה. שירי.

hal767

New member
דבריך מלאים בסתירות

מצד אחד את כותבת על חוסר הקשר בין היווצרות האבנים לתזונה, ומצד שני את כותבת שהגורמים לאבנים הם "שתן בעל ריכוז גבוה של חומרים יוצרי אבן כגון אוקסלאט, חומצת שתן וסידן". אז מהיכן צצים החומרים האלה אם לא מתזונה גרועה? כן, קיימים מקורות נוספים לחומרים אלה והם תרופות ותוספי מזון מסויימים, וגם צמחים מסויימים שלא נועדו למאכל אדם, אבל נימצאים בשימושו. ותתפלאי, שומנים רווויים ושמנים שעברו תהליך חימום, כן קשורים להיווצרות אבנים. זה יפה שאת יודעת להעתיק את תשובותך מספרים, אבל הינך עוסקת ברפואה סינית, ואינך מבינה דבר ברפואה טבעונית, בה אני עוסק. אז אל תיסתרי את דברי, בוודאי כשהם מבוססים לא רק על תאוריות, אלא על ניסיון של שנים רבות בטיפול מוצלח במקרים כאלה. ובניגוד למה שכתבת, עצותיי מאד מאד יעילות בטיפול בבעית השואל, ולא רק לבעיות בכיס המרה. עדיף לך לענות בתשובה ניפרדת משלך, ללא התייחסות לתשובות שלי. זה יחסוך ויכוחים ועימותים מיותרים.

לאו דווקא

רפואה סינית, אלא צמחי מרפא בכלל. כפי ששירי ציינה ישנם צמחים שעוזרים להמיס את האבנים והפינוי כמובן נעשה דרך השתן. כמובן יש צורך באבחון מקיף, יתכן כמובן שינוי בתזונה אבל כל זה ממש לא על רגל אחת בפורום.. אשמח להמליץ לך על מטפל/ת קרובים לאזור מגוריך. הילה

Artanis

ארטניס שלום שוב. לרוב נוצרות אבנים בדרכי השתן מליקוי במכניזם ובמנגנוני ייצור או פירוק בגוף, וזה אינו נובע תמיד מתזונה לקויה. וגם אם ברקע תזונתו של אדם אינה בריאה, היא לא בהכרח תהיה הגורם הישיר לאבנים בדרכי השתן או לכל מחלה אחרת., בדיוק כפי שכתבתי והסברתי מוקדם יותר. גורמים אפשריים [נוספים לאלו שכבר ציינתי בהודעתי הקודמת] להווצרות אבנים בדרכי השתן: שתיה מעטה ו/או התייבשות, כשל בתפקודי כיליה, בעב במנגנון פירוק של חומצות גרעין שהחומצה האורית היא תוצר הפרוק שלם, חשיפה לחומרים כימים, פגיעה במסיסות חומצות אמינו מסויימות, עקב מחלות שונות. ומכאן גם בעיה הקשורה לפרוק חלבון , תרופות, יתר לחץ דם, זיהום חיידקי שבגינו הופכת החומצה האורית לאמוניה, שלב המנופאוזה אצל האשה, אבני ציסטאין שנוצרות מציסטאין שאינו מסונתז- בד"כ נובע מפגם גנטי שבא לביטוי במכניזם [באבובית הכליה] ושוב, גם פעילות יתר של בלוטות הפראתיירואיד גורמת ליצירת אבני סידן, שהן השכיחות ביותר. חומצת השתן אמנם נוצרת לפעמים ממזון עשיר בפורינים המצויים במזון, אך היא מרכיבה רק סוג אחד של אבנים, שאינו הסוג השכיח, של האבנים הנוצרות בדרכי השתן, אבן זו נוצרת רק כאשר חומצת השתן בהרכבה זה, מופרשת בעודף דרך צינורות האיסוף אל הכליות. לעומתה, הקלציום, הפוספאט ואלקטרוליטים אחרים הם אבני בניין של רקמות הגוף והאבן נוצרת מפירוקם, אי מסיסותם או שקיעתם. אלה הדברים כפי שאני למדתי אותם. שלוש שנות לימודי תזונה קלאסית מאחורי ולאחריהן עוד לימודי תזונה במסגרת לימודי השיטות השונות ברפואה המשלימה שאותם למדתי. ספרי הלימוד הם אכן מקור טוב להתעמק בו שוב ושוב, אבל הפרקטיקה מלמדת הרבה מעבר. הטיפול בשיטות השונות בהן אני עוסקת בכלל וברפואה הסינית בפרט, אינו מכיל בתוכו, רק שימוש בצמחי מרפא או מחטים, כפי שכנראה סבורים אנשים מסויימים. כחלק ממסלול הלימודים ברפואה הסינית, נלמדים גם נושאי התזונה והביוכימיה. האדם הנאור הוא זה ששואל ומקשיב, שלא בא ממקום של "זה שיודע טוב מכולם", חסר אגו, אשר טובת המטופל לנגד עיניו. דרך ארוכה לפנינו ללמוד ולגלות. שבוע טוב. שירי.

הבהרה.

במשפט: "וגם אם ברקע תזונתו של אדם אינה בריאה, היא לא בהכרח תהיה הגורם הישיר לאבנים בדרכי השתן או לכל מחלה אחרת." הכוונה אינה, שתזונה לקויה לא תגרום לאף מחלה, אלא שלא תהווה גורם ישיר לכל המחלות כולן. שירי.

נעמי66

New member
לשירי, לפי הגישה הטבעית, תזונה לקויה היא...

אחד הגורמים העיקריים (ובהרבה מקרים ה-גורם) בהיווצרות רוב המחלות (אם לא כולן). מדובר בהיותה גורם ישיר, כי הקשר בין תזונה לבין מצב בריאותו של הגוף הוא הדוק ביותר.

נעמי 66

תזונה לקויה היא גורם מרכזי להרבה מחלות, אני מסכימה איתך נעמי, אך לא מתחייב מכך שהיא הגורם הישיר [כך כתבתי בהודעותי הקודמות] לכל מחלה. דרך אחת לראות את הדברים- כיליה בריאה תדע לסנן את המרכיבים שמגיעים אליה, ולהפריש דרך השתן את החומרים שהגוף מבקש להפתר מהם. פגם, חולשה או כשל כילייתי, לא יאפשרו סינון והפרשה נאותים והחומרים יצטברו ויגרמו לנזק. גורמים רבים עשויים לפגוע ולהחליש את אותם מנגנונים ותמיד אפשר ללכת אחורה ולחפש קשר לתזונה. לאמר שאילו אותו אדם לא היה מכניס לגופו מזון כזה או אחר, המערכת החיסונית שלו, לא הייתה צריכה להתמודד עם חידק שחדר, וזה האחרון לא היה גורם לשילשול, שגרם להתייבשות, שגרמה לעליה בחומציות, שגרמה להיווצרות גבישים, שהפכו לאבנים... נו, הקשר לתזונה נמצא שם היכן שהוא, אך אינו הגורם הישיר כאן, ואני מדגישה ישיר, חשוב להבין את זה, וודאי כאשר אנו מדברים על אבנים בדרכי השתן. כך או אחרת, כל ההתייחסות שלנו צריכה לכוון לשאלה שעלתה, למצב שדווח עליו והוא, אבנים שכבר קיימות. תזונה יכולה להיות חלק מן הטיפול [גם את זאת ציינתי], אך לרוב, לאדם הסובל מאבנים בכליות, שינויים בתזונה בלבד להערכתי, לא יספיקו ע"מ לסלק או להמיס את האבנים, לפחות לא בטווח הקצר, כאן מומלץ בשיטה שאני פועלת, לטפל באמצעות צמחי מרפא סיניים, דיקור ותרגילים, בשונה מהטיפול שנמליץ ברפואה הסינית לסילוק אבנים מכיס מרה, שבו מותאמת דיאטה הבנויה ממזונות מתאימים לכך והיא גולת הכותרת בטיפול שאולי ישולב בו גם דיקור ככלי משני. אז.. ספרי האם הצלחת מימייך לסלק אבנים בכליות, רק ע"י תזונה, ובתהליך לא ארוך שיסכן או יאריך את סבלו של המטופל? אם כן, אשמח לדעת. תודה, שירי.

נעמי66

New member
שירי, הבאתי רק את דעתה של הגישה הטבעית...

אני לא עוסקת בטיפול, רק מתעניינת בגישה הזאת ומיישמת את כלליה מזה כמה שנים. משיחה עם מטפל בגישה זו, לגבי אבנים בכליות, הבנתי - א. תזונה טבעית משמשת כרפואה מונעת (עשויה למנוע היווצרות של אבנים), ב. כאשר האבנים כבר קיימות, תזונה זו יעילה למניעת היווצרות אבנים חדשות, ג. מעבר לתזונה כזו עשוי לסייע לגוף בהמסת אבנים קטנות. בתור לא-מקצועית, זה מה שהבנתי. לדעתי, בעיקר מניסיון אישי, בריפוי טבעי הטיפול התזונתי הוא החשוב ביותר, ואחריו באים טיפולים אחרים.

אבנים בכליות

יש מספר סיבות לאבנים בכליות, אחת הסיבות היא המים הקשים בארצנו. לאבנים בכליות יש טיפול מועיל מאוד ברפואה סינית. גם צמחים וגם דיקור עוזרים מאוד בפתרון הבעיה.

למעלה