נעמי 66
תזונה לקויה היא גורם מרכזי להרבה מחלות, אני מסכימה איתך נעמי, אך לא מתחייב מכך שהיא הגורם הישיר [כך כתבתי בהודעותי הקודמות] לכל מחלה. דרך אחת לראות את הדברים- כיליה בריאה תדע לסנן את המרכיבים שמגיעים אליה, ולהפריש דרך השתן את החומרים שהגוף מבקש להפתר מהם. פגם, חולשה או כשל כילייתי, לא יאפשרו סינון והפרשה נאותים והחומרים יצטברו ויגרמו לנזק. גורמים רבים עשויים לפגוע ולהחליש את אותם מנגנונים ותמיד אפשר ללכת אחורה ולחפש קשר לתזונה. לאמר שאילו אותו אדם לא היה מכניס לגופו מזון כזה או אחר, המערכת החיסונית שלו, לא הייתה צריכה להתמודד עם חידק שחדר, וזה האחרון לא היה גורם לשילשול, שגרם להתייבשות, שגרמה לעליה בחומציות, שגרמה להיווצרות גבישים, שהפכו לאבנים... נו, הקשר לתזונה נמצא שם היכן שהוא, אך אינו הגורם הישיר כאן, ואני מדגישה ישיר, חשוב להבין את זה, וודאי כאשר אנו מדברים על אבנים בדרכי השתן. כך או אחרת, כל ההתייחסות שלנו צריכה לכוון לשאלה שעלתה, למצב שדווח עליו והוא, אבנים שכבר קיימות. תזונה יכולה להיות חלק מן הטיפול [גם את זאת ציינתי], אך לרוב, לאדם הסובל מאבנים בכליות, שינויים בתזונה בלבד להערכתי, לא יספיקו ע"מ לסלק או להמיס את האבנים, לפחות לא בטווח הקצר, כאן מומלץ בשיטה שאני פועלת, לטפל באמצעות צמחי מרפא סיניים, דיקור ותרגילים, בשונה מהטיפול שנמליץ ברפואה הסינית לסילוק אבנים מכיס מרה, שבו מותאמת דיאטה הבנויה ממזונות מתאימים לכך והיא גולת הכותרת בטיפול שאולי ישולב בו גם דיקור ככלי משני. אז.. ספרי האם הצלחת מימייך לסלק אבנים בכליות, רק ע"י תזונה, ובתהליך לא ארוך שיסכן או יאריך את סבלו של המטופל? אם כן, אשמח לדעת. תודה, שירי.