חבריה

• פותח הנושא jogy
  • פורסם בתאריך

jogy

New member
חבריה

שאלה בפי.... אני מנסה לכתוב עבודת גמר כבגרות של 4 יחידות על קומקיס... משרד החינוך הארור מגדיר שאני צריך מקורות "רשמיים"...משמע ספרים שאשכרה הוצאו לאור.... למישהו יש המלצה?... חומר באינטרנט, עיתון, טלוויזיה ומדיומי תקשורת אחרים לא מתקבלים, וזה בעיקר מה שיש לי...

HackMachine

New member
אני לא יודע כמה "רשמי" זה נחשב

אבל יש את הספרים של Scott Mcloud (לי יש רק את Understanding Comics). אני יודע שבספריה של ראשון יש את הספר הזה אבל לא יודע בקשר למקומות אחרים. זה מקור טוב בשביל קצת להבין את מה שמאחורי המדיום.

ailag

New member
אוניברסיטת תל אביב

או באחרות, אבל מבדיקה בת"א יש הרבה ספרים על קומיקס בספריה המרכזית של האוניברסיטה (סוראסקי). שים לב שהכניסה בתשלום למי שאינו סטודנט (בטח בסביבות ה-20 שקלים) לחיפוש אחר המילה "comics" בכותרות ספרים שם (פתאום הקישור והחיפוש לא עובד לי.. נסה לחפש בעצמך אח"כ אולי) שני הספרים המרכזיים והפופולריים הם comics & sequential art של וויל אייזנר ז"ל ו- understanding comics של סקוט מקלאוד. שניהם למיטב זכרוני נמצאים בספריה הנ"ל. לוויל אייזנר יש עוד כמה ספרים אם הראשון יעניין אותך. מקלאוד הוציא עוד שני ספרי תאוריה, אבל הם קצת פרקטיים מדי בשבילך לטעמי. את שאר הספרים שברשימה אני לא ממש מכירה אבל הם נשמעים מעניינים, וזה די נוח שהכל באותו מקום. אבל בטח יהיו לעוד אנשים פה המלצות יותר מגוונות
בהצלחה! אתה גם מוזמן להמשיך להתייעץ פה. ואם אפשר, אשמח אם תוכל להעלות את העבודה הגמורה, לכשתהיה גמורה.

uriba

New member
תפרט על מה העבודה

אין לי בעיה לתת לך רשימת ספרים, אבל צריך להבין קודם מאיזה זוויות אתה הולך להתעסק עם קומיקס.

jogy

New member
בעקרון

הבעה עצמית בקומיקס והכנסת מסריים פילוסופיים\חברתיים בקומיקס האמריקאי, בסוף אני אמור ליישם את מה שלמדתי בעבודה ולעבוד על חוברת משלי, למרות שזה בתוכנית במילא, העבודה זה רק תירוץ לקבל עוד יחידות בגרות... תודה למי שפרסם לי מקורות מידע... כל ספר שיבוא בהקשר של קומיקס הוא טוב, מידע ספציפי לנושא יהיה מעולה, אבל גם על ההיסטוריה של הקומיקס לדוגמא האו על ההשפעה של המדיום זה טוב, כי יש כמה פרקים כשהרבה מהם זה רקע לנושא, פילוסופיה אני יכול לדון בעצמי עם עצמי בעצמי, אבל חומר כתוב לא יזיק...

uriba

New member
אם זה בעיקר על "הבעה" בקומיקס

ברמת שימוש בקומיקס להבעה עצמית, וגם תכונות ה"מבע" של הקומיקס אני ממליץ לך על understanding comics של סקוט מקלאוד ושני הספרים על קומיקס של will eisner את שלושתם אתה יכול לקנות בחנויות קומיקס, למשל ב-CNV שהיא המומלצת שלי. מבחינה היסטורית, אם אני מבין את המיקוד של העבודה, עדיף לך להסתפק בוויקיפדיה ולא להסתבך. אבל אם אתה רוצה ממש לדבר על על מסרים חברתיים בקומיקס אמריקאי, הכי טוב יהיה "קומיקס כהיסטוריה" של ג'וזף וויטק. http://www.amazon.com/Comic-Books-History-Narrative-Spiegelman/dp/0878054065 ברמת "היסטוריה מדיומלית" אני חושב ששני הספרים של רוברט ס הארווי הכי מומלצים. http://www.amazon.com/Art-Comic-Book-Aesthetic-History/dp/0878057587/sr=1-3/qid=1168192903/ref=sr_1_3/104-1374436-0631954?ie=UTF8&s=books http://www.amazon.com/Art-Funnies-Aesthetic-History-Studies/dp/0878056742/sr=1-5/qid=1168192926/ref=sr_1_5/104-1374436-0631954?ie=UTF8&s=books ההודעה שלך עדיין לא ממוקדת. ההיקף של עבודת גמר מוגבל ואתה אמור למקד אותה מאוד אם אתה רוצה להצליח. אם אחרי שתמקד יותר את הנושא תחלוק את זה איתנו, אולי אוכל למקד עוד יותר את ההמלצות הביבליוגרפיות.

jogy

New member
אומנות, בגלל שאין לנו בבצפר מגמת

אומנות אז העבודה היא בהיקף של רק 4 יחידות ולא 5...זה לא משנה לי, זה משהו שאני התכוונתי לעשות בשביל עצמי במילא....פשוט משרד החינוך יכול לתת לי על זה יחידות בגרות, אני אומר בכיף...

למעלה