חברות

מדברייה

New member
חברות

במבט לאחור, היו לי קשרים עם חברות שנגמרו בבת אחת מקץ שנה.פה וויכוח, שם עלבון, אי הבנה... תמיד הייתה סיבה למשהו. במבט לאחור אני לא מתחרטת על אף קשר שנגמר.אני שלמה עם הכול.עם זאת, מדובר על לא מעט חברות. הקשרים נגמרו סביב קשר זוגי שהייתי בו, ולאחר החתונה היה שיא של ניתוק קשרים.בדקתי את עצמי, איפה היה החלק שלי, וגיליתי כי בחרתי להשקיע כוחות בקשר ובבן הזוג. הקשר האחרון שנותק היה של חברה שליותה אותי ביום החתונה.היא התעקשה ללוות אותיף למרות שסירבתי והפעילה כוח רב.לאחר במהלך החתונה נפגעה מאוד מדבר מה (סידור שולחן) הסתובבה ונסעה חזרה לביתה הרחוק.מאז סירבה ליצור כל קשר.מהלך זה כאב לי מאוד וגרם לי להתכווץ בכול פעם שחשבתי עליו.לפני מספר ימים החלטתי לשלוח לה הודעה ולראות אם ניתן להחיות את הקשר ואם יש לי רצון לכך.היא הרימה את הכפפה.במהלך השיחה שמעתי במילותייה ובקולה כיצד היא שוקלת את הקשר בינינו ואני עשיתי את אותו הדבר.היא סיימה את השיחה בתודה מנומסת על שיחת הטלפון- משמע שהיא החליטה על המשך ניתוק. אני חשתי הקלה, למרות שכאב לי הניתוק מאוד ויותר מכול רציתי אותה בחיי. שאלתי היא לגבי קשרים חברתיים בחיי.האם חלקם סיימו תפקיד? למה בבת אחת וכל כך הרבה? מה משמעות הקשר עמה ומדוע הוא ניתק ואין לשתינו צורך או רצון בו עוד? אשמח לתגובה, תודה

מדברייה

טבעם של תהליכים בחיים שיתחילו ויגמרו. כנראה שכפי שאת מציינת אותם קשרים גמרו את תפקידם בחייך ואת אף השכלת לשחרר (דבר שלא כל אחד יודע לעשות). יתכן שחלק מהקשרים נפרמו בצורה לא נעימה, נובע בד"כ מהפחד לשחרר אך התוצאה בסופו של דבר היא התוצאה הנצרכת. דבר שיש לתת את הדעת עליו הוא מדוע מתעוררת השאלה עכשיו ומהם המניעים לנסיונות לחידוש הקשר. מיחזור העבר/נוסטלגיה... יש להם סממנים של חולשה עכשוית- בדקי מהו הגורם למחסור כרגע שמוביל אותך להתעסק בעבר. יום טוב

מדברייה

New member
התעסקות בעבר

תודה ירח,על התגובה שניתן לסמוך עלייה כי תמיד תבוא. הייתי סקרנית,רציתי לראות מה נשאר.רציתי לראות את עצמי משתקפת בשיחה איתה ולבחון איפה אני היום מול מי הייתי בעבר.זה דרש ממני כוחות, עברתי שינויים מהירים מאוד מאוד וכואבים.התבגרתי מהר, אבל על פי רצוני ובקשתי. היום אני עדיין בתהליך בנייה של מי אני רוצה להיות בחיי החדשים. מדי פעם אני מביטה אל העבר ובוחנת איפה האשנים שהשארתי והאם אני במקום אחר או שאני דורכת במקום ואחוזת באשלייה.

יפה לך

רק ש.. בנתבוננות לאחור, בנסיונות ההשואה אנחנו יכולים להנות לרגע מההבדל , מהפער שהגדלנו , אך במבט קדימה ללא השוואות אנחנו יוצרים לנו "יש מאין" חיים איכותיים שאינם מתבססים על חולשות העבר. ואת, בתהליך שאת עוברת, לאן תרצי להגיע?

מדברייה

New member
פניי לכיוון

רמה רוחנית גבוה יותר עצמאות נפשית פיסית ונפשית כוח נפשי חכמה חיים אומץ וחיים ללא פחד שביעות רצון מעצמי והסביבה לשים מטענים עודפים של רגשות אשם, אנשים לא רלוונטים, התעסקות בטפל

מממ...

רוב הדברים שציינת הינם אמצעים להשגת משהו- מהו אותו משהו שאת רוצה להגיע אליו?

אם כך

את נמצאת במקום טוב. מקום של כלום, מקום של חוסר ידיעה... מכאן כל שנותר הוא לדמין תמונה של אושר ואת בתוכה, להתבונן בבתמונה שהמצאת, להתבונן בפרטים, לחוש את האוירה, לבחון מה זה עושה לך בפנים... ומכאן להתחיל לצעוד אל עבר התמונה הזאת. בהצלחה.

מדברייה

New member
תודה רבה ירח

שאלה נוספת ,אם אפשר התייעצתי בעבר לגבי מקום העבודה שלי. אני במשא ומתן איתם כעת.אחד הבכירים בחברה החדשה דיבר אליי בצורה פוגעת ומעליבה.החלטתי שאני עוזבת כי אנני רוצה לעבוד איתם.הודעתי כי אני מחפשת מקום חדש,ואז לפתע הודיעו לי כי אפשר לנהל משא ומתן על תנאי העסקה וכי רוצים מאוד שאשאר.חשוב לי לא לשרוף גשרים.החברה הזו ענקית וחולשת על הדרום כולו. שאלתי היא, האם להמשיך הלאה? האם להישאר? תודה רבה

למעלה