חברות תיווך

ERA victory

New member
שטויות במיץ עגבניות !!!!!!!!!!!!!!!

או שהתווך עבד לא נכון או שזה סתם התגרות מצדך!!!!!!!!!!1תוכיח את התגובה שלך או תעוף!!!!!!!

אפרת 1

New member
חברות תיווך

שלום רב! רציתי לדעת כמה עמלה מקובל לשלם לחב´ תיווך ? או שמא רק הקונה אמור לשלם עמלה ? בנוסף האם ישנה משמעות משפטית לנתינת "בלעדיות " לחב´ התיווך ?

aug294

New member
עמלה מקונה/עמלה ממוכר

שבת שלום אפרת, שאלתך מאוד ענינית. המסורת היא (לא חוק) שהקונה משלם כ-1.5 % והמוכר משלם 1.5 % וכל זה חייב להיות מוסכם בכתב. העמלה ניתנת אך ורק למתווך בעל רשיון תיווך . משמעות המילה "בלעדיות" פרושו שנתת למתווך/משרדו, זכות בלעדית לשווק ו/או למכור את הנכס, הוא בעצמו או בשיתוף פעולה עם מתווך אחר. (שני המתווכים מתחלקים עם העמלה שחתמת לתת לפי הסכמם ) "בלעדיות" פרושו שהמתווך "הבלעדי" הוא היחידי שאליו את פונה בכל הנוגע למכירת הדירה ואל לך להכנס למשא ומתן או לבקש ממתווך אחר שימכור לך את דירתך כי אז תיהי חייבת לכל אחד מהמתווכים עמלה בנפרד. בהסכם חייב להיות סעיפים המגדירים את יום התחלת השרות, מה הם שרותיי המתווך,מה אחריותו של הקונה/מוכר, ותאריך סיום החוזה (עם תאריך עתידי של מספר שנה/ים שמגן על המתווך במידה שקונה פוטנצייל שראה את הדירה דרכו(המתווך),ואחרי חודשים אחליט לחזר אליך ולקנות בלי המתווך. דליה

ERA victory

New member
גברת דליה הנכבדה !!!

את טועה ומטעה לצערי!!! המסורת היא שהקונה משלם שכר טירחה של :2 % והמוכר: 2 % נקודה . לא כולל מע"מ. השאר נתון למשא ומתן,כשבעלי דירות בימים אלו משלמים 2 % עם הקונים יש משא ומתן יותר ארוך והנטיה היא להתפשר קצת. כמובן שכל זה חיב להיות כתוב בכתב בהזמנת שירותי תיווך. נתינת בלעדיות לזמן רשום וקצוב אומרת שבכל מקרה בזמן הבלעדיות כתוצאה מעבודתו של המתווך ( נתון לפרשנויות וחילוקי דעות ) באם נמכרה הדירה תשולם שכר הטירחה. כמובן שבזמן הבלעדיות חייב המתווך לעשות את עבודתו נאמנה הכוונה לשיווק אגרסיבי של הנכס,הערכת מחיר בתנאי השוק הקיים,שיתוף פעולה עם משרדי תיווך נוספים(לסגור את השאלה/כוונה למה למשרד אחד ולא לכמה משרדים) וקיום קשר ודיווח על התקדמות התהליך עם בעלי הדירה מידי 10 ימים או שבועיים (דו"ח טיפול בנכס בבלעדיות) גם בלי בלעדיות לקוח שהגיע דרך המשרד וראה את הדירה והחליט מטעמו לנתק מגע עם המשרד כולל בעל הדירה ולאחר כמה חודשים קנה את הדירה ישלמו את שכר הטרחה (לצערנו לאחר הליך משפטי)ואני חיב לציין שהכל נעשה כמובן לפי החוק מילוי כל הפרטים בכתב בטופס הזמנת שירותי תיווך הן של הקונה והן של המוכר.וכמובן שלמתווך יהיה רשיון בר תוקף מטעם משרד המשפטים. והתנאי השלישי הוא הגורם היעיל למרות שבניתוק המגע של הלקוחות נמנע ממך מקיום התנאי השלישי. מקווה שעניתי בזאת גם על שאלתה של אפרת ראובן גינזבורג ERA VICTORY נתניה

תיווך

דמי התיוך המקובלים הם 2% והם נתונים למשא ומתן בין הצדדים. דמי התיווך חלים על שני הצדדים הקונה והמוכר. בלעדיות - מתן זכות למתווך לנסות למכור את הנכס במשך תקופה מוגדרת מבלי שיפריעו לו. כאשר מתווך מקבל בלעדיות הוא אינו חושש לפנות למתווכים אחרים בחיפוש אחרי קונים, הוא יכול להשקיע בפירסום ובשיווק מבלי לחשוש שמתווך אחר יסגור את העסקה בלעדיו, לכן הנכס מקבל חשיפה גדולה יותר לקונים פוטנציאלים. כל עסקה שתיסגר בתקופת הבלעדיות תחייב בתשלום דמי תיווך גם אם המתווך לא נטל בה חלק והקונה הגיע אליך ישירות. ניתן לסכם מראש, בכתב, רשימה של קונים שכבר ראו והתעניינו בנכס ושבמידה ויחזרו ויקנו לא תשלמי דמי תיווך.

נחמיה123

New member
מתווכים

אפרת, ענו לך כאן מתווכים אז באופן טבעי הם דאגו לפרנסתם. בפועל ניתן לשלם הרבה פחות ואין שום "נורמה". תלוי מהו מצב השוק. כשהוקנה חזק הוא יכול גם לא לשלם כלל תיווך או לשלם גג 1%. אל תמהרי לשלם. זה לא מעט כסף.

קצת טעויות ... אי דיוקים .. ../images/Emo132.gif

(א) אני לא מתווך - אני שמאי מקרקעין. (ב) אפרת שאלה "כמה עמלה מקובל לשלם" וזה מה שמקובל. גם בבנקים אפשר להתמקח על הריבית אבל יש ריבית תעריפית. יש משרדים שניתן להתמקח עמם ויש שלא ניתנים למו"מ. (ג) דווקא ראובן המתווך (ERA victory) כתב "השאר נתון למשא ומתן, כשבעלי דירות בימים אלו משלמים 2 % עם הקונים יש משא ומתן יותר ארוך והנטיה היא להתפשר קצת" - כלומר הוא דיבר אמת ולא ממש דאג לפרנסתו. (ד) רצוי לקרוא בעיון את התגובות לפני שמותחים ביקורת
(ה) למרות הכל תודה על השתתפותך בפורום.

ERA victory

New member
לא היה ולא יהיה משרד תיווך רציני

אשר יעשה עסקה ללא תשלום שכר טירחה!!!!. אנו מתפללים לשם שמים ועובדים לשם פרנסה. מי יותר ומי פחות. ולשיקול כלכלי : אם אשיג לך את העסקה הכלכלית הטובה ביותר דבר שלא יכולתה לעשות לבד ,האים הייתה משלם עבור החיסכון? ולדעתך דירה שנמצאת במשרדי בבלעדיות ונקראת בשפה קלילה "מציאה" לדעתך אתן לך לראותה מבלי לשלם לי שכר טירחה? או לחילופין אם אתה בעל דירה ואני נוטל עלי את הטיפול בבלעדיות ומוציא סכומי כסף על שיווק של הדירה(פירסום מקומי, עיתון יומי, גלויות, מאפיני נכס, צילום הדירה והכנסת הפרטים לאינטרנט לאתרים שונים,שלט על הדירה.) האים לדעתך אני צריך לעשות זאת בחינם או שתעשה לי טובה ותיתן לי 1 אחוז?תחשוב טוב בצורה הכי ישרה תענה לעצמך ואח"כ לי . לסיכומו של דבר אם תקנה דירה בשווי של 200000$- $4000 דולר זה הרבה ממחיר הדירה וכשאתה קונה רכב בעלות של 40000 ש"ח ומשלם עבור בדיקה 400 ש"ח האים זה הרבה או מעט? בכבוד רב ראובן גינזבורג ERA VICTORY נתניה

דובי123

New member
ההיית לבלעם ../images/Emo9.gif

פתחת ואמרת נכון אך סיום דברך מלמד כי המסקנה היא שדוקא היום לא רק שלא קל להתמקח - אלא לא יפתיע אם מתווכים ינצלו המצב לטובתם [גם להם מותר...] וידרו ממך אף יותר בשוק של היום - מי שחזק הם המתוכים , לא הקלינטים....

ERA victory

New member
זה מלמד דבר אחד והוא...

שהכי חשוב לא לזלזל באנטלגנציה של מתוכים? האים לדעתך אשבור עסקה כשלקוח יתווכח איתי בצורה הוגנת על המחיר? או לחילופין בעל דירה יורד חזק במחיר ויאמר לי אתן לך במקום 4000 $ רק 2800 $ ואני מקבל גם מהקונה ?מה לדעתך ? אשאר ג ב ר !!! או אקח את דמי התיווך ואמשיך הלאה? הכל בצורה ענינית ,הוגנת וכלכלית !!! מקווה שהבנת את הרמז.

למעלה