חברות יש לי רעיון

gili111

New member
חברות יש לי רעיון../images/Emo62.gif

בואו ונשלח אחת לשנייה דקלומים נחמדים שאפשר להעביר וללמד בגן כמו שקדן כתבה פה לגבי הצב... אני לימדתי בגן את הצב והם אהבו מאד את הדקלום. דקלום משלי: דן וקיש החליקו על כביש תפסו עכביש זרקו אותו חיש אל איש שדפק בפטיש ואמר: זה עסק ביש זה עסק ביש לתפוס עכביש לזרוק אותו חיש לדפוק בפטיש כמו דן וקיש ועם הרבה תנועות זה נחמד- במיוחד תפיסת העכביש

biel

New member
נחליאלי

רעיון נחמד מאד, הנה דקלום לסתו הילדים מאד אהבו אותו - הגננת שורה והילדים חוזרים אחריה, אפשר כמובן לשנות את הקול, בקול רם-בשקט - ככל העולה על רוחה של הגננת או של הילדים. נחליאלי/ מ. בלוי נחליאלי, אלי, אלי הוא קורא לי, אלי, אלי מבשר כי בא הסתו. נחליאלי, אלי, אלי הוא קורא לי, אלי, אלי ומזיז את הזנב. נחליאלי אלי, אלי הוא קורא לי אלי, אלי מקפץ ומנתר. נחליאלי אלי, אלי הוא קורא לי אלי, אלי רץ מהר, ולא חוזר.

שיר מקסים ../images/Emo187.gif

שאני משמיעה בקלטת ומזמינה ילדים לרקוד ולהתנועע כמו הנחליאילי הקלטת נקראת קלאסיטף של מלכהלי בלוי ויש בה עוד שירים נהדרים בנושא עונות השנה. אני יודעת שיש גם חוברת עם מילות השירים ורעיונות להפעלה לכל שיר. מומלץ בהחלט! שיר נוסף מהקלטת: לוליק לוליק לוליק השבלול יצא הבוקר לטיול הוא הוציא מחוש ועוד מחוש וזהו כל כל הסיפור שאתן בטח מכירות...

טלגל

New member
הבעיה היחידה, שבסביבה שלי עדין

לא פגשנו את הנחליאלי....... אבל נמשיך לחפש אולי השיר יביא אותו......

טלגל

New member
רעיון כביר, ואת הדיקלום ששלחת,

אני מכירה וכל שנה מלמדת את הילדים, אחרי שהם מכירים אנחנו שרים בלב ועושים רק את התנועות ביחד. הם מאד אוהבים .... דיקלום שאני מכירה או שיר אצבעות זה: 5 קופים קפצו על המיטה (עם האצבעות על כף היד השניה) אחד נפל וקיבל מכה אמא התקשרה אל הרופא והוא אמר:זה מה שקורה כשקופצים על המיטה. (כמה קופים נשארו לנו?, וכך הלאה)

gili111

New member
דקלום לסתיו -ממני../images/Emo62.gif

ענן אחד לבן טייל לו ברקיע לפתע ממולו ענן שני הופיע שלום לך ענן! קראו שניהם בקול הבה נתחבר לענן יותר גדול! והרוח השובב והרוח , רוח סתיו נשב עליהם בכוח ולא נתן מנוח, פיזר אותם בבהלה ושוב מהתחלה...

קדן

New member
גם אני אוהבת את הדקלום הזה

תחילה אנחנו עושים אותו עם הידיים כל יד היא ענן אח"כ שני ילדים כשכל ילד הוענן וכשהם מתחברים הם נותנים ידיים והילדים נושפים בחוזקה.

קדן

New member
../images/Emo60.gif עוד דיקלום חביב

הכינו אדמה והכינו אגרוף. הוציאו אצבע שקוראים לה אצבע ועוד אצבע שקוראים לה אמה הנה חילזון על פני האדמה זוחל חילזון לאט לאט זוחל חילזון על האדמה אחד שתיים אחד שתיים אין חילזון - הנה הידיים.

gili111

New member
../images/Emo140.gifמתוק מתוק הדקלום!

הדפסתי... מחר אלמד בגן את הילדים

טלגל

New member
איזה דיקלומים מקסימים- והנה עוד...

(מכינים אגרוף קמוץ ואז מוציאים אצבע אצבע) "זה נפל למים(אגודל) וזה הוציא אותו(אצבע) זה הביא מגבת(אמה) וזה ניגב אותו(קמיצה) והשובב הקטן דחף אותו בחזרה, והשובב הקטן דחף אותו למים.(זרת) ניתן לשיר את זה או לדקלם, והילדים אוהבים כאשר הם מכירים לעשות זאת בלי קול רק תנועות. לימדתי את המשחק עם צב צב צב צא צא צא- הצלחה כבירה! המון תודות

biel

New member
שבלול

עוד דקלום חמוד, קצר כשקר לי קר לי קר לי קר.... לפעמים אני נזכר.... שיד - כל יד היא גם שבלול ויש לה בית - השרוול...

דקלומים ../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif

כשאני עובדת עם צעירים, אני אוהבת להשתמש בכל השירים הקצרים והחמודים של פניה ברגשטיין [שגדלתי עליהם] כגון: "רצתי רצתי ונפלתי ומכה ביד קיבלתי אוי כואבת המכה
אימא, תני לי נשיקה"
רובם מרוכזים בספר "עיניים שמחות".
ספר אחר מומלץ הוא :גדי קטן רוצה חבר" של חיה שנהב.
וגם, כמובן "דגדוגים" של דתיה בן דור, ממנו השיר "צב צב צב" _________________________________________________________ בכל אופן... מישהי זוכרת/מכירה איך הולך הדקלום הבא
: 5 דגים שטים להם בים...... אחד צלל לים
בלופ. או כל דקלום באותו סגנון
אחד לדוגמה: 5 קופים קפצו על המיטה אחד נפל וקיבל מכה קראו לרופאה והיא אמרה: אסר לקפוץ יותר על המיטה.... 4 קופים... תודה ולילה טוב

biel

New member
5 דגים

שלושה דגים יצאו לטייל בים2X והם שוחים והם שוחים והם שוחים אחד צלל לים הופ שני דגים יצאו לטייל בים 2X והם שוחים והם שוחים אחד צלל לים הופ דג אחד נשאר לבדו בים והוא שוחה והוא שוחה והוא שוחה ישר.... לתוך..... הפה הם!

למעלה