חברות/ים יקרות/ים- מודיע על פרישתי מניהול הפורום.

• פותח הנושא pov2
  • פורסם בתאריך
בצורתו זו היה הפורום משקל נגד למיסוגיניזם המשתולל ברשת.

מקום מקלט לנשים היודעות גם לתקוף, בלי שיתנפלו עליהן בגערה: "זה לא נשי".

dollface225

New member
על ראש הגנב בוער הזנב.

נו ומה אתה עושה?
מקטר ותומך במיזוגניה העיוורת של כל הטרולים כולל שלך. שאלוהים תעזור לך מותק אתה ממש במצב ריקבון מתקדם.
&nbsp
אתה מוזמן להגיב אבל אם לא אענה לך- קח סכין תקרב ללב ותקפוץ על הבטן.

pov2

New member
פעם חשבתי כמוך

שבפורום פמיניזם יש מקום לכמה שיותר ויכוחים תרבותיים עם שוביניסטים כדי לשכנע בצורה הזו שהצדק עם הפמיניזם.
אלא מה?
לצערי, התגלה לי מהר מאוד ש"כוחותיינו" דלים ולא תמיד רהוטים, כך שמהויכוחים האלו יוצאים השוביניסטים כשידם על העליונה ובמקום שהפורום יהווה פלטפורמה להפצת פמיניזם, הוא הפך פלטופרמה להפצת שוביניזם.
אי לכך, וכיוון שלא היה לי די זמן ואנשים שיתנו מענה הולם לדמגוגיה השוביניסטית שאיימה לכבוש את הפורום
לא נותרה לי ברירה, אלא לדלל רבות מהתגובות והמגיבים.
&nbsp
מי שזכויות נשים חשובות לו יותר מרייטינג ומחופש הביטוי ל"שוביניסטים המנומסים"- היה נוהג כמוני.
מי שלא- היה אולי מקבל פורום רב משתתפים ורב דיונים, אך דל במסרים למען מעמד האשה.
&nbsp
שנית- כתבת שפה זה לא פורום נפגעי תמיכה מינית ולכן, אין מקום לרגישות יתר כשמתווכחים פה עם מגיבות
אך גם כאן, לקית באטימות כי זה אמנם לא "פורום נפגעות" רישמי, אך ברור שרבות מהמגיבות פה אכן נפגעו מינית ולכן ראוי ואף חובה להתחשב בהן בזמן ניסוח "תגובות הנגד" וגם בזמן חסימת יוזרים פוגעניים.
הטענה שאין להתחשב כי זה לא הפורום לכך, משולה לטענה שאין להזהר על אזרחים חפים מפשע הנכנסים לשטח אש.
&nbsp
הפורום הזה, יותר משיש לו חשיבות להגנה על נשים חזקות- יש לו חשיבות להגנה על נשים חלשות.
אם וכאשר ימונה כאן מנהל שלא מבין את זה- זה לא יהיה טוב.

נוסעת27

New member
זאת באמת בעיה קשה בפורומים ציבוריים

גם אני בעבר הרחוק ניהלתי פורום בתפוז אז יש לי קצת מושג על מה אני מדברת...
לעיתים מגיעים גולשים רבים שלא משרתים את מטרת הפורום (המטרה רק להזכירך נוסחה על ידך, לפורום יש נושא, המטרה היא כבר פרשנות אישית) וצריך להחליט איך להתמודד.
כמנהל, אתה יכול כמובן לחסום לגרש ולצנזר. או להגיב, להעשיר במאמרים, דיונים ולהחזיק את המושכות. בחרת לצנזר ולגרש, אולי מפאת חוסר זמן או אנרגיה להשקיע, זה יכול להיות באמת שוחק וקשה ואני מסכימה איתך.
הבעיה העיקרית שלי הייתה בפרשנות של שובניזם, סתימת הפיות לא הייתה רק לאנשים שבאופן מובהק הצהירו על שנאתם לנשים, אלא הרבה מאוד שהעלו דברים ענייניים, גם אם לא היה נעים לשמוע, וחטפו מתקפות של קליפות ריקות מתוכן, סוג של "הכל חוזר עלייך וקקה בידייך". זה אמנם להגיד את המילה האחרונה, אבל לא באמת ניצחון בשום מלחמה.
וכשנתתי את הדוגמא על פורום לתמיכה בנשים שנפגעו מתקיפה מינית, כוונתי הייתה שבפורום שכזה, במטרתו המובהקת והמוצהרת היא תמיכה בנשים שנפגעו, יש הרבה יותר מקום לצנזר אנשים שמביעים דעה הפוכה ופוגענית, מאשר פורום שיש לו נושא כללי, וקומץ של אנשים פרטיים החליטו מה מותר ומה אסור, ללא קשר לנהלים. הכל על סמך דעה והעדפה אישית.

pov2

New member
נוסעת- אני מופתע לטובה מתגובה עניינית נטולת השמצות כלפיי.

מעבר לכך, אין לי מה להוסיף כי את דעתי כבר כתבתי קודם לכן.
&nbsp

אני דווקא התרשמתי שהכותבות היו רהוטות, אפילו מאד, אלא מה?

כולנו אמוציונליות , הנושא בוער בעצמותינו. השוביניסטים למיניהם כתבו כידוע ב"נימוס", חוסר אמוציונליות מאד קל לגבר. אלא מה? כפי שכולם יודעים, ב"נימוס" אפשר גם לכתוב את הדברים הפוגעים ביותר.

אגב, לדעתי המטרה של הפמיניזם היא למצוא את הנשים החזקות, וכן כמובן להעצים את החלשות.

pov2

New member
מסכים שהיו רהוטות ואמוציונליות.

כשכתבתי שלא היו די מגיבים רהוטים, לא התכוונתי לאלו שכן הגיבו פה אלא באופן כללי היה "חוסר בחיילים".
יחד עם זאת, הקללות, גם כשהיו מובנות לי, לא היו ראויות להתפרסם ולכן כמובן מחקתי אותן.
&nbsp

Hastelloy

New member
העניין הוא לא רק בנוגע לשובניסטים אלה לאיך שאתה והחברות שלך

מגדירים "שובניזם" בתור ביקורת על מה שאתם אומרים או אפילו סתם משהו שלא בא לכם טוב כמו התגובות שתקפתם ומחקתם לי למרות שלא היה בהם שום דבר נגד נשים או פמיניזם.
&nbsp
אפשר למחוק דעות מסוימות(וגם זה במידה מסוימת) אבל אתם ממזמן חציתם את כל הגבולות בין להתנגד לאנשים שבאים לתקוף את הפמיניזם לבין להתנגד לכל מה שלא בא לכם טוב בלי שום קשר לפמיניזם או שובניזם, כך שהתירוצים שלך בנושא פשוט מיותרים.

צריך היה פשוט לחפש ולמצוא את התגובות שלך, להראות עד כמה

הן היו נפוחות ואנטי נשיות. אני פשוט מתעצלת. אבל אולי אטרח ואעשה.

valery13

New member
הרשי להגיב לתגובתך הקנטרנית

רוצה פעם אחת להגיב ל"ביקורת" הנפוצה הזו. כביכול מתגלה בכל פעם "סתירה מהותית": מצד אחד "אין מקום אחר שאפשר לנהל בו דיון פמיניסטי", ואז "אבל מה עם הבלוג הזה, והקבוצה הזו, והארגון הזה, והצעת החוק הזו"?
&nbsp
או: "אנחנו לא במיינסטרים אז ממה אתם כל כך מפחדים", ואז - "בדיוק לשם אנחנו דווקא שואפות להגיע",
&nbsp
או: "יש נשים שעברו דברים איומים מידי גברים ואין להן מקום אחר לבטא את תחושותיהן", ואז: "אבל מה עם פורומים ייעודיים לנפגעות?"
&nbsp
אז זהו, שאין כאן סתירות. בנוגע ל-א': התנאי לא מוכרח להתקיים מילולית, היינו שבאמת בשום מקום על כדוה"א אי אפשר לנהל דיון פמיניסטי פרט לפורום הזה. האישיו המדובר הוא הזמינות של דיון כזה בהשוואה לזמינות של דיון לא פמיניסטי: דיון פמיניסטי אי אפשר לנהל תחת כל עץ רענן מבלי לעורר שדים מרבצם, ויש לזה השפעה על הלך הרוח (הרבה יותר קל לפתוח בשיחה ולדון בעניין לא טעון, מאשר בעניין טעון). דיון לא-פמיניסטי אפשר ואפשר לנהל בכל מקום בו נמצאים בני אדם. זו ברירת המחדל.
הטיעון "אין הרבה פורומים אחרים שאפשר לנהל בהם דיון פמיניסטי" נאמר בדרך כלל בתגובה ל"למה אתן מצנזרות את כל מי שלא חושב כמוכן? איזו מין דמוקרטיה ושיויון אלה?", והוא נועד להראות את האבסורד: מי שמתלוננים על חוסר שיויון, הם דווקא אלו שנהנים בכל מקום אחר מפריבילגיות.
&nbsp
&nbsp
בנוגע ל-ב' - גם כאן אין סתירה. זה נכון שיש הרבה תסכול בתנועה הפמיניסטית, אבל הוא נובע מהמציאות, שרבים עיוורים לגביה. השאיפה להגיע למיינסטרים היא שאיפה לשנות את המציאות, לא שאיפה להנחיל ולהנציח מרירות ותסכול ושנאה. ברגע שהמציאות תזוז לכיוון פחות ממוגדר, היררכי ודכאני, גם התסכול והשנאה ייחלשו וייעלמו בהדרגה.
&nbsp
בנוגע ל-ג' - שוב, אין סתירה. פורומים ייעודיים לנפגעות הם דבר חשוב בפני עצמו, אבל השאיפה היא שהחברה בכללותה תדע להתמודד באופן לא שיפוטי עם החוויות של נפגעות. לומר "לכו לפורום של נפגעות כי הברירות שלכן הן (א') - מסגרת מיוחדת בה תוכלו לשפוך את מררתכן הלא מוצדקת, או (ב') - להתאים את עצמכן למציאות החברתית הקיימת", זה יחס שיפוטי ולכן דורש שינוי. כדי להשיג שינוי כזה, יש צורך להשמיע את החוויה של נפגעות גם במקומות בהן לא היה מקובל קודם לתת להן ביטוי.
&nbsp

pov2

New member

אומר רק שצריך לתת לנושא הפגיעה (המינית ובכלל הפיזית) בנשים

מקום בקידמת הבמה הציבורית.
כידוע, יש התקדמות, אבל הנושא עדיין די מושתק. ויש backlash (תגובת נגד) גדול מאד מצד גברים.
איפה נדון בנושא פגיעה בנשים אם לא, ראשית, בפורום פמיניזם?

נוסעת27

New member
ומה לגבי העצמה נשית?

מדוע בזה לא דנים בפורום פמניזם? מדוע המילה פמניזם הפכה כאן למילה נרדפת לקיפוח, לקורבן, לעוול, לפגיעה? לנשים חלשות ומסכנות שצריכות הגנה מפני השובניסטים המרושעים? לא על כך חשבו הנשים הפמניסטיות האמיתיות שעשו את המהפכות החשובות באמת בעולם הנשי. במקום לדבר על כוח פנימי הייתם כוחניים כלפי אחרים. במקום לדבר על עוצמתה ויכולתה של האישה ולהאמין בה סגרתם אותה מאחורי חומות קטנות וצרות שלאיש אסור להיכנס כי חלילה יגיד משהו שהוא עלול להיות לא 100% נעים לאזניה. במקום לתת מקום לנשים לדעת איך לעמוד מול העולם, להקשיב לו, לדעת לקבל ולהתנהל גם מול אלו שינסו לקפח אותן, פשוט מחקתם את הבעיה מעיניכם וככה התעלמתם ממנה.
מה עם לשים את האישה במרכז, לעודד את תעצומות הנפש שלה?
היכן ינהגו כך, אם לא בפורום פמיניזם?

בהחלט. ואני דווקא הבעתי כל הזמן את רצוני בכוח לנשים.

כוח לאשה זאת לא אומרת שאתקשקש עם כל שוביניסט וטרול ואנסה "לשכנע אותו" בצדקת הפמיניזם (את מי אנחנו באות "לשכנע", תוך דיון שקט ואובייקטיבי??? פחחחחחח)ואתן לאטימות ו/או לשנאת נשים ממש להציף את הפורום שלי.

נוסעת27

New member
אבל לא מדובר רק בטרולים

אלא בכמעט כל גולש שלא התאים ב 100% לאג'נדה הכללית של קומץ אנשים.
התנסחות מעניינת מצידך- "הפורום שלי". זה לא הפורום שלך. זה פורום שאת משתתפת בו. נראה לי שענית בעצמך לעצמך, בנוגע לתפיסת העולם הצרה של הפורום.

valery13

New member
תראי

יחסי הכוחות בחברה של היום הם מאוד מאוד לטובת הגברים. לכן אני לא רואה פסול בקודם כל לטפל בהעצמה נשית, ובתיקון העוולות הגדולים, העצמה נשית שבה ילמדו נשים לעמוד על שלהן, להבין שמגיע להן שיויון ולרכוש כלים איך להשיג את זה.
לתת פתחון פה לדעות שמטרתן להשתיק ולרדוף פמיניזם בתוך תחפושת ובכך לבחון את רמת הסובלנות שיש לתכנים שוביניסטיים זו לא העצמה בעיני, זה לא אמור להיות מקובל ואין לראות בזה העצמה נשית - כאן בדיוק באה לידי ביטוי הראיה המעוותת של החברה (אישה במרכז, אישה חזקה = סובלנית לפגיעות והשתקה)
אז לא, אני לא בעד השמעת דעות שברור לעין כי הן חשוכות ולועגות לפמיניזם.. בוא נתחיל בלטפל בזה שהחברה דורשת מהאישה "לא להיות חלשה" או "מסכנה" ו"מקופחת" כאילו שחולשה, מסכנות וקורבנות הן מילים גסות.
הבעיה של הנושא הזה היא לא רק שלנשים יש פחות זכויות מגברים, אלא ששלילת הזכויות הקטנות האלה בעצם מקבעת דיכוי יותר גדול.

למעלה