חברות/ים יקרות/ים- מודיע על פרישתי מניהול הפורום.

• פותח הנושא pov2
  • פורסם בתאריך

pov2

New member
חברות/ים יקרות/ים- מודיע על פרישתי מניהול הפורום.

יש לכך סיבות שלא אוכל לפרסם כאן את כולן
אך בכל הנוגע לפורום הזה, נתקלתי בבעיה שלא הצלחתי לפתור והיא כזו:
מצד אחד, מתן חופש ביטוי לשוביניסטים (מול מיעוט המשתתפים הפמיניסטים) הפך את הפורום מכזה המפיץ דעות פמיניסטיות לכזה המפיץ דעות אנטי פמיניסטיות ובכך- חטא למטרת הפורום.
מצד שני- חסימתם של השוביניסטים השאירה את הפורום עם מיעוט דיונים
כך שאיך שלא נסובב את זה- ספק אם הפורום הצליח/יצליח לממש את מטרתו ולקדם מסרים פמיניסטים,
במיוחד כשיש לי זמן מוגבל לפעול בו (שהרי אני עובד וכו).

אז תודה לכולכם ולהתראות.

פרישת מנהל הפורום

אנו מודים ל pov2 על תקופת ניהול בפורום ומאחלים לו הצלחה בהמשך הדרך בתפוז ובכלל
המשך גלישה מהנה בתפוז אנשים

&nbsp

Hastelloy

New member
אתה סתם מוחק/חוסם מה שבא לך בלי קשר ל"שובניזם" או "פמיניזם"

טוב שאתה כבר לא מנהל

פוב, אל תשים לב לשנאה ולארס הנשפכים בכיוונך. אתה נשמה טובה

נשמה טהורה. יירבו גברים כמוך בחברה.

Hastelloy

New member
שיהיה גם צדיק הדור, הוא עדיין מנהל גרוע שעושה מה שבא לו

מוחק כל מה שבא לו בתירוצים שונים ומטופשים ונותן גב ופרוטקציות לכל מי שהוא אוהב באופן אישי ונותן להם גב לעשות מה שהם רוצים, כולל הפצת שנאה עיוורת והתקפות אישיות וקללות. אסור לתת לאנשים כאלה לנהל פורום או שום דבר אחר שמצריך נייטרליות וצדק

aaa123

Member
האם רצוי שאפנה להנהלת הפורומים כדי שאני אנהל את הפורום או

אהיה אחד המנהלים(במקרה שאין מישהי שמתנדבת לנהל את הפורום)?
לא החלטתי בכלל אם אני מעוניין ואני רוצה לקרוא קודם תגובות.

אני בעד מחיקת קללות ומחיקת התבטאויות של שנאה נגד גברים שלדעתי מרחיקות מכאן פמיניסטיות שפויות.
אני גם בעד מחיקת דעות שאומרות שלא צריך לתת לנשים הזדמנות שווה או דעות שאומרות שקורבן אונס אשמה שאנסו אותה או דעות שאומרות שנשים צריכות להסיר שיער מאיזורים כלשהם בגופם ,וגברים לא צריכים להסיר שיער מאותו מקום(כאשר הדעה שלי ששני המינים לא צריכים להסיר שיער כמו הדעה ההפוכה ששני המינים כן צריכים להסיר שיער הן דעות שלא צריך למחוק).
דוגמאות לדעות שאני לא חושב שצריך למחוק ואני חושב שמותר להביע אותן וגם את הדעה ההפוכה הן:
א)דעה שצריך למסד את הזנות וזנות איננה אונס.
ב)דעה שאחוז גבוה מהתלונות הן תלונות שווא.

בקיצור אני בעד מחיקה של דעות שלא מכירות בזה שמגיע לנשים שויון הזדמנויות או דעות שלא מכירות בזכות הבסיסית של נשים על גופן.
ויכוח על השאלה מהי המציאות צריך להיות לדעתי ויכוח לגיטימי.

אני מניח שאם אנהל כאן אז חלק מהכותבות יעזבו אבל במקומן יכנסו כותבות חדשות וכותבים חדשים.

נוסעת27

New member
הרשו לי להגיח לעוד רגע קצר

עכשיו כשהפורום עובר טלטלה ומשתחרר משלטון האימים ויש לו סיכוי להינצל, יש לי משהו חשוב להגיד לך, ולכל מי שתשקול\ישקול לנהל את הפורום.
אני חושבת שמי שמנהל את הפורום לא צריך לצאת בהצהרות "אני אחסום ואמחק את זה ואת זה ודעתי היא ככה וככה לגבי נושאים זה וזה".
מנהל הפורום צריך להיות אדם אובייקטיבי שייתן מקום לכל אדם להביע את דעתו, כי משם יתפתחו דיונים ענייניים אמיתיים. תפקידו של המנהל הוא לשמור על תרבות הדיון, חופש הביטוי, למנוע הצפות וטרולים או ביטויים פוגעניים (כמו קללות או העלבות). גם לאדם שיבוא לכאן ויעיז לפתוח שרשור שאומר- אני מאמין שלנשים לא מגיע שוויון זכויות. למה למחוק אותו? זאת הזדמנות פז לפתוח דיון אמיתי! שנשים וגברים יענו ויגידו את דעתם ואפילו חלילה קצת יתעצבנו. אז מה? זו המהות אמיתית של דיון פמניסטי ולא להעיף כל מי שצייץ משהו שהוא לא הסכמה מוחלטת מול כמה ססמאות. מבטיחה לכם שברגע שזה יקרה הגולשים יחזרו. כי כרגע הפורום עבד בשיטה של "תגיד משהו פמניסטי מובהק או תלך לעזאזל" זה פשוט זלזול בגולשי הפורום, (מוות מחשבתי כמו שאמר אחד הגולשים בפורום אחר שדן בעניין התנהלות הנהלת פורום פמיניזם) במקום לעודד דיונים, ויכוחים וכן גם אי הסכמות כי יש בזה עושר ותכלית ועומק, העבודה העיקרית הייתה לגרש ולהשתיק ולחסום. למה? צריך לגונן על חברות הפורום השבירות? נראה לי שהן מסוגלות לענות בשם עצמן, לא זאת מהות הפמיניזם...? כרגע הפורום מורכב ממיעוט אומלל של קומץ נשים וגברים שהסכימו עם ההנהלה הדרקונית, ועוד מיעוט קטנטן של שורדים שנאחזו בענף מול הזרם השוטף.
פשוט חבל ועצוב, יש פוטנציאל כל כך מבוזבז... מקווה שמי שירצה לנהל ייקח את הדברים לתשומת לבו.
&nbsp
&nbsp

aaa123

Member
פורום פמיניזם אינו פורום פמיניזם בעד ונגד

אי הסכמה צריכה להיות מותרת אבל יש הנחות יסוד מוסריות שלדעתי זה בזבוז זמן להתווכח עליהן,ומי שלא מסכים איתן שפשוט לא יכתוב בפורום בדיוק כמו שלא ראוי לכתוב בפורום דתים ולנסות לשכנע שאין אלוהים או לכתוב בפורום של נשים שלא רוצות ילדים ולנסות לשכנע את הנשים שם ללדת.

נוסעת27

New member
למה זה לא ראוי?

אם מדובר למשל, בפורום תמיכה של נפגעות מינית, אז בהחלט ענייני מאוד לנטרל גולש שבא עם הודעות נאצה ומאשים נשים שמביאות על עצמן אונס. ברגע שהנושא הוא "פמיניזם" כל מה שסביבו רלוונטי, כולל הדעה ההפוכה לו וכל מה שמסביב.
פורום הוא מקום ציבורי לדיון, ההחלטה האם ראוי לתת מקום לדיונים גם של אנשים שלא מסכימים עם האג'נדה היא הבחירה הראויה, לא לסתום פיות לפי מה שנוח.
ולידיעתך, בפורום זכויות בעלי חיים למשל, הגיעו לא מעט גולשים שיצרו וויכוחים על בעד ניסויים בבעלי חיים, או אכילת בשר, למרות שזה לא ה"אג'נדה" של הפורום שתומך בזכויות, הדיון הוא רלוונטי ולכן לא נמחק. כנ"ל אם מישהו יגיע לפורום של דתיים ויטיל ספק בדת או באלוהים. כנ"ל לגבי מישהו שיבוא לפורום של נשים שהן נגד ילדים ויעלה טיעונים למה כן כדאי להן ללדת. זה נקרא דיון והבעת דעה. וזה ממש אבל ממש לא צריך להיות מותרות אלא מובן מאיליו.
ואם דעתך היא כזאת זה אומר שאם תנהל את הפורום תמשיך את הקו שהיה פה עד עכשיו של צנזורה כוחנית וחסימה סדרתית.. פשוט חבל ועצוב.

יש מקום גם לתת מקלט למיעוט החברתי(פמיניסטיות נחושות, צמחונים

טבעונים,) כלומר מקום בו ייאלצו כל הזמן לשמוע גם פה את דיעות הרוב, זה שיש לו מרחבים גדולים אחרים להתבטא, ובלי שיצטרכו לסבול קיצוניות של חלק מהרוב הזה (שוביניסטים גסים, טורפנים אטומים המזלזלים בצמחונות).

נוסעת27

New member
צודקת.

את מוזמנת להקים פורום פרטי נוסך "הכניסה לפמיניסטיות בלבד" או "הכניסה לצמחונים בלבד" ושם בהחלט תוכלי לשמש מקלט לכל מי שתבחרי תוך סינון קפדני. ברגע שאת בפורום ציבורי אי אפשר לעשות רק מה שנוח ומתאים לרצון הפרטי...צריך ללמוד לחיות בהרמוניה חברתית

valery13

New member
הנ"ל מאמינה שהגיעה לפורום "פמיניזם בעד ונגד", הנך רואה?

aaa123

Member
אם אנהל את הפורום לא אמשיך את הקו שהיה פה עד עכשיו

כי הקו שהיה פה עד עכשיו כלל הרחקת דעות פמיניסטיות,ולדעתי הרבה פמיניסטים בעיני עצמם(כולל פמיניסטיות בעיני עצמן) נמחקו או עזבו או נחסמו כאשר אני לא נחסמתי אבל הגבלתי את הבעת הדעות שלי כי יש דעות שלי שאני מניח שהיו נמחקות בפורום(למשל שאחוז תלונות השווא על עבירות מין כמו על עבירות אחרות איננו אחוז נמוך).

אני חושב שהמציאות איננה דבר מוסכם,וויכוח על השאלה מהי המציאות צריך להיות לגיטימי.
יכול להיות שיש כאלו שישוו בין דעות מסויימות שלי ,ודעות שממעיטות בשואה וטוענת שנהרגו פחות מ6 מליון(כי להגיד שחלק משמעותי מהתלונות הן תלונות שווא למשל אומר שהשואה של הנשים קטנה יותר) אבל אני חושב שבנושא שאין עליו קונסנזוס לגבי השאלה מה הן העובדות צריך להתיר דעות מנוגדות.

"שלטון האימים" חחחחחח. אני מקווה שלא תיתקלי פה

בשלטון אימים אמיתי כששוביניסטים נוטפי שנאה יתחילו לקבל פה במה.

עלייך רק לקרוא הודעות של טוקבקיסטים מסוג זה ברשת. או שמא הודעות כאלה מקובלות עלייך, ורק תגובות של נשים , וכן מחיקה של שוביניסטים, מקוממות אותך?

נוסעת27

New member
חלילה

לא רואה שום פסול במחיקה של טרולים, אנשים פוגעניים שבאים רק כדי לריב או מנבלי פה ומקללים. משני הצדדים, לא משנה שובניסטים או פמיניסטים.
קראתי ויותר ממה שנדמה לך, אנשים שהעלו כאן דיונים שלא באו בטוב בעין למנהלי המקום. לא קיללו, לא השתלחו ולא כתבו דברים נוטפי שנאה, אבל איכשהו כל הנושא סובב לזה שהם שובניסטים. גם אם זה בכלל לא מה שעלה מתוכן דבריהם. אין שום דבר מזעזע בויכוחים שיש בהם תוכן, גם אם נדמה שהמתווכח לא מתנהל לפי הדעה הכוללת המוכתבת בפורום. היו בהחלט גם טרולים (שחלקם מוכרים לי היטב), אך נראה היה שבעיקר האינטלגנטים ביותר חטפו הכי הרבה ריקושטים, על הטיעונים שלהם, תגובות ילדותיות וחמוצות משלושת המגיבים שנשארו בפורום, בלי להגיב משהו אמיתי על תוכן הדברים, וכשלא ידעו מה לענות להם, רדפו אחריהם בלפידים וקראו "שובניזם!" כמו ציד מכשפות.... לא ככה צריך פורום להתנהל.
&nbsp
לא נראה לך משונה מעט שעזבו את הפורום כל כך הרבה אנשים? (חוץ מהנתח הנרחב של החסומים, כמובן) שהתנועה כל כך דלה? תסתכלי בפורומים אחרים ותראי כמה צפיות, תגובות, תוכן ועושר של משתמשים ודעות יש. ועוד בנושא כל כך חשוב!
אני מאמינה שעם המנהל הנכון יש בהחלט סיכוי לשקם.
&nbsp

היה פה בהחלט עושר רב של דיונים אף כי מספר המשתתפים היה קטן

(כחמישה ששה קבועים).
מה שחשוב זו האיכות ולא מספר ההודעות. אולי לדעתך לא היתה פה איכות. לדעתי היתה. וגבוהה.

Hastelloy

New member
אצלך כל מי שלא נראה לך הוא "שובניסט" בלי שום קשר לדעות שלו

בנוגע לשיוויון זכויות לנשים או העצמה נשית. אי אפשר היה לדבר על שום דבר שלא נראה לכן(את יחד עם מעמקים ופלסטלינה) בלי שום קשר ל"שובניזם" או משהו שפוגע בזכויות נשים או העצמה נשית,
ובכלל נראה שאתן רוצות להעיף מהפורום כל מי שאתן לא אוהבות(שוב בלי קשר לדעות) ובעצם להפוך את הפורום לפורום דיי סגור בוא מדברים רק על מה שחבורה של שלוש נשים רוצות כאילו זה פורום אישי שלכן בוא הדרך היחידה להישאר זה לתמוך בקיטורים ובמיזאנדריה העיוורת שלכן.

למעלה