חברות, הצילו!

ponchi

New member
חברות, הצילו!../images/Emo4.gif

מה לעשות עם ילד בן שלוש שלא מקבל בהבנה את העובדה שאחיו התינוק נהנה מאמא ויונק כל שעתיים. אני לא יכולה לשתף את הבכור בימים האחרונים מכיוון שהוא חולה, ואני מאד פוחדת שהקטנצ'יק יידבק. כך שבשעת הנקות יוצא שהגדול נדחק הצידה. ברור לי שיגיב בצורה שלילית (משתולל, בוכה וכו') אבל מה אפשר לעשות ??? בעלי עובד קשה ודי מותש בעצמו, הציע שנעבור לבקבוק, ואני אתפנה יותר לגדול. אני עדיין לא מוכנה לוותר, אבל האווירה אצלינו בבית מתוחה מאד. יש למישהי רעיון?

batLaLeche

New member
קנאת הגדול ../images/Emo77.gif

אוי, מסכנה! המצב מאוד קשה! בואי נראה מה אפשר לעשות. ראשית, ההצעה של בעלך לא ברורה לי: כפי שאני מבינה את העניין, בעלך בעבודה. האם בן השלוש נמצא בבית אך ורק בשעות שבעלך חוזר מהעבודה? נדמה לי שלא. כי בואי נניח שאת עוברת לבקבוק - אז התינוק לא צריך לאכול? ואם הוא מקבל בקבוק מי נותן לו את הבקבוק? את לא נמצאת במשך שעות לבד עם שני הילדים? אז אם את תתני לתינוק בקבוק - מה כבר ההבדל בין לתת לו לינוק, חוץ מאשר הרעה בתנאים של התינוק? ועוד דבר אני לא מבינה: בזכות ההנקה, את מייצרת נוגדנים נגד המחלה של הבכור ומעבירה אותם לתינוק כך שהוא לא נדבק (וגם אם יידבק, הוא יחלה בצורה קלה) - אז בעלך מציע שבמקום לתת לתינוק תרופה נגד המחלה, את תתני לו בקבוק ותחשפי גם את התינוק למחלה? ואז תיתקעי עם שני ילדים חולים? איזה כיף יהיה אז.
ואיזה מסר עובר כאן לילדים? "יש לך קושי עם הטיפול בתינוק, אז בסדר, אמא תזרוק את התינוק ותטפל בך?" הרי התינוק לא ייעלם, ולטפל בו - עם או בלי הנקה - צריך, אז אין פתרון אמיתי לקנאה ולקושי של הבכור. בכל אופן, הפתרון הוא לתמוך רגשית בבכור, לא לפגוע בצעיר. עכשיו אני צריכה קצת מידע ממך: את אומרת שבהנקות את מרחיקה את הבכור - אז מה קורה בין ההנקות? הוא לא מתקרב לתינוק, או שבין ההנקות התינוק מונח בעריסה ואת מטפלת בבכור? כשבעלך חוזר מהעבודה - הוא לא יכול להתפנות לגדול? הוא לא יכול לטפל בו? מה שהוא אומר זה שהוא מוכן לתת בקבוק לתינוק כל שעתיים ושאת תעברי לטפל בבכור? ואגב, ייתכן שבעלך לא לוקח בחשבון את העובדה שאת לא יכולה להפסיק להניק בפתאומיות כזאת בגלל מחלת הבכור. הרי את עלולה לפתח דלקת בשד תוך חצי יום! אז אם תפסיקי להניק תצטרכי לשאוב בשעות ההנקה - אז לא חסכת כלום... עד שתוכלי לרדת בכמות השאיבות הבכור כבר יבריא... אז לגבי רעיונות: א. את יכולה לפחד פחות מהדבקת התינוק. את יכולה להסכים לקרב את הבכור גם בזמן ההנקות, אבל להסביר לו (הוא כבר גדול והוא יבין) שהוא צריך לשמור על קצת מרחק מהתינוק, ושאת נותנת לתינוק עכשיו תרופה נגד המחלה שלו בעזרת ההנקה. את יכולה לספר לבכור סיפור בנוסח דברים שהוא מכיר (מעשיות? סדרות טלביזיה אהובות?), אני אתן לך דוגמא לסיפור כזה תיכף, סיפור שישעשע אותו ואולי יעזור לו לקבל את ההנקה ואת המחלה. הנה דוגמא (רעיון שאת יכולה לשחק איתו איך שנראה לך מתאים): את מספרת לבכור שהמחלה שנכנסה לגוף שלו היא "וירוסים" קטנים קטנים שיצאו נגדו למלחמה (תשתמשי בדמיון שלך ואם יש כאמור סיפור מוכר ואהוב עליו שאפשר לדמות לזה - תנצלי אותו!). ואת מספרת לו שהגוף שלו מחזיר מלחמה ותיכף מייצר צבא של זללנים קטנים שרצים בגוף שלו וזוללים את הוירוסים (פיתוחים, קולות ואפקטים - כיד הדמיון הטובה עלייך
). ואז את מספרת לו, שגם אצלך הגוף שלך פגש בוירוסים שלו החוצפנים והתוקפנים וישר גם אצלך מיוצר צבא של זללנים קטנים שרצים בגוף שלך וזוללים כל וירוס חוצפן שמעז להיכנס. ואז את מספרת לו שהזללנים הקטנים הם תרופה נגד המחלה שלו, ושאת מזמינה אותם להיכנס לחלב שלך כדי שהם יבקרו גם את האח התינוק, וכל פעם שאת מיניקה את נותנת ככה לתינוק תרופה נגד המחלה של הבכור כדי שלא יחלה. את יכולה לשאול אותו אם לדעתו התינוק יידבק או לא. ככה אפשר לשתף אותו בסיפור, כמה שהוא מעוניין, ולהקשיב לו בתשומת לב. התשובה הנכונה היא: אולי יידבק, אבל יש אצלו כבר המון זללנים קטנים אז הם יילחמו חזק חזק בוירוסים החוצפנים. אם נניק אותו הרבה הרבה נעביר המון זללנים לשמור עליו - ואם ניזהר, אז גם לא ייכנסו אליו הרבה וירוסים. את יכולה גם ללמד אותו בהזדמנות זו על רחיצת ידיים, ואיך קרה שהוא נדבק ממישהו (בגן? במשפחה?). ב. התינוק יונק רק כל שעתיים. אפשר שבין ההנקות כשבעלך נמצא הוא יחזיק את התינוק ואת תקדישי הרבה תשומת לב לבכור, וכשמגיעה ההנקה בעלך ימצא משהו מיוחד לעשות עם הבכור, שהבכור מאוד אוהב, שיגרום לבכור להרגיש אהוב ומיוחד. מקווה שכולכם תרגישו טוב בקרוב. בריאות שלמה!

ponchi

New member
תודה, אתן מקסימות

אני פשוט עוד לא עיכלתי את העובדה שכבר מגיל 3 שבועות, הקטן מתעטש ומשתעל (אצל הגדול זה קרה לראשונה סביב גיל שנה...) ואני כנראה מגזימה בדאגה שלי מוירוסים למיניהם. גם כשבני הגדול בריא, הוא עדיין משתעל לכל עבר, וכך זה כל החורף. האם אני צריכה להתעלם מזה, ולתת להם לשהות יחד קרוב? אני מודעת לנזק שזה עושה כאשר אנחנו מרחיקים ביניהם, אבל לא יודעת מה מזיק יותר.

עוד כמה רעיונות (די ארוך...)

כמה דברים שחשוב לי לכתוב לך בכמה תחומים שונים: ראשית: הבעיה בכלל לא קשורה להנקה אלא לקנאת הבכור בתינוק החדש. אם לא היתה הנקה אז הוא היה מקנא בשיר או באמבטיה או בצעצועים של הקטן וכו וכו. זה המצב הטבעי והנורמלי ויש אולי מליון ספרים וגישות איך להתמודד עם זה. מה שחשוב הוא שני דברים: הראשון הוא לא להזניח את הקטן בגלל זה. מה, אם הגדול היה מקנא באמבטיה היית מפסיקה גם את זה? ולכאן גם שייך כל מה שבת כתבה לך. בהקשר הזה ידעו כל הסבתות לספר שילד שני הוא הרבה יותר מחוסן והרבה פחות חולני מהראשון כי הוא חשוף לילדי הגן דרך אחיו הבכור כבר מלידתו. הדבר השני הוא למצוא פתרונות יצירתיים לבכור כדי להפחית את הקנאה. אני תמיד דואגת שכשיובל יונקת והבנות הגדולות בבית - אני נותנת למעין (6) משהו לאכול, איזה חטיף קטן או משהו כזה. כשמעין נולדה, בתי הבכורה ירדן היתה בת 4 והיינו משחקות כאילו היא תינוקת והייתי מניקה אותה ב"כאילו" והיה ברור שזה משחק ("בואי נשחק שוב כאילו אני קטנה") וזה היה מצוין כי למשחק יש סוף ואפשר להגיד "יופי, שיחקנו כאילו את תינוקת ויונקת, ועכשיו נשחק משחק של גדולים / ועכשיו אמא רוצה לנוח / ועכשיו התור של מעין לאכול..." וכו' היכולת לשלב בין שני אחים ולדאוג למערכת יחסים בריאה ביניהם היא מלאכת מחשבת שרק בעוד שנים נוכל לדעת אם הצלחנו בה. לדעתי הרחקה היא לא הפתרון כי הסכנה בכך היא יצירת קנאה מוגברת (תמיד קל יותר לדמיין כמה טוב במקום רחוק מהעיין או שאסור להיות בו), מה שגרוע בין האחים, אבל עוד יותר מזה ככה עלולים לגרום נזק קשה לבן הבכור שמקבל מסר של דחייה ועלול לחשוב "לא אוהבים אותי יותר"... על כל הדברים הרעים היכולים לקרות בגלל מחשבות כאלה. זהו, על קצה המזלג המחשבות שלי. מעכשיו יש לך שני ילדים לחשוב עליהם וכל אחד מהם צריך לקבל את מה שהוא צריך. זה יכול היה להיות כותרת לג'ינגל. ולילה טוב. מצביה

למעלה