חברות הייטק בחיפה

elicohen5

New member
חברות הייטק בחיפה

שלום,

אני מתגורר באזור חיפה ויש לי ניסיון של 5 שנים בתוכנה ואין לי תואר אקדמי. אני טוב במה שאני עושה ומרוצים ממני בעבודה יותר מחלק מהקולגות בעלי התואר, אך אני מחפש לעבור הלאה לחברה אחרת.
בחצי שנה האחרונה אני מחפש הצעות באינטרנט ומתמקד רק באזור הקרוב לבית ובחברות גדולות אבל למרבה ההפתעה לא חוזרים אלי כלל - לא לראיון ראשון ולא לראיון טלפוני.
שיפרתי את קורות החיים אינספור פעמים בעצת חברים בעלי ניסיון ופורומים באינטרנט - ועדיין לא חוזרים אלי...

אתמול החלטתי שבשביל הסקרנות שווה לבדוק גם בת"א, גם אם אין סיכוי שאעבור לגור\לעבוד שם. למרבה ההפתעה, בשעה אחת של שליחת קו"ח, חזרו אלי מספר חברות גדולות ובינ"ל לזמן אותי לראיונות או לראיין אותי בטלפון.
לא היה להם שום דבר רע לומר על קורות החיים שלי ולא חשוב להם העניין של התואר - רק מה אני יודע ובמה התנסיתי.

למה גם בחיפה והצפון לא יכולים להתנהג כך? האם אי פעם יש סיכוי שזה ישתנה?

beky1

New member
כי ריכוז הייטק הגדול בישראל

נמצא בין חדרה לגדרה או באזור המרכז, רוב חברות הפיתוח בצפון מתרכזות באזור מת"מ חיפה, ניסית לפנות לחברות שם?

shapir1

New member
אני לא חושבת שזה עניין שקשור

באיזור..גם אני גרה באיזור חיפה והצפון.

ההבדל היחיד הוא שבאיזור המרכז יש היצע גדול יותר של משרות מאשר באיזור הצפון.

מאחלת לך למצוא עבודה בקרוב.

elicohen5

New member
עם עובדות קשה להתווכח

בחצי שנה ניסיתי בצפון:
אינטל, אלביט, רפאל, פילפס,מארוול ועוד כמה.

ביום אחד ניסיתי במרכז:
חזרו אלי מנייס, נס וריטליקס

yaelmmmmm

New member
מספר הסברים חלופיים

אין צורך להתווכח עם עובדות...

בוא נסתכל רגע על החברות.
בצפון, מדובר בחברות חומרה בעיקר, וביטחוניות- בהם תהליכי גיוס ארוכים ומייגעים. כן, יותר מהחברות שהזכרת במרכז.
ייתכן גם שמצאי העובדים בצפון גדול יותר ומספר משרות קטן יותר.
עוד נקודה חשובה. נס ונייס עובדות עם אאוטסורסינג- האם אתה מודע לכך? לכן, הגיוס בהן קל יותר (יחסית).
NB: אני לא יכולה באמת לתת תשובה מלאה לשאלה הזו, משום שיש משמעות רבה לסוג משרה ולהתאמה של קורות החיים- לא משנה האם יש לך או אין לך תואר.
בהצלחה!

elicohen5

New member
הרושם: בצפון פשוט אין עבודה

א. החברות להן הצעתי קו"ח הן חברות שפרסמו משרות שמתאימות לקו"ח שלי - גם אם הן חברות חומרה
ב. גם גיוס ארוך ומייגע לחברות בטחוניות מתחיל בשיחה אחת בטלפון ובראיון אחד.
ג. דיברתי רק עם החברות בעצמן לא עם אאוטסורסינג - עד כמה שידוע לי :)

ד. את לגמרי צודקת - מצאי העובדים בצפון גדול מאוד יחסית לכמות המשרות המוצעות. הסטודנטים הלומדים בטכניון באוניברסיטת חיפה ובבראודה סותמים את כל משרות ה"ג'וניור" במקומות שהזכרתי
ה. שיטת הקידום בהרבה מהחברות היא במכרזים פנימים כך שאם לא נכנסת כסטודנט קשה לך להכנס כבוגר-זוטר

כל זה גורם לעוד אנשים כמוני להגר למרכז בעל כורחנו ולייקר את מחירי הדירות.

yaelmmmmm

New member
יש עבודה בצפון

הי,
נכון מאד.
מן הסתם, מקום לימודים זו החלטת קריירה.
כשהתחרות גבוהה, התואר הופך להיות ל- must.
כמה המלצות:
1. האם אתה מאמין (קצת מגזימה במינוח) שאתה יותר טוב מכל בוגרי הטכניון גם יחד? אם כן, היכן זה מתבטא בקורות החיים?
2. האם יש לך 300+ חברים בלינקדאיו ואתה פעיל בקבוצות המקצועיות השונות ברמה יומית? כיצד אתה מנצל את הקשרים שיש לך?
3. מתי נרשמים לתואר ולאיזה?

למעלה