חברות בניה

shronavi

New member
חברות בניה

היי אנשים. אני נמצאת במגעים עם חברת "הארגז" וחברת "רולן" לגבי בניה של בית 160 מ' קומה אחת. הייתי מעוניינת לדעת אם משהו שמע או מכיר. ומה דעתכם על "קירטונג", פלטת בלוק מבית היוצר של איטונג. תודה וחג שמח

מאגר

New member
שתיהן חברות בניה לבניה יבילה מהמובילות בארץו

הקירטונג הוא אמנם חידוש במערכות הבניה היבילה הוא ניראה לא רע אך כיצד הוא יראה אחרי מספר שנים איש לא יודע אם חשבתם על בנית בית למגורים לתקופה ארוכה הרי שבבניה יבילה לא הייתי משתמש מאחר והעלות זהה משא היסורים לקבלת התרי בניה הוא זהה ואף קשה יותר בעיריות ובמעוצות מסוימות ולגבי היציבות והטיב זה דבר שעדין נתון למחלוקת גדולה אילו עלות הבניה של בניה יבילה היה זול לפחות ב40% מבניה רגילה הרי שאפשר היה לישקול את השימוש בבניה יבילה או קלה אך מאחר והעלות זהה ואף במקרים מסוימים יקרה יותר איני רואה כל סיבה לשלם יותר ולקבל איכות פחותה.

gevayu

New member
אכן הקירטונג לא מוכר...

אכן הקירטונג לא מוכר אבל מה בעניין בנייה בבלוקי איטונג? האם בה אין חשש?

מאגר

New member
בבניה האיטונג אין חשש

כל הסיפורים הם נסיונות של מתחרים לצור בהלה ופניקה

זהבה נ

New member
לויות הבניה לא מצדיקות את הבניה וגם לא הזמן

אז מדוע לא לבנות קונבנציונאלי???? גם אם מצפים את הקירטונג בציפוי אבן חיצונית עדיין נותר הבית הפנימי עם קירות גבס וחוסר בבידוד בן החדרים . מודה שגם אנו שקלנו בניה מהסוגים הללו בחברות: "אוסטק שמיר", "מבדד", ו"אגמנס". בחלק מהברות המחיר היה אפילו יקר בהרבה מאוד מבניה רגילה ובחלק האחר זהה לחלוטין בעלויות הסופיות והזמן לא כל כך פעל לטובתן. אז מדוע לא לבנות מבנה שישמור על ערכו העתידי כל השנים? זו הסיבה שבחרנו שלא לבנות בבניה מהסוגים הללו מאחר ובארץ אין לה ערך לאורך זמן. ירדנו מהנושא מהר מאוד בכל מקרה מאחלת לכם הצלחה

shronavi

New member
בהמשך לדילמה...

שתי החברות הללו מתחייבות לשלושה עד 4 חודשים...זמן=כסף אני אצטרך לשלם משכנתא + שכירות שאין באפשרותי לאורך זמן לעמוד בזה. דבר נוסף ביו 1100, 1200$ למטר (בדרום) לבין הצעת מחיר של ה"ארגז" לפי התוכניות שלנו 750$ למטר בסטנדרט בינוני זה חיסכון עצום. חוץ מזה זה נכון שיש בעיתיות במכירת בית כזה ואני באמת לא יודעת מה יהיה בעתיד אבל אם לפני שנה ושנתיים חשבתי ככה עכשיו אני גרה במושב שבו קניתי את המגרש ואנחנו מרגישים שמפו אנחנו לא רוצים לזוז.. לכן חזרנו לשקול את הנושא (קנינו לפני שלוש שנים את המגרש וביררנו על בניה מסוג זה וירדנו... עכשיו חזרנו..) תודה בכול אופן. ואשמח לתגובות נוספות

calya

New member
בעיניי הנזק הכי גדול לטווח ארוך הוא לבנות

משהו שלא יהיה לך אפשרי או קל או רווחי למכור. את משקיעה בזה כל כך הרבה, תשקיעי את הכי טוב שאת יכולה. הכי גרוע זה להשקיע זמן וכסף (תמיד חורגים, גם בבניה קלה) ואז בשעת דחק או מצוקה להתקע גם עם נכס שיעשו לך טובה שיקחו אותו מיידייך. זה ממש לא שוק של קונים שמוכן לחידושים האלו. לא הייתי מסתכנת. לגבי משכנתא + שכירות - יש פתרונות לדברים האלו (למשל משכנתא שלא מתחילים לשלם מייד אלא אחרי שנה ובתמורה במספר השנים הראשונות המשכנתא גדולה מעט יותר... או הלוואת בלון שלמשך השנה הראשונה את מחזירה רק את הריבית ולא נוגעת בקרן ואז מתחילה רק לשלם "רגיל". יש הרבה פתרונות תבררו). אישית - שקלתי היטב את הפתרונות האלו (גרה בשכירות, כל חודש שווה לי הרבה כסף) וירדתי מהם. לא יכולה להרשות לעצמי כלכלית לבנות משהו שלא יהיה שווה *לפחות* את מה שהשקעתי בו (ורצוי הרבה יותר).

בינא

Member
"הארגז" מטעים אתכם...המחיר יהיה גבוה יותר

כמו בכל חברה גדולה, יש מחלקת שיווק שאנשיה לא אחראים על שום מילה והבטחה שיוצאת להם מהפה. אנשים טובים מגלים עובדה זו כשהם באים לחתום על ההסכם (בהנחה שהם קוראים אותו קודם)... מה שחברת הארגז לא מספרת לכם הוא: 1) עובי הקירות של מה שהם מיצרים אינו תיקני ואינו מיועד למגורי קבע. 2) נדרש להכים יסודות (ב-99% מהמקרים - כלונסאות) + רצפה תלויה וממ"ד שהם אינם נותנים, כי הם "רק" מיצרים, מובילים ומרכיבים את מה שהם מוכרים. 3) הם אינם מתעסקים בתשתית של מים/חשמל/ביוב/כבלים/גז, מדרכות, מדרגות,וכל שאר עבודות פיתוח השטח בתוך תחומי המגרש והתחברות לתשתיות. 4) הם אינם עוסקים בעבודות עפר לפני הבניה, במהלך בצוע היסודות, קורות היסוד, המשטח והממ"ד. 5) החברה אינה נותנת פתרון למשטחים החניה, משטחי יציאה מהסלון, משטח הכניסה, קירות חזית הרחוב, קירות מגרש אחוריים וצדדיים וגדרות. 6) החברה אינה מספקת אדמת גן, קידוחי ניקוז, שערים לחניה ו/או לרחוב. 7) יש להם תכנונים סטנדרטיים שלהם וכל שינוי ולו הקטן ביותר + תוספת כספית. 8) המחיר שהם נותנים אינו כולל מע"מ. 9) המחיר שהם נותנים אינו כולל תשלומי אגרות, היטלים, חברת חשמל, פינוי פסולת ועוד ועוד. 10) המחיר אינו כולל מזגן, מערכת סולרית, מתלה כביסה ועוד ועוד והמטבח סטנדרטי... 11) החלונות ללא בידוד מהאלומיניום הפשוט ביותר והזול ביותר הקיים בשוק , כמו גם הזכוכית. "הארגז" מספקים מבנה זמני שככל שעוברות עליו השנים, עלויות האחזקה הולכות ועולות. בקיץ הוא חם. בחורף הוא סביר עלויות הקירור והחימום, כשמחירי הדלק והאנרגיה איתם, עולים ולא נראה הסוף לעליות האלה, מוציאים בנוסף למשכנתא, כספים שלא נלקחו בחשבון. מומלץ לכם להשאיר קניה של מבנה מסוג זה לעשירים, כאלה אחרי כמה שנים יוכלו לשרוף את המבנה בל"ג בעומר ולבנות במקומו בית אמיתי.

למעלה