חברה

Le Fay

New member
אפילו הגזמת -

היית מתקשה להתחרות בעדות הנחתום.

barr1969

New member
אתה הולך על הדרך הקלה, אה?

נסה בכל זאת את האפשרות הראשונה שהכרתי לך. פיה, צודקת. אין יותר קרדיטים.

Le Fay

New member
../images/Emo13.gif

עכשיו כשחושבת על זה, ב'מת יותר קל לקפוץ.

naty 1

New member
נצל"ש: הבן איש חי

כבר לא. לידיעתכם. ולכל הממתינים, מרכוס בבודפסט, ניתן בנתיים לפנות אליי או לאבזץ.

כשאני רואה את תמונתו

אי אפשר להמנע מההשוואה המתבקשת, האם כך נראו משה רבינו, יהושע בן נון הכובש האכזר של עמי כנען, והחשמונאים שרצחו וגירשו את ה"כופרים"? התשובה מן הסתם, כןןןןןןןןןן וד"ל.

rigoletto111

New member
ביחס לחשמונאים, סביר מאד

אנשים שיצאו מכפר קטן ונידח ולחמו בתרבות ההלינסטית. תחביבים: שחיטת יוונים, מתיוונים וחזירים. לא בהכרח בסדר זה. נתנחם בזה שהנכדים שלהם כבר התייוונו בכיף ונשאו שמות יוניים וכו' ביחס ליהושע - להגיד שבזמנו כבר היתה אמונה מונותיאיסטית וציווי של יהוה להכרתת עובדי האלילים? זה אנכרוניזם, כנראה.

מתלבט13

New member
מונותיאיזם, אנשי המדבר ויערות הגשם

מעניין. מישהו עשה מחקר מקיף מאד על כ500 תרבויות שונות והדמיון והשונה ביניהם. מתברר שיש חלוקה מאד בולטת בין תרבויות של אנשי המדבר לתרבויות השייכות ליערות הגשם תרבויות מדבריות: אל אחד. מלחמות וכיתתיות. זלזול והשפלת נשים. התעמרות בילדים. סקסיסיטיות תרבויות של יערות גשם. הפוך מהנ"ל. הרבה אלים. פחות מלחמות וכיתתיות, יחס טוב לנשים וכו'. עזוב הסברים, אבל זה משהו שמתאים לתרבויות רבות, לא מימצא בודד. מה שמעניין שהתרבות המדברית היא זו שהשתלטה על העולם. למרות שבגדול, התרבות היערות גשמית נראית הרבה יותר טובה.

rigoletto111

New member
המונותיאיזם הופיע לראשונה במצרים

ולא סביר להניח שהעברים שנכנסו לארץ היו מונותיאיסטים, למרות מה שלמדנו בביצפר. להזכירך , המלך העברי הראשון, שאול, קרא לבנו "איש-בעל"

מתלבט13

New member
אין לי מושג

מה יודעים היסטורית וכו' ומהי רמת האמינות. ציינתי מה שקראתי. ומעניין באמת איך זה מסתדר עם הידע שאתה מביא. זה כנראה דורש טיפה עבודה. לא לעצלנים. אבל אולי פעם יתחשק לי.

rigoletto111

New member
נראה לי שתפיסה כזו מושפעת מהדימויים

של התורה שניתנה מסיני, ושל מוחמד המבשר במכה את בשורת המונותיאיזם לשבטי ערב.

מתלבט13

New member
על מה המדובר

In the 1960s, Textor pursued a radically different approach to cross-cultural research. He collated information on some 400 different cultures from around the world and classified them according to nearly 500 traits. What sort of legal system did each culture have? How did its people make a living? Did they believe in an afterlife? Did they weave or know about metallurgy? When at play, did they prefer games of chance or of strategy? Then he fed all these variables about all these cultures into some gigantic paleo-computer, cross-correlated everything, and laid out the significant findings. The result, his monumental A Cross-Cultural Summary, offers table after table indicating, among other things, which cultural differences are statistically likely to be linked to ecological differences.

rigoletto111

New member
הדימויים התרבותיים שלנו הם בעלי כוח רב

אתה יודע בכמה סרטים הוליוודיים מופיע איש התרבות העירוני כשהוא מתמודד מול פראים מהמדבר? מול אינדיאנים שוכני ערבות? אני לא קראתי את המחקר , אבל סתם רציתי להוסיף שלרעיון הזה יש שרשים עמוקים בחשיבה הגזענית - הגרמנים מהיערות, לכן רגילים לחשיבה עמוקה, היהודים מהמדבר ולכן מחשבתם צחיחה. ולא אמרתי שהמחקר אינו בעל ערך

מתלבט13

New member
אין ספק

שיש השפעה. חוקרים ניסויים רציניים משתדלים לעשות ככל יכולתם לעשות את מחקרם נקי מהטיות תרבותיות. ואגב, כל הטיעון הכל כך נפוץ נגד הבדלים מולדים בין הגזעים והמינים, הוא מטומטם. ייתכנו הבדלים בין גזעיים ובין מיניים (ולזה אגב יש הוכחות די ברורות
). וכל עוד יהיה לא חוקי לחשוב שיש הבדלים, אני אתן לכל מחקר בעד ההבדלים פי עשר משקל מלמחקרים נגד. (כמו שאותם דתיים שמדברים על סתירות בתלמוד יותר אמינים. כי האחרים מדברים מתוך הכרח וכו') ואגב כל המאמרים ה"מדעיים" שקראתי נגד הבדלים בין מינים למשל היו מדהימים בשטחיותם ובמגמתיותם. יש שאלה מוסרית וטענה בעד שיוויון וטענה כמו דתית שאם נגלה שגזע מסוים יש לו מעלות זה יגרום לדברים לא מוסריים. אבל אני חושב שלעצום את העיניים זה לא לעניין (ואולי המוסריים צודקים ועלינו לרמות את עצמינו למען המוסר?)

למעלה