חברה ..

• פותח הנושא mto
  • פורסם בתאריך

mto

New member
חברה ..

מחר אני מתחיל קורס ניטרוקס דרגה שניה מקווה שזה ישתלם לי אני שמח מאוד

../images/Emo50.gif

ספר איך היה והאם אתה ממליץ. אני מתנדנדת בין כוכב 3 או נייטרוקס. אין לי כסף לשניהם...

mto

New member
כוכב 3 הכוונה ל..

דייב מאסטר ? זה לא באותו סדר גודל הקורס ניטרוקס עולה 500 שקל דרגה שניה חשבתי שדיבמאסטר עולה הרבה יותר

דייבמסטר

נכון אתה צודק, אבל עדיין אני לא בטוחה אם לחסוך עוד ולעשות דיימסטר. או שאולי כדאי לעשות עכשיו את הנייטרוקס ולחכות ל"ימים טובים" יותר. בעצם הכוונה היא עד כמה התרומה של הנייטרוקס גדולה והאם ע"מ לצלול עם התערובת אני צריכה פרטנר מוסמך גם כן, שאם כך אז נוצרת מעיין מגבלה וגם כך אני נתקלת בקשיים עצומים למצוא פרטנר.

mto

New member
הבנתי אותך. אז ככה

אני והבן זוג הקבוע שלי עשינו קורס צלילה יחד כל הצלילות שלי איתו ניטרוקס הולכים לעשות יחד ומכיוון ששינו מתגיסים מאוחר יחסית אז שיהיה לי 18 נלך לעשות דיבמאסטר יש לי חצי שנה לחסוך עד 18 . אני יעדכן בקשר לקורס למרות שאת הצלילות לא עושים מחר כי ... הראות לא מאפשרת אז רק את התאוריה עושים מחר

דייב מאסטר או נייטרוקס

אז ככה, בקשר לנייטרוקס - בן הזוג לא צריך להיות מוסמך מכיוון שהוא יכול לצלול עם אויר רגיל, קורס הנייטרוקס לא מאפשר לך לרדת יותר עמוק מההסמכה, אך הוא נותן יותר זמן תחתית ומקדם בטיחות הרבה יותר גדול (מבחינת שכרון מעמקים ודקומפרסיה) מצד שני, אם הבן זוג לא צולל עם נייטרוקס, בד"כ ה"בונוס" שהנייטרוקס נותן לך מבחינת זמן תחתית מתבטל, מכיוון שלבן הזוג זמן התחתית קצר יותר... ובין שני הקורסים, לדעתי, דייב מאסטר. זה קורס שמעלה את רמת הצלילה בהמון, ומלמד המון בכל מיני תחומים. וחוץ מזה, כמעט בטוח שישמחו לשלב לך את הנייטרוקס בקורס, ואולי גם יתנו הנחה, בגלל שהדייב מאסטר הוא השקעה כספית מכובדת (לפחות 2000 ש"ח, ובד"כ יותר עם כל המסביב...)

akira

New member
למה נייטרוקס דרגה 2

עדיף דרגה 1 , LSU, ב170 ש"ח דרך www.nitrox.co.il אם מדובר בצולל 2 כוכבים אין צורך בנייטרוקס דרגה 2. -דניאל

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מצטרף לאקירא

לצולל שני כוכבים דרגת נייטרוקס 2 לא תתן שום יתרון, ממילא התערובות הסטנדארטיות עונות לכל דרישותיו בגבולות הסמכתו (אני מדבר על ההיבט המעשי, למי שמתעקש לחשב best mix ל23 מטרים שיערב לו). ההצעה לעשות את הקורס דרך הרשת אכן אטרקטיבית מאד ומומלצת. בבוא היום ניתן להשלים לדרגת complete. ו ב ב ח י " נ

mto

New member
פרטו יותר

גבולות הסמכתו הכוונה ל - עומק או למה ...?

פרטים

דרגת ההסמכה הראשונה של נייטרוקס מסמיכה אותך לצלול עם תערובות של 32% ו 36% חמצן (במקום 21% שיש באויר שמסביבנו....) אלו הן שתי התערובות השימושיות ביותר, והן טובות לצלילה עד 40 מטר (אח"כ כבר יש סכנה של הרעלת חמצן). הדרגה השנייה מסמיכה אותך לחשב לפי העומק שאתה רוצה לצלול אליו את התערובת שתיתן לך הכי הרבה זמן תחתית (best mix). לדעתי הדרגה הראשונה מספיקה בהחלט מכיוון שחבל להסתבך, גם ככה לא הרבה יורדים מעבר ל 40 מטר, וגם ככה לא בכל מקום משכירים נייטרוקס ובטח שלא בכל מקום יערבלו לך את ה - 29.3543% שיתאים לך ל 26.543 מטר שתרצה לרדת.....

הבהרה

קראתי שוב את מה שכתבתי, ורציתי להבהיר שקורס נייטרוקס(לא משנה איזו דרגה) לא מסמיך לצלול מעבר לעומק שהוסמכת אליו (בכוכבים...)

tyrell

New member
../images/Emo129.gif../images/Emo70.gif

גוני האדום היקר, קצת קשה לי להבין איך אתה ממליץ לאנשים לצלול ל 40 מטר עם חמצן בלחץ של 1.6 ו 1.8 אט´ כאשר לפי הכללים לא עוברים את ה 1.4 ( או 1.45 אם אתה מתעקש לחפש הרבה אחרי הנקודה)

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
תלוי איזה כללים

על פי הכללים מותר להגיע בצלילה ספורטיבית ללחץ חלקי של 1ץ6 אטמ´ חמצן. למיטב ידיעתי גם זה כולל מקדמי ביטחון למרות שנטען שלא. בצלילות טכניות מקובל ללכת על 1.4 או 1.45. בכל מקרה ירידה ל 40 מ´ עם נייטרוקס 32 היא בגבולות המותר. כמובן שכל המרבה בבטיחות הרי זה משובח. ו ב ב ח י " נ

הבהרה (2)

אני מצטער אם מישהו הבין אותי לא נכון. אז ככה: א. לא המלצתי לאף אחד לרדת ל40 מטר, ולכן גם הוספתי את ההודעה השנייה כדי להיות יותר ברור. ב.כמו שהקדים אותי ואמר השייח, מותר לרדת עד 1.6 אטמ´ חמצן (32% ב-40 מ´), אך לא מומלץ, מכיוון שזו צלילה "על הגבול" ואז אם יש חריגה, או אם יש גורמים שמעלים את החשש להרעלה, כמו נשמת או עייפות או כל דבר אחר, אז זה מאוד מסוכן. ג. כל מטרת ההודעה שלי היתה רק לתת ל MTO ולפיקצאית מושג כללי על הקורס, ומן הסתם את כל מה שאני ואתה יודעים, הם היו לומדים בקורס, ולכן גם לא רציתי להכנס יותר מידי לפרטים. ד. כל טוב, חג שמח, וקח הכל בקלות, גם ככה קשה פה

tyrell

New member
אולי לפי הכללים שלך

בצלילה עם NITROX ולא משנה אם אתה צולל טכני או כוכב אחד אתה לא עובר את ה 1.4 בצלילה. (ואת ה 1.6 בחניות דקו´) לכן 40 מ´ עם נייטרוקס 32 הוא לא תקין לפי כל הארגונים!!! בשביל זה המציאו את המונח BestMix וקורס Nitrox 2. זה שאתה חורג מהנל, אין לאף אחד בעיה עם זה. אבל אל תמליץ לאחרים לעשות כך ובטח שלא בפורום פתוח לכולם. בברכת חג שמח

נייטרוקס 0-1-2

למה ללכת ולעשות שני קורסים של נייטרוקס אם אפשר לקבל את כל החומר בקורס אחד מסודר . אני מבין ששני הקורסים מדובר בהתאחדות ANDI!!! ממליץ לעשות קורס אחד ב-IANTD אשר מחסה את כל הנושאים הקשורים לנייטרוקס . לגבי קורס דייב מאסטר לדעתי זהו הקורס הכי חזק ומענייןבצלילה ספורטיבית הוא מקנה לך ידע רב בכל הקשור לחלק העיוני והמעשי בצלילה ואין להשוותו לקורס נייטרוקס

akira

New member
פשוט מאוד

כסף מול תועלת קורס דרגה שניה עולה פי 3 לערך מדרגה ראשונה, ולא מהווה שום תועלת בשביל צולל 2 כוכבים. -דניאל

למעלה