חברה

capoeira boy2

New member
חברה

גזרתי לתוכים שלי את הכנפיים קיבלתי אותם פראים את שתי התוכים (קוקטילים) והיא לו קשה מאד לחתוך והם נשכו אותו וירד לו (למי שגזר) מלא דם (עד שהוא שם כפפות!!) ואז שהגענו הביתה הם היו טיפה עוד לחוצים אחרי איזה שעה אבא שלי לקח כפפה וניסה לאלף אותם את הבת הוא הצליח אבל לא לגמרי הם לא נתנו לנו בהתחלה לשים את הידיים בתוך הכלוב!! ואז שאבא שלי החזיק את הבת הוא נתן לי אותה והיא לא נשכה אותי וזה אז הצלחנו איך שהו לאלף אותה אבל הבן הוא היסטרי!!! אבא שלי לא הצליח לאלף אותו אבל ננסה עוד כמה פעמים אבל שאני מכניס את היד לכלוב הם לא ממש נלחצים אז אני מנסה לקחת את הבת והיא עולה לי על היד ואז הבן נלחץ וגם היא אחריו!! מה עושים?! להמשיך לאלף אותם??

bilbolim

New member
לא

עזוב אותם מסכנים, אם אתה רוצה תוכי מוחתם אז תקנה מוחתם, אתה סתם מלחיץ אותם.

capoeira boy2

New member
מה הקשר?

אפשר לאלף אותם עובדה שהבת כן הצלחנו לאלף אותה... טוב ואם אתה חושב ככה תחשוב תראה עוד כמה ימים אני יוכל להחזיק את שניהם ביד!

נעה גל

New member
תשמע, אין לי הרבה ניסיון באילוף

תוכים. אפשר להגיד שכמעט ואין לי בכלל. לפני חודש קנינו קוקוקטיל מוחתם (האכלת יד) שהיה מאוד לחוץ מהמעברים שהוא עשה ומהשהות שלו בחנות החיות. למרות שהוא היה מוחתם ורגיל לאנשים לקח לו זמן לבטוח בנו ולתת לנו להתקרב אליו. אפשר להגיד שאחרי שבוע, בערך, הוא כבר ממש שמח לראות אותנו והסכים בשמחה לבוא אל היד שלנו. בימים הראשונים שהוא היה אצלנו, אפילו לא הכנסנו את היד לכלוב. נתנו לו קודם כל, להתרגל לבית החדש שלו, לריחות החדשים, לקולות של בני המשפחה, לזהות את הסביבה מתוך הכלוב. רק אחרי שהיינו בטוחים שהוא רגוע בתוך הכלוב, הכנסתי יד פנימה. בהתחלה רק כשהכנסתי יד הוא נלחץ. עשיתי את האימונים 3-4 פעמים ביום, כל פעם 10 דקות ולא יותר ובאימונים הראשונים בכלל לא הוצאתי אותו מהכלוב. כאמור, רק אחרי שבוע הוא יצא מהכלוב מרצונו ואז לאט לאט עברנו לאימונים מחוץ לכלוב (עדין כל פעם 10-15 דקות). התוכים צריכים ללמוד לבטוח בכם וזה לוקח זמן.

capoeira boy2

New member
אוקיי ת'

אני ינסה! אבל כאילו להיות איתם וזה כל יום אבל לא להכניס ידים?? רק להחלפת אוכל ושתיה?!

הניסיון שלך לא רלבנטי לגביו...

כי מה שאת קנית זאת ציפור מוחתמת בעוד שמה יש לו זה ציפורי פרא.

אני די מרחם על התוכים שלך...

היו לאחותי פעם גם שתי דררות פראיות שהמטומטמת ניסתה לאלף יחד עם אבא שלי ופשוט ריחמתי על הציפורים המסכנות. ממש צער בעלי חיים. גם הם חשבו ש"הצליחו" לאלף את הנקבה אחרי שעתיים של צרחות, אבל למעשה היא הייתה כל כך מותשת וסחוטה שכבר לא היה לה כוח להתנגד. לא משנה כמה הם ניסו, הדררות פשוט לא סבלו בני אדם (במיוחד הנקבה) ונכנסו להיסטריה בכל פעם שמישהו הכניס יד לכלוב. פשוט התעללות לשמה. רוצה חיית מחמד? תקנה ציפור מוחתמת. הקמצנות לא משתלמת פה. כרגע מה שיש לך זה פסלים חיים (ומאוד אומללים).

Birdei

New member
קפוארה בוי, אתה אידיוט!

הייתי חותך לו את הידיים וזורק אותך באמצע רמאללה.........נראה איך היית מרגיש........עוד "חובבי תוכים" כמוך ואבדנו..........

צער בעלי חיים

כדי להצליח ליצור קשר מעבר למבט עם התוכי שלך, אתה חייב שהוא יהיה מוחתם, ז"א שהוא יעבור תהליך של האכלה ע"י בני אדם בערך מתקופת הבקיעה, או שבועיים אחרי. היום אתה בא ומחליט שאם תקצוץ את הכנפיים (שגם את זה עשית בעצמך) ו"תשחק" עם התוכי הוא פתאום יהפוך להיות מאולף. צר לי להודיע לך, אבל אתה ממרר כל רגע ורגע שהם במחיצתך. מילא לגדל תוכי בכלוב, אבל לאמלל אותם...? מה גם שמההודעות הקודמות שלך לא ממש נראה שיש לך נסיון כזה רציני בגידול, ראבק קצת מצפון...

רק עכשיו אני קולט...

תגיד לי שלא נתת לסתם איזה חבר שלך לגזור להם את הכנפיים...

קיצוץ כנפיים (נוצות תעופה)

אחד הדברים הכי לא טובים זה שמי שמקצץ הוא חסר ניסיון... דבר ראשון לא מקצצים את הנוצות כמו שכתבת .. צריך לכסות את הציפור במגבת ולשלוף כנף ולחתוך.. מה שעשיתם רק גרם נזק נפשי לציפור
ועוד דבר אם אתם רוצים ציפור מאולפת את תיקנו ציפור מוכתמת... נ.ב. אני מצטער אם אני נישמע מתנשא או עצבני.... פשוט אני חושב שמה שעשיתם זה ממש התעללות (צער בעלי חיים) יום טוב אוהד

talkk

New member
אתה לא קולט?

דבר ראשון, אם נראה לך שאילפת את הנקבה, אז אתה טועה! הנקבה התנהגה כך מחוסר אונים מוחלט! הרי זה ברור, שאתה גדול, ולך יש כוח, ושתוך שנייה אתה תופס אותה. אתה בכלל קולט שהיא נשכה אותך, כי זה היה האמצעי היחיד שלה להתגוננות? ועכשיו חתכת לה את הכנפיים, ואין לה איך לברוח, אחלה בנאדם אתה! הכנסת אותה למצב של אפיסת כוחות, כשהדרך היחידה שלה להילחם בך זה לנשוך, וזה לא מזיז לך, למה? כי אתה שם כפפות. הנקבה עלתה לך על היד כי לא הייתה לה ברירה. אתה סתם מתעלל בה. היא שונאת בני אדם, היא לא רגילה אליהם, ואתה לא, אבל לא, פשוט לא, יכול לבוא אליה ככה באמצע החיים שלה ושלו ולנסות להחתים אותם. יו אני כל כך עצבנית עליך, אבל הבעייה אצלי שאני כותבת לאט, ועד שאני אסיים להוציא את כל הזעם שלי זה ייקח יום שלם!!! מי לעזאזל אתה חושב שאתה שתבוא ככה לתוכים מסכנים ותהרוס להם את החיים? למה אתה לא נותן להם לחיות בשקט ובמקום זה בא ומנסה לאלף אותם?? אתה בעצמך אמרת שהם פ-ר-א-י-י-ם! אתה יודע בכלל מה פירוש המילה הזאת אצל תוכים?? אתה יודע שזה כל ההבדל?? ואתה יודע שאם הם יאהבו אותך, זה יהיה כי כפית את זה עליהם? מה זה אשמת התוכים המסכנים הללו שהחלטת להוציא קצת פחות כסף ולקנות פראיים במקום מוחתמים? זאת אשמתם שבחרת כך? אשמתם שפעלת בחוסר מחשבה מוחלט? אתה רוצה מאולפים, קנה לך תוכי מאולף, וכן זה יעלה לך יותר. ולא, אני לא חושבת שתוכל לאלף את המסכנים האלה. ועכשיו שאלת אם להמשיך לאלף אותם. אני מניחה שאתה יודע מה התשובה שלי ושל כל חברי הפורום. לא!!!!!!!!! יו!!! עדיף שלא תגדל תוכים יותר. טל

capoeira boy2

New member
יווו עדיף ש...

שתתקו!! כי אתם לא מבינים דבר ממה שאני אומר וגם עדיף שאני בכלל לא ירשום פה יותר כי אתם לא מבינים בכלל מה אני רושם אמרתי שהבאתי למומחה לגזור להם את הכנפיים ולא שאני הוא מישהו אחר שלא יודע !!! ואתם לא מבינים הנה סיבות למה אני לא ירשום פה יותר 1.כי מזלזלים פה במתחילים!! 2.מה שאני אומר אתם חושבים הפוך ממה שרשמתי!! לא מספיק?!

oren201

New member
באמת הגזמתם קצת, אפשר להסביר

לו בצורה אחרת שהוא טועה. הוא לא כתב שהוא קצץ לתוכים את הכנפיים ושירד להם דם, אלא שלמי שקצץ להם ירד דם מהנשיכות שהוא קיבל... בכל מקרה, ילד קפוארה, אתה צריך להבין שאתה לא יכול "לאלף" תוכי פראי! אתה חושב ש"אילפת" את הנקבה, אך למעשה התשת אותה למצב של אפיסת כוחות והיא כבר לא יכולה להתנגד לך. אני מבין שמדובר בתוכי ראשון שאתה מתעסק איתו, אבל תפעיל מעט שיקול דעת ותבין שמדובר בהתעללות מנקודת מבט אובייקטיבית של רוב הכותבים בפורום. אני מציע לך לוותר כבר עכשיו על כל ניסיון לביית את התוכים ולהנות מהם איך שהם עכשיו, אחרת זה יסתיים רע.

על מה אתה מדבר?

א. אם הבחור שגזר להם את הכנפיים הוא כזה מומחה, מן הסתם לא היה יורד לו "מלא דם" עד שהוא היה נזכר לשים כפפות. עוד מומחה כזה ואבדנו... ב. מזלזלים פה במתחילים, אם הם לא לומדים את הנושא לפני שהם מחליטים לקנות תוכי, מתקמצנים וקונים תוכיים פראיים בתור חיות מחמד, מנסים לאלף אותם בצורה הכי ברברית שיש (ועוד באותו היום שקיצצו להם את הכנפיים בצורה הכי טראומטית שבטח תוכי עבר אי-פעם) ועוד מתעקשים ש"יום יבוא ותראו שהתוכי ימות עליי". קיבינימט אידיוט, מה אתה לא מבין? אתה עושה הכל הפוך! אתה קולט מה עבר על התוכים שלך בגללך? זה אשכרה לינץ' מה שביצעת בהם. רק היה חסר מזלג שתתקע בשניהם. תעזוב את התוכים, כבר קיצרת להם איזה שלושה רבעים מהחיים.

טמבל, טיפש

חתיכת אידיוט, אתה לא מבין מה מנסים להסביר לך, יא חתיכת דפקט עלוב. לא מגיע לך אפילו להתקרב לתוכים. בגלל אנשים מפגרים כמוך זה המצב בארץ של גידול התוכים. כלב. תתבייש בעצמך. ממש צער בעל חיים מה שאתה עושה. דבר ראשון, תלמד להתנסח ולהתבטא (כמו שאני מתבטא עכשיו- בצורה מתורבתת
). דבר שני, תנסה להבין את מה שכותבים לך, אהבל! אח"כ, תזרוק את עצמך מכאן ותעשה עמנו חסד במעשה זה. תודה, ושלום.

למעלה