חבר'ה....

חבר'ה....

עוד 31 שעות מתחילה המלחמה... המלחמה שכל כך דברו עליה ושלא האמנתי שתהיה בכלל.... איזה בלאגן............. תכינו ת'חדרים

yair m

New member
מעכשיו עוד 28 שעות...

למלחמה הצפויה ורק מחר אנחנו מכינים את המקלט שלנו. למצוא שם המון חיות מגעילות.

אליגטור

New member
הספירה לאחור היא של האולטימטום

של בוש לסאדאם. זה לא אומר שתפתח מלחמה בסיום הספירה לאחור. להפך, כנראה שהיא לא תפתח בשניה שבא יגמר האולטימטום כי אז זה יהיה משהו כמו 3 או 4 לפנות בוקר שעון עיראק ובוש ודאי ירצה לתקוף בלילה ושישאר זמן אז יש הערכות שהוא יחכה יום.

mayakol

New member
פשששש....

חתיכת הערכות מדיניות-צבאיות-אסטרטגיות הבאת פה! אז אולי יש לך הערכה מתי בערך תפרוץ המלחמה המיוחלת? לי זה ממש משנה, אני צריכה לדעת אם ללמוד למתמטיקה או לא...

yair m

New member
יכול להיות שהוא יעשה הפתעה שהוא ...

יתקוף ביום ויודע שסדאם מחכה לו בלילה.. ואז הוא יכול לעשות הפתעה להפתיע בבוקר

אליגטור

New member
האמן לי שבוש לא צריך את גורם ההפתעה

הוא הרבה יותר חזק גם ככה. בלילה יש יתרונות טקטיים רבים.

mayakol

New member
היתרונות של המלחמה...

טוב, אני מוצאת יתרון אחד ברמה המדינית- סוף סוף עירק תפורק מנשקה וכל זה... ותסלחו לי על האגואיזם, אבל ברמה האישית, המלחמה תביא לי הרבה תועלת- קודם כל, ברגע שתפתח המלחמה (המיוחלת מבחינתי) יבוטלו אצלנו בבית הספר כל המבחנים... וזה מצויין כי אז אני אוכל ללמוד בשקט למגנים! בנוסף, אני מתארת לעצמי שאם תפתח מלחמה ההורים שלי לא יתנו לי ללכת לבי"ס, אפילו אם הסיכון קלוש- וכך יהיו לי ימים שלמים שבהם אני אוכל ללמוד ולהשלים שעות שינה......... לסיכום- בוש, אני מאחורייך! (האם רק נדמה לי, או שאני היחידה?
)

איילת כ

New member
זה ממש תזמון רע...

חודדשיים אני שומעת שהמלחמה תתקיים, וכל פעם דוחים את זה, ובדיוק השבוע חייבים שהמלחמה תהיה, דווקא שיש לנו שבת אולפנה, נמאס לי!!!! וזאת הפעם השנייה שדוחים את השבת, פעם שעברה בגלל שבט עמיצור. מסקנה יכול להיות שהשבה לא צריכה להתקיים?? ודחו לנו גם את הטיול השנתי לגולן, נקווה שהמלחמה תגמר מהר, אחרת גם הטיול שנדחה יתבטל. ואני ממש חכיתי לשניהם. אול עדיף שאני לא אצפה, כי כל דבר שציפתי שיהיה לא קרה?

mayakol

New member
אמא שלי הייתה אומרת לך

שמה שנדחה כבר פעמיים, סימן שהוא כנראה לא אמור להתקיים. אבל מי מקשיב לאמא??

אליגטור

New member
לא היחידה

אפילו הצרפתים מתחילים להראות סימני תבונה. כמה צפוי שהרבה מדינות יצטרפו עם פרוץ המלחמה. הרי גם הם מבינים את הסכנה הנשקפת מעודאי וקוסאי ועכשיו הם גם הבינו שארה"ב תתקוף בכל מקרה, אז למה לא להצטרף לצד של המנצחים?

yair m

New member
חברים שלי חצותתתתתתתתתתתתת

עוד עשרים ושלוש שעות למלחמה... יש את כל הציוד?

yair m

New member
עוד 12 וחצי שעות....

יש לכם כבר מקלט? חדר אטום? אני סידרתי הרגע את המקלט אם אבא שלי ותאמינו היה קשה מאוד

אליגטור

New member
פורים-מלחמה

ניסו לעשות באחת מתוכניות הרדיו את מגילת אסתר בהשוואה למלחמה ההולכת וקרבה. אני גם אנסה להדביק את התפקידים במגילה לשחקנים מציאותיים שונים והתוצאה די נחמדה. אחשורוש- כמובן בוש ואמריקה. המלך השליט שהוא אמנם בור אך כאשר מישהו יפגע בו הוא ירדוף אחריו עד תום. בסוף הוא עושה את הדבר הנכון גם אם כולם מסתכסכים איתו ומנסים לפגוע בו בצורה כלשהי. המן- סאדאם הרשע. איך לא, הרשע במגילה הוא גם הרשע של ימינו, ששונא את היהודים ומקבל עצות מבניו. הוא הרשע שיתלה על העץ ועמו (אותם אנשים שרצו למלא עצתו להרוג ביהודים) יספגו מנחת ידו של אחשורוש. מרדכי- קשה לומר, כמובן שמרדכי הוא יהודי והיהודים בסיפור הזה הם אנחנו. נכון שזה לא ממש אובייקטיבי, אבל מרדכי שהיה באבל ושם שק דומה לנו בתקופה הזו, כאשר העם היהודי נמצא בעיתות משבר, בעת סכנה קיומית ובסוף יוצא גדול כמו שאנחנו באמת נצא. אסתר- היא אמנם יהודיה אבל היא גם זאת שמשפיעה על המהלך, היא דמות צדדית ועם זאת לא צדדית בכלל. היא נמצאת במלכות והיא גם בעצם שליטה לצד אחשורוש והיא תצא איתו למלחמה ותאבק גם בבעיות הפנימיות אצלה בבית- בלייר ובריטניה. ושתי- החבר'ה האירופאים הטובים מתאימים בדיוק להגדרה הזו. ושתי היא אחת שמורדת במלכות, לא מסכימה לשתף פעולה, מתחילה לעשות לעצמה נשפים, פמיניזם מוסווה ובגידה. היא האישה הסוררת שאולי בעצם רוצה את הכס לעצמה ומחשיבה את עצמה לא פחות מהמלך עצמו אם לא יותר. צרפת גרמניה ורוסיה מתאימים להגדרה. זרש ובניו של המן- משפחתו של סאדאם והגנרלים שלו. עודאי וקוסאי בניו וכל שאר הסגנים וכפילים שמבצעים את פקודות סאדאם וגם הם תככנים לא קטנים שמנסים ליעץ אולי לברוח אולי לא. רק שהם לא כמו זרש לא צופים את נפילתו. או שכן? חרבונה- הנס בליקס וצוות פקחי האו"ם. אתה לא יודע אם הם נגדך או בעדך אבל בסוף הם עושים את הדבר הנכון ומביאים לכך שהמן יתלה וסאדאם יותקף. חרבונה תמיד היה שם באיזור ודיווח, וכך הפקחים שבסוף רק עוזרים לאחשורוש ובוש. בגתן ותרש- עוד שני תככנים שמנסים להפיל את המלך ולהרעיל אותו. אפשר לדמות אותם לבין-לאדן ואל קעידה וכל ארגוני הטרור שמנסים לפגוע בעצם בארה"ב ובישראל אבל בסוף מרדכי והיהודים יגברו עליהם ואחשורוש וארה"ב יביסו אותם.

mayakol

New member
יפה יפה!

בהחלט מוצלח מה שכתבת ומעניין ביותר! מה שמזכיר לי שבפורים לפני כמה שנים שהיה את סיפור מוניקה לוינסקי וקלינטון, עשו השוואה בסגנון הזה, לסיפור המגילה כשלוינסקי הושוותה לאסתר (הייתה מתה!) אבל ההשוואה שלך הרבה יותר הגיונית ומעניינת...

לאן?..

ללכת לרקוד איתן? סורי, שלי זה ממש לא הטעם שלי במסכות, היא אופטימית מדי יש איפה להחליף לאחת פסימית יותר? כי היא ממש לא הטייפ שלי,בחיים לא הייתי מזמינה אותה לדייט

למעלה