חבר'ה..

Cornihulio

New member
חבר'ה..

למישהו מכם יש את האלבום החדש של דרים- Systematic Chaos. שמעתי שהוא אחד הטובים ושפורטנוי שיחק אותה. שווה גרוש?

drums123

New member
לכולנו יש. עוד ממאי../images/Emo6.gif

אלבום נחמד..אחד הטובים? לא בטוח. פורטנוי שיחק אותה? בלי קשר לאלבום הזה. שווה גרוש אבל עדיף הורדה. גם ככה זו לא איזו להקה נזקקת. את סינס ואוקטווריום קניתי וחוץ ועוד זוג שדיסקים שלהם לא פגשתי עוד דיסקים שלהם ששוויים קניה.

Cornihulio

New member
אז אני לא מעודכן. ../images/Emo163.gif

השאלה לגבי פורטנוי היא אם הוא חזר לעצמו אחרי הטראומה שהוא הביא באוקטווריום. ולמען האמת הם היו קצת מאכזבים לאחרונה, אז לא מיהרתי לקנות את האלבום הזה. הורדה תמיד עדיף, אבל חשבתי לתת קצת ולקבל איכות טובה++, רק שאחרי האלבומים האחרונים לא ידעתי אם כדאי.

GhostDrummer

New member
טראומה באוקטווריום?

פורטנוי תמיד גאון. אוקטווריום- יצירת אמנות. אנשים לפעמים לא יודעים להעריך את הסיבוך האמיתי שבסיבוך של הסיבוך שבאוקטווריום. לא קל להבין עד כמה השירים שם עמוקים מבחינת רבדים מוזיקליים. משהו שלא היה לא בטריין וגם אין בסיסטמטיק כיאוס. אז טראומה באוקטווריום? אני מציע שתלך ללמוד קצת מוזיקה. מאכזבים? דרים? אף פעם לא.

drums123

New member
אין לי הרבה להוסיף ואני מסכים עם הכל אז...

gilh10

New member
אם מה שאתה זה נכון, אז הם נכשלו

הרי המוסיקה צריכה לגעת באנשים. ואם זה לא נוגע, אז הם נכשלו, לא משנה עד המוסיקה מורכבת. הרי בסך הכל מדובר באנשים שאוהבים מוסיקה, ולא צריך ללכת ללמוד מוסיקה כדי לשמוע מוסיקה. אל תבין אותי לא נכון, אני חולה על הלהקה הזאת, ואני די אוהב את אוקטבריום. אבל אני גם מסכים עם העובדה שהוא קצת מאכזב.

GhostDrummer

New member
לא צריך לגעת ולא צריך למשש..

מוזיקה צריכה "לגעת" באנשים. נכון, זה צריך להוציא איזשהו רגש. אבל איש איש והטעם שלו. אין אף שיר שכל העולם יאהב כולו. לא נברא ולא נוצר. יש אנשים (כמוני) שאוקטווריום כן נוגעת בהם מאוד, ויש אנשים שלא. אז בסדר אתה מהאלו שזה לא עושה להם כלום. אני בוכה כל פעם שאני שומע את ההתחלה של אוקטווריום (השיר) עם הקונטינואום של רודס. נכון לא צריך ללכת ללמוד מוזיקה בכדי להקשיב למוזיקה. אבל צריך להבין שאתה לא יכול להגיד על דיסק שהוא מאכזב עד שאתה יכול להבין למה הוא מאכזב. האלבום מאכזב אותך כי אתה לא מבין על מה הרעש, אבל העובדה היא, שהאלבום הזה מאוד מורכב, מאוד מחושב ומאוד מקצועי ובגלל זה הוא לא יכול לאכזב. אתה רק יכול להגיד שהוא מאכזב אם אתה מבין מה קורה בדיסק והחלטת שהוא מאוד רדוד ובעצם הוא באמת מאוד רדוד. אבל אוקטווריום לא רדוד בכלל, אז הוא לא מאכזב.

GhostDrummer

New member
מה עוד צריך לזכור...

שמוזיקת פרוג רוק כמו בג'אז וכמו בזרמים מסוימים במוזיקה קלאסית (אימפרסיוניזם, אקספרסיוניזם ופוסט-מודרניסטי) לא פונה אל הרגש. זה לא המטרה שלה. רוק מתקדם פונה אל האינטלקט ובגלל זה היא מסובכת בנסיון לשלב את כל המאפיינים מז'אנרים בקלאסיקה וכו'. אז ככה שמעצם ההגדרה של הפרוג רוק, אתה לא בדיוק אמור להתחבר או המוזיקה לא אמורה "לגעת" בך. אם בכל זאת היא עושה את זה (ואני לא אומר שהיא לא, יש מלא מלא שירים ויצירות בפרוג רוק וכך גם בז'אנרים אחרים בקלאסיקה ובג'אז שפשוט עושים לי צמרמורות ומרגשים אותי כל פעם מחדש) אז בכיף, אבל זה רק צ'ופר, זו לא המטרה.

למעלה