חברה תעזרו לי....

M.Z

New member
שב, תנשום עמוק, תתרווח ותבין מצב

הכעס מובן, אבל המצב אצל השכנים לא הרבה יותר טוב ובסך הכל חברות הביטוח הן עסק לכל דבר שעושה את הרווח שלו מהלקוחות, במקרה הזה אין מה לעשות, אנחנו הלקוחות. כמו כל עסק שמתקיים, וצריך להרוויח מעגלים פינות, מעלימים קצת מס, גונבים טיפה את מע"מ, מפקיעים פה ושם קצת מחירים, מוכרים תוצרת קצת זולה תחת הבטחה שהחברה הזו ...זה משו משו. התמונה אולי נכונה לכל העולם אבל אני מדבר על השוק הישראלי שעובד גם הוא לפי הכללים האלו. כמה אנקדוטות: * כל חברות הביטוח אוהבות לגבות כספים לפי הספר. * כל חברות הביטוח לא אוהבות לשלם כסף חזרה למבוטחים. * כל חברת ביטוח תנסה להתנער מכל תביעה עד כמה שהיא יכולה * שום כסף לא מגיע מחברת הביטוח בקלות- באף מקרה. * מביטוח צריך לדרוש, לא לצפות שיציעו לך - כי הם לא. * אין סוכני ביטוח שנותנים לך את הדיל האמיתי הכי טוב שאתה יכול לקבל (גם לא החבר של אבא שמבטח אותו כבר 20 שנה). * יש בתחום האופנועים יותר מ-2 סוכנויות (6 כבר עולים לי בראש). * תחום ביטוחי האופנועים הגיע גם לחברות הביטוח הישירות - ואני מניח שזה עוד יתפשט בעתיד הלא רחוק (בעיתות מיתון, כל שקל שאפשר להרוויח רצים לשים עליו את היד) * גם סוכני ביטוח של אופנועים לא אוהבים לשלם כסף בדיוק כמו כל שאר חברות הביטוח. * אף אחד לא בא מאהבת אופנועים, אלא בעיקר בגלל אהבת הכסף (זה בסדר, בדיוק כמו שרובנו שעוסקים בעבודה בעיקר בגלל הכסף). אם הטענה היא כספית - אז אין כל כך מה להתלונן על הסוכנים - החובה הוא מחיר אחיד שבכלל עובר למדינה ועליו אין רווח כלל, צד ג' לא מהווה נטל כלכלי כל כך כבד , מדובר על 450-500 ש"ח בשנה שבד"כ נפרס ל-8 תשלומים- בוא נגיד לא "סוף העולם". המקיף הוא הכסף הגדול - אבל מצד שני צריך לזכור שלא הרבה רוכבים מבטחים "מקיף" והתביעות במקרה נפילה קטנה בד"כ מכסות את עלות הביטוח בשנה, כך שזה גם סיכון לחברת הביטוח. אם הטענה היא "שירותית" במקרה תאונה - ראה את האנקדוטות למעלה ותבין שזה תחום הביטוח בארץ, וככה הוא עובד גם במרובעי גלגלים (גם להם בטוח יש סיפורים על סוכן כזה או אחר , או חברת ביטוח כזו או אחרת, שהוציאו לו את המיץ עד שראה כסף מהם). אני לא מצדיק את הדרך שבה השירות ניתן כיום למבוטחים בעת פגיעה, אבל אני גם יודע שלהתעצבן מזה , לא יצא כלום, ועדיף ללמוד את השיטה ולדעת להשתמש בה נכון מאשר לצפות להגינות,יושר,אמון, עמידה בהבטחות ושירות נאות מחברות הביטוח, שרק יקצר לך עוד יותר את החיים. דרך אגב, סתם ככה בשביל הקוריוז ולא קשור לדברים האמורים - כל מי שסיפרתי לו היום שחידשתי ביטוח לאופנוע (אתם יודעים, רע לנו אנחנו צריכים שכולם ידעו) וסיפרתי כמה זה עולה, אמר לי במעין שאננות: "טוב, מה אתם רוצים? אופנוע זה דבר מסוכן, ואתם .... כל נגיעה קטנה באופנוע מעיפה אותכם ושולחת אותכם לחודש אישפוז לפחות, מישהו צריך לשלם על הנזקים האלה", בסך הכל לא כל כך מרחמים עלינו, ורואים בזה יותר כמעין בחירה של מטורפים, אז שישלמו על זה. בכל מקרה - לפחות עם ביטוח אני נוסע.

גיאג

New member
את " השב , תנשום עמוק " וכו' יכולת

להשאיר במסגרת תוכנית החינוך הנהוגה בבתי הספר היסודיים ממלכתיים. אני מניח שאת נושא חברות הביטוח , אני מכיר לא פחות טוב ממך , גם את הצד שאותו הגדרת כרווחי ביותר לסוכנים והוא ביטוח מקיף . אני לא מכיר בארץ מעבר לתמוז ולחלאה סוכנים אחרים אשר מבטחים ביטוח מקיף , ולכן מספרם לא ממש 6 כפי שציינת , ומעבר לכך , הראה לי אחד שרוכש היום אופנוע חדש לחלוטין ואינו מבטח אותו במקיף חלקי לפחות ... אין לי ולו טרוניה אחת לסוכני הביטוח בגין עבודתם , הם צריכים להתפרנס כמוני וכמוך , אולם בין להתפרנס בכבוד ובין לנסות להתנער מאחריות / הוא במילואים / הוא יצא / זה בהשתתפות העצמית וכו' רב המרחק . במצב הנתון היום , כאשר ברצונך לבטח את הכלי במקיף/ מקיף חלקי חבל לך על הזמן , יכולת התימרון שואפת ל- 0 .

הנושם

New member
דבר אחד יש לומר

על פי מה שאני קורה כניראה אתה מאותם אנשים שחותמים ואחר כך קוראים!!! אני מתכוון שבכל פוליסה יש חריגים (לדוגמא בחברת תמוז מוסבר בידיוק מה כולל פארינג כדי שבאת תביעה לא יהיו שאלות) אתה צריך לקרוא ולהבין אותן ולאחר מכן לא תוכל לומר חברת הביטוח חרא וכ"ו וכ"ו. חברת ביטוח נכון שומרת על הכסף שלה אבל כאשר אתה בסדר ולא מנסה לתחמן ולרמות אין סיבה שלא תקבל את היחס המירבי והטוב או כניראה אתה מבוטח בחברה לא אמינה.

ofnik

New member
בכל חברה אתה יכול לשלם גם ב 1000

תשלומים- זה סידור שבינך לבין הבנק שלך בלבד החברה מקבלת בכל מקרה את כל הסכום מראש...

למעלה