חברה תעזרו לי

ran195

New member
חברה תעזרו לי

הייי לכולם..... אני סיימתי תואר ראשון כבר השנה ורוצה להמשיך ללמוד תואר שני בשבדיה, אך הבעיה שבכושי הייתי משלם שכר לימוד בארץ,לכן יש לי בעייה כלכלית , אני לא רוצה לעבוד לי עוד שלושה שניים בארץ ולעשות כסף ולאחר מכן לצאת, אני רוצה לצאת כמה שיותר מוקדם לכן אני שואל את כל מי שיש לו מידע האם אפשר לצאת שמה ולעבוד ולכסות את את שכר לימוד ואם הלימודים בחינם אז לפחות את המחייה בתקופת הלימודים .והאם שאפשר לקבל מלגות שיעזרו לי. האם יש אפשריות כאלה או שאני חייב לפני לצאת שיהיה לי סכום בבנק שיכסה את כל נושא הלימודים. חברה כל אחד שיש לו מידע שידבר בפירוש. ותודה לכולם מראש

forglemmigej

New member
תתקשר לאוניברסיטה בה אתה רוצה ללמוד

יש להם משרד לסטודנטים זרים והם יתנו לך את כל הפרטים הם הכי מוסמכים. האם יש לך אזרחות של אחת מדינות האיחוד , אם לא לא תוכל לעבוד , גם כסטודנט אתה יכול לעבוד רק כעשרים שעות בשבוע. אתה חייב לבוא עם סכום התחלתי גם אם תקבל מלגה אי אפשר להגיע בלי כלום.

ran195

New member
תודה forglemmigej אבל יש עוד..

יש עוד כמה שאלות שאני מעניין לדעת אם יש לכה תשובה או לכל אחד אחר. האם בתקופת הלימודים אפשר להציג אזרחות ומה הם הדרכים האפשריות לכך? האם אתה יודע שהלמודים בחינם בשבדיה ורק צריך כסך למחייה?

dotandvir

New member
הלימודים בשוודיה כבר לא בחינם

לפחות לא עבור מי שאינו אזרח של אחת ממדינות האיחוד או בן זוג של אחת ממדינות האיחוד או תושב בשוודיה. שכר הלימוד יותר גבוה מאשר בישראל לדעתי (לא שהישוויתי לאחרונה). אולי כדאי לך לבדוק לגבי פינלנד. אם אתה רוצה ללמוד על מילגה אולי שווה לך לשקול לימודי תואר שלישי. דותן

ran195

New member
אין תקווה

דותן אתה אומר שבשוודיה הלימודים לא בחינם אז כהה עדיף לשכוח, יש חבר של חבר שלי לומד בגרמניה ומסתדר עם 4 אלף לחודש, אז בשבדיה אני צריך 8 אלף לחודש אתה אומר אם זה שכר לימוד ומחייה. מה שכתבתה השמיד כל תקווה.

ezha25

New member
אל תאבד תקווה כל כך מהר!

אין לי הרבה מושג לגביי שוודיה (אני לומדת בדנמרק) אבל יש מלא מלגות ומלא מסלולים. אל תשכח שיש גם תוכניות של חילופי סטודנטים. ההצעה הכי טובה שלי היא להכנס לאתריי האינטרנט של האוניברסיטאות שאתה רוצה ללמוד בהן ולבדוק אותן אחת אחת. יש הרבה מאוד מידע לגביי סטודנטים זרים, מה הם צריכים ולא צריכים לעשות ולשלם. בכל מקרה של שאלות אתה כמובן יכול לשאול בפורום, אבל הייתי ממליצה לך לכתוב מיילים למזכירות של החוג המסויים שאתה מתעניין בו. אבל שוב, כל המידע כבר קיים באינטנט (באנגלית) ואני ממליצה לך להתחיל מזה. בהצלחה! :)

Eurogirl

New member
אל תתייאש

ביטלו את הלימודים חינם, אבל הוסיפו הרבה מלגות שמכסות את ההוצאות...עשיתי מחקר שלם על העניין, תאמין לי. כנס ל-www.studera.nu ותמצא הרבה מידע שימושי.

ran195

New member
תודה לכול מי שנתן לי תקווה ועזר לי

תודה לכולכם אני אבדוק את כול האפשריות ומקווה שיהיה טוב, וא יש עדיין למישהו מה להוסיף אני אשמח לשמוע.

Mazzini

New member
באיזה פאקולטה למדת לתואר ראשון

באיזה ציון סיימת במה אתה רוצה להמשיך איזה שפות אתה יודע (את התשובות אעביר לחבר שלי שאולי צריך עובדים -אך אני לא מבטיח כלום) אם אתה שייך ל"מגזר" אתה יכול לנסוע ולבקש מקלט בתור פליט הכרתי כאן רוסיה שהתאסלמה ואח"כ נסעה לשבדיה וביקשה להפוך לפליטה (היא טענה שמתנקלים לה בארץ) אישרו לה ומאז היא (בכסף שהיא מקבלת )חייה ללא דאגה ולא צריכה אפילו לעבוד תחשוב על זה

bouvier1

New member
למה ערבים ישראלים מקבלים מעמד של פליט?

בשוודיה ישאל מוצגת כמדינה פשיסטית שטובחת במעוטים שלה? על איזה בסיס הם מקבלים אשרת פליט? מוסלמים טוענים שהם בסכנת חיים בארץ? מה הכוונה "מתנקלים לה בארץ"? תסבר קצת... כי על פניו זה ממש מזעזע מה שכתבת...

Mazzini

New member
נחרדתי

גיליתי שכתבתי מתנקלים (ואתה העתקת ממני בלי לחוש בטעות ולתקנני) צ"ל:מתנכלים!!! עתה לנושא הפליטים פליט לא חייב לברוח ממשטר מתנכל הטובח בו פליט הוא זה שמצליח (מצליח זאת לא אומרת שהמצב שהוא מתאר זה 100% נכון) לשכנע את שילטונות המדינה בה שוהה ואליה הוא נימלט או שבה הוא בוחר להגיש את בקשתו ובה הוא דורש הכרה בזכויותיו, שהמשך שהותו במדינה ממנה הוא בא, אינו אפשרי. כי שם ( בישראל) הוא סובל מאפלייה, התעללות, פגיעה באמונתו, פחד לחרותו (מאסרים) וקושי להתפרנס בכבוד עקב השתייכותו לקבוצה אתנית אחרת. אם הוא מצליח להוכיח (לפעמים מצליחים) זאת, הרי הוא זכה במעמד הניכסף על כל הפריווילגיות שיש בו.... כך שאתה לא צריך להעלב מיכך וגם לא להזדעזע. שנינו הרי יודעים שכל המתואר כאן לא כ"כ נכון..... מקווה שהסברתי את עצמי תודה

forglemmigej

New member
No pan intended

הסיפור על הרוסיה שהתאסלמה נשמע הזוי ברמות. קודם כל אם מישהו בא עם סיפור כזה מצוץ מהאצבע פונים לשגרירות ישראל בסטוקהולם ומבררים הכצעקתה, הכל היום ממוחשב כך שאם יש איזשהו דיון בנושא של אותה אשה ישר אפשר לראות את זה. זה נשמע כמו הסיפור של הגינאית ממלון סופיטל שביקשה מקלט מדיני באמריצקה כי היתה קורבן לאונס קבוצתי NOT יש המון אפליות במדינת ישראל וקושי להתפרנס בכבוד אפילו קוטג' כבר אי אפשר לקנות זה לא סבה למקלט מדיני נשמע שנסחפת לגמרי.

ran195

New member
מעניין מאוד

אח שלי אני סיימתי תואר לגיגוגרפיה וספרות. לא הבנתי בדיוק במה אתה יכול לעזור לי. והאם אתה יכול להסביר יותר בנושא פליט. ובכמה אחוזים יש סיכוי שעניין הפליט יצליח והמשטר השוודי ישתכנע בזה?

ran195

New member
מעניין מאוד

אח שלי אני סיימתי תואר לגיגוגרפיה וספרות. לא הבנתי בדיוק במה אתה יכול לעזור לי. והאם אתה יכול להסביר יותר בנושא פליט.

dudu 112

New member
לדעתי לא סיימת תואר ראשון ולא סיימת תיכון !

עם רמת כתיבה לקוייה וניסוח שמתאים לתלמיד בכיתה ד, אין ספק שאתה רחוק מלהיות אקמאי. אם כן
אז תעודת עניות למוסד האקדמי שקיבל אותך ושהעניק לך תעודת סיום.

OddvarBra

New member
כמו שאוסקר שינדלר אמר ליצחק שטרן

"חבל, כדאי להם להתחיל להתעניין". כדאי לך להתעניין בדעה של דודו. "אח שלי אני סיימתי תואר לגיגוגרפיה וספרות. לא הבנתי בדיוק במה אתה יכול לעזור לי. והאם אתה יכול להסביר יותר בנושא פליט. ובכמה אחוזים יש סיכוי שעניין הפליט יצליח והמשטר השוודי ישתכנע בזה?". מה אומר ומה אדבר..פנינים. תגיד לי דבר אחד, אתה אמיתי?

Mazzini

New member
מיד איך שראיתי אותך כותב ...

ניחשתי מי אתה לכן 1)עד שלא תבקש סליחה מכל מי שהתחצפת אליו 2)רק לאחר שתענה לכל השאלות שהתחמקת מהן ולא ענית עליהן 3) וכל אלו שזילזלת בהם התחצפת אליהם יסלחו לך בכתב רק אז אני אענה לשאלותיך

למעלה