חברה תעזרו בבקשה...

leo80

New member
חברה תעזרו בבקשה...

קניתי מחשב חדש, והסתבר לי שאין לו כניסת game port . לג'ויסטיק הסיידווינדר שלי יש בדיוק קונקטור כזה. שמעתי שיש מתאמים לUSB אבל חיפשתי בעשרות חנויות ולאף אחד אין. חוץ מזה מצאתי באינטרנט כמה מתאמים כאלה אבל הם עולים מעל 100 שקל (רבע ממחיר הג'ויסטיק). האם למישהו יש פתרון בשבילי שלא יעלה לי הון תועפות? אולי מידע איפה אני יכול להשיג מתאם או כרטיס game port למחשב? תודה מקרב לב...

AmiDebesh

New member
פיתרון קצת צולע

ניתן לקנות כרטס קול הכולל יציאת ג'ויסטיק ולהתקין אותו במקום זה הקיים באופן סטנדרטי במחשב. כרטיס כזה עשוי לעלות בסביבות ה-50 ש"ח, ובד"כ ההתקנה קלה

avi8tor

New member
לא פתרון, אלא כוון למחשבה...

ממה שכתבת, אני מבין שיש לך כנראה כרטיס קול ONBORD, כי זה מה שבדרך כלל יש במחשבים החדשים (והם בהחלט טובים 5.1 SOUND וכו'), ואילו יציאת משחק, אינה ממש צורך, ולכן הורידו אותה מלוחות האם החדשים, כי בנוסף לחוסר השימוש בה, היא גם גוזלת משאבי IRQ יקרים. ג'ויסטיקים "נורמלים" מגיעים רק בתצורת USB, ולמהדרין שביננו, יש כבר ג'ויסטיקים עם כניסת USB2. וכל זה למה ? כי לא רק חשוב שהג'ויסטיק יתחבר כמו שצריך ובקלות, אלא חשוב גם שהוא יוכל ל"דבר" מספיק מהר עם המחשב שלך, כי התגובות של המשחק יהיו בהתאם. אז יש לך סיידוו'ינדר, הוא בטוח מדגם ישן, כי אם תחפש בחנויות, תראה שגם הדגם הפשוט שלו, (זה שאין לו FORCE FEEDBACK), מתחבר כיום בעזרת חיבור USB. לסיכום, תשבור את הראש איך לתחמן את המחשב, תקנה כרטיס קול ישן - רק בשביל יציאת המשחק, תשבור ת'ראש עם דרייברים, והכל למה ? כדי לשחק עם ג'ויסטיק ישן, שמגיב אחרי שנה לכל פקודה שלך. ובסימולטורים של מטוסי קרב, זה ההבדל בין להפיל או להיות מופל... אז המלצתי לך היא פשוט לקנות ג'ויסטיק חדש ומהיר, ואתה תשכח את ההבדל במחיר הרבה לפני שתגמור לפתור את כל בעיות ההתקנה וה WALK ARROUND שאתה תצטרך לעשות עם לטובת החיבור של הג'ויסטיק הנוכחי שיש לך.

leo80

New member
תודה על ההצעות!

תודה על ההצעות. אני אנסה למצוא כרטיס קול זול. לגבי קניית ג'ויסטיק, זה רעיון טוב אבל לא מזמן הג'ויסטיק שלי התקלקל וחברת מיקרוסופט באדיבות החליפה לי אותו לחדש (מאותו סוג - סיידווינדר פורס פידבק 1). לכן יש לי ג'ויסטיק חדש לגמרי בבית ופסיכולוגית וכלכלית קשה ללכת ולקנות ג'ויסטיק חדש... אבל תודה בכל מקרה! אם למישהו יש הצעות נוספות, אשמח לשמוע!

רן 56

New member
איזה מערכת הפעלה ?

אם זה XP אתה בבעיה. ב XP אין דרייברים ל Sidewinder הראשון (ללא USB) וגם באתר שלו רשום שהוא לא נתמך ע"י XP. תבדוק לפני שאתה קונה כרטיס קול נוסף או GamePort. יכול להיות שכבר כדאי לקנות סטיק חדש עם USB2. רן.

leo80

New member
גם מתאם game port לUSB לא יעזור?

האם XP יתמוך בג'ויסטיק שלי אם אני אשיג מתאם ל-USB?

singera

New member
סוד קטן בלוחות אם שלא ידעתם

יש אפשרות שקיים חיבור של ג'וייסטיק על הלוח אך הוא לא מחובר עם ריתמה לפנל האחורי של המחשב. חיבור פנימי של ג'וייסטיק על לוח אם נראה כמו חיבור של HDD רק יותר צר

atlantis

New member
השני גרוש שלי

נתקלתי באותה בעיה עם אותו סטיק. אז ככה : - נאמר לי שהסטיק לא יעבוד עם XP - הוא כן עובד אבל התוכנה שמסופקת איתו ואיתה ניתן לשמור הגדרות לכל משחק בנפרד לא עובדת ב XP - הסטיק עצמו עובד כמו תותח והסימולטורים הנפוצים של מיקרוסופט מזהים אותו - לא ניסיתי סימולטורים אחרים. - על לוח האם יש לך פורט למישחקים אבל : את הריתמה ליציאה מלוח האם לא ניתן להשיג בארץ רק בחו"ל - היא עולה 5 דולר בערך. - ולסיום : נורא עצבן אותי שלא ניתן להשיג את החיבור ללוח אם אז החלטתי לרוץ לחנות הקרובה ולקנות כרטיס קול. התקשרתי ודאתי שיש במלאי ונסעתי - החנות : KSP בחיפה. כשהגעתי לחנות מסתבר שאין את הכרטיס במלאי והוצע לי כרטיס יקר יותר ב 50 ש"ח. באותו רגע כעסתי במיוחד על המוכר שגרר אותי עד לשם ויצאתי מהחנות. כשהגעתי הביתה החלטתי לבדוק אולי בכל זאת נשארו רכיבים כלשהם בקופסה של הסטיק שזרקתי באחד הארונות בבית - פשוט לא טרחתי לזרוק אותה כי היא מאחסנת סטיק ישן יותר . כשפתחתי את הקופסא נפל החוצה כבל קטן שממיר את כניסת ה 25 פינים ל USB. חיברתי וה XP צועק - יש לך סטיק מתוצרת מיקרוסופט מדגם סייד ווינדר פרו מחובר למחשב. אז כל מה שנשאר לי להגיד זה : "תודה KSP שטרטרתם אותי - בזכותכם חסכתי 250 ש"ח ".

singera

New member
בתור איש חומרה אוכל לעזור ואפשר

להשיג את המחבר בארץ מצאתי לחבר מחבר של לוח גיגה בייט

atlantis

New member
אני חושב שעדיף לו ....

אני חושב שעדיף לו לקחת מתאם 24 פינים (GAMEPORT) ל USB. בצורה הזו הוא לא יצטרך לחפש את החיבור על הלוח אם וגם לא לפתוח את המחשב.

למעלה