חבר'ה תחתמו

שלום שוב נצל"ש לגבי החוק של שתי

נוסעים: עשיתי חיפוש בפורום אבל לא מצאתי תשובה מפורשת אני חייב להסיע שתי נוסעים כל תקופת הנהג חדש ז"א שנתיים או עד גיל 21 אני צודק

PinkyRaSta

New member
לחתום ממש יעזור! ../images/Emo210.gif

אני זוכרת כשצ'רלטון האלה רק הגיעו לארץ עם ה'שלם וצפה'.. 'שבת של כדורגל'.. אנשים הזדעזעו! כל שבת היינו יושבים ורואים את משחק השבת בערב, בחינם ערוץ 2 או 10 או 1. לא היה דבר כזה "לשלם על לראות כדורגל" הקימו עצומות, אנשים חתמו.. אנשים אמרו "מזה בחיים בחיים אני לא אשלם על זה" וואלה יופי ומה-ה? עכשו <וגם אז לפני כמה שנים> כמעט כל בית, כל שבת קונה את המשחקים האלו. העיקר יודעים לחתום על עצומות ולזרוק מילים ו"איומים" הם ראו כמה שהשיראלים האלה קלים, והמשיכו את זה. מה אני אגיד.. רק במדינה שלנו, מגיע לנו.. לכםן אני במילא לא קונה ולא נוגעת בזה. הם הרסו לי את חווית הכדורגל, חווית הצפיה. וסורי שזה נשמע כאילו יצאתי עליך.. פשוט עוררת אותי עם העצומה הזאתי.

samata

New member
יעזור, בטח יעזור

מכמה סיבות: א. מה שהיה עם צ'רלטון וליגת העל זה משהו שונה לחלוטין. העצומות למיניהן היו יוזמות פרטיות של בודדים, שמאחוריהן לא היה כל כיסוי וזה לא היה מסודר. לעומת זאת, העצומה של וואן, שנחשב לאתר גדול עם עשרות אלפי כניסות ביום, היא עצומה כוללת שמקבלת תמיכה מקיר לקיר (יעידו על כך הכתבות במדורי הספורט היום בבוקר שציינו את העצומה ושמו קישור). ב. "כמעט כל בית, כל שבת קונה את המשחקים האלו." - שטויות במיץ. זה ידוע שצ'רלטון נמצאת הפסדים כבדים על "שבת של כדורגל"...כמות השיא שלהם בשבת אחת היו 50,000 בתי אב, שזה לא מדגדג את כמות הצופים שהם צריכים ותכננו שיהיו להם. כיום המספר אפילו לא מתקרב ל-50 אלף...אנשים פשוט לא קונים את זה, הן בגלל המחיר והן בגלל העיקרון. ג. מטרת העצומה הזאת (כמו כל העצומות) היא לעורר את מי שמחליטים (במקרה הספציפי הזה - הממשלה או כל גוף גדול דיו כדי לקנות את זכויות השידור) כדי שיפעלו למען העם. העצומה הזאת השיגה ב-100% את מטרתה. אתמול והיום היו דיונים בכנסת על איך משנים את רוע הגזירה של צ'רלטון, כל העיתונים הגדולים נרתמו למען המטרה הנ"ל וחלקם אף פרסמו את העצומה, כמו גם פנו בבקשה לציבור לא לרכוש את זכויות השידור ואף הציעו דרכים חלופיות לראות את המשחקים (כמו לרכוש אנטנת לויין חוקית ולראות דרך הערוץ הירדני), ואני בטוח ב-10000% שיש מספר לא מבוטל של יזמים שיודעים עכשיו שאם הם ישיגו את הזכויות וישדרו את המשחקים בחינם - הם ירוויחו בסופו של דבר (מי כמו גאידמק יודע שאהדה ציבורית זה סתם משתלם). בקיצור, אני אופטימי. הלחץ בסוף יעבוד...או שצ'לרטון תוזיל באופן משמעותי את המחיר לחבילת המשחקים או שאיזהשהו יזם יצליח להשיג את זכויות השידור.

MrJacKasS

New member
יש הבדל

מצטער אם תגובתי חופפת לתגובתו של samata בכמה חלקים, לא טרחתי לקרוא. 1. פעם היה מדובר בעצומות של אנשים "פשוטי העם" ..כאן מדובר בעצומה של פורטל הספורט המוביל בארץ - one, בשיתוף עם חברי כנסת למיניהם, שיכולים ואני מאמין שגם ישפיעו. 2. הפעם מדובר במונדיאל, ולא בליגה שמשודרת כל שבת. מונדיאל משודר כל 4 שנים. ישראל היא המדינה היחידה בעולם שהולכת לגבות מתושביה כסף עבור צפייה במונדיאל, ועוד כמה כסף (492 ש"ח!!!). לא היה וגם לא יהיה דבר כזה. שקל אני לא אשלם. 3. גם אם לבסוף יוחלט שגביית תשלום עבור המשחקים הינה מעשה חוקי וכך יהיה, הדים רבים במדינה מודיעים כבר עכשיו כי יחרימו את השידורים. כמו כן, יכול להיות שלא יחשיכו את הערוצים הזרים שמשדרים את המונדיאל (מה שלדעתי מעשה מסריח לחלוטין..אני משלם עבור הערוצים האלה וזו חוצפה לגזול ממני את הצפייה בהם), כך שיש איומים לצפות בערוצים הזרים או להחרים את השידורים או לראות 20 איש בבית אחד אנערף... בקיצור..נקווה שהלחץ יעשה את שלו ..אני מקווה ששיכנעתי אותך לחתום כי אני ועוד רבים אחרים רוצים לראות את המונדיאל שהוא אירוע הספורט הגדול ביותר שיש (אחרי האולימפיאדה) ..ואשמח אם תפיצי גם לכל חברייך ..תודה.

Krishi

New member
יש להם כל זכות להחשיך ערוצים אחרים

בתור בעלי הזכויות על שידור המשחקים במדינת ישראל זה זכותם המלאה. מעצבן, מכעיס, לא כיף במיוחד.. אבל חוקי. וזה גם חוק די הגיוני.. אחרת מה הטעם לקנות את זכויות השידור אם אף אחד לא יקנה אותם ממך כי המשחקים משודרים בערוץ הגרוזיני?

samata

New member
"לחץ כבד על שר האוצר בעקבות העצומה"

"גם בזירה הפרלמנטרית מורגשת תזזית משמעותית, שכן העצומה של ONE עוררה הד ציבורי נרחב, שהגיע עד לבית המחוקקים." שוב, אני אופטימי...מיום ליום העצומה וההד הציבורי רק גדלים - ובסוף נשיג את שלנו :)

Krishi

New member
מה יש לאנשים נגד ליגת העל בתשלום?

אני פשוט לא מבין למה אנשים מתלוננים על זה שהם מראים את הכדורגל הישראלי בתשלום? ומה התלונות לצ'רלטון? הרי מה היה לנו לפני זה? שידור של משחק או 2 משחקי כדורגל מליגת העל בערוץ 2 או 10 או 1 ומי שרצה לראות את שאר המשחקים היה צריך ללכת למגרש. ומה יש לנו עכשיו? בדיוק את אותו הדבר! 2 משחקי כדורגל של ליגת העל משודרים בערוץ 5 ובערוץ 2. כל מה שצ'רלטון עשו זה לאפשר לצופים לראות את שאר המשחקים, מה שלא היה לנו עד עכשיו, כלומר זה בונוס, תוספת, לא במקום. זכותם להראות את זה בתשלום בתור החברה שקנתה את זכויות השידור. בעניין המונדיאל.. מי שאשם זה מי שהרשה לקבוצת מתווכים כמו צ'רלטון לקנות זכויות של שידורים במקום לגוף השידורי עצמו (אחד מהערוצים בטלויזיה). ואחריהם אשם כל גוף אחר שמאפשר למתווכים לרכוש זכויות על שידורי משחקים כשהם יודעים שיש מצב שרוב או כל אזרחי ישראל לא יזכו לראות אותם (ע"ע ישראל-צרפת במוקדמות המונדיאל המשחק הראשון). ואחריהם אשם הערוץ ה-1... למה? כי הוא מגוכך וכל שידור בו גורם לי לחשוב כאילו אני נמצא עכשיו בשנות ה-80. אבל אם להיות רציני.. אנחנו משלמים על הערוץ הזה הון תועפות באגרת הטלויזיה... אז במקום להוציא את הכסף על מכבי ת"א בכדורסל היה עושה טובה לאזרחי ישראל ובתור הערוץ ממשלתי היה קונה את זכויות השידור של המונדיאל מצ'רלטון ושלום על ישראל. בקיצור.. זה קל להאשים את צ'רלטון.. אבל אין על מה. הם עשו מצידם עסקה כמו כל חברה אחרת. קנו מוצר ורוצים למכור אותו ברווח. האשמים הם אלו שנתנו להם לרכוש את המוצר ואלה שלא רוצים לרכוש אותו למען רווחת עם ישראל.

samata

New member
הזעקה לא קמה רק בגלל שהמשחקים

בתשלום, אלא בעיקר בגלל שצ'רלון אשמה בכך שליגת העל מתפרסת על פני 3 ימים, ובעבר אפילו על 4 ימים (להזכירך - עונה שעברה היה משחק ביום שישי, שלושה בשבת, אחד בראשון בערוץ 10 ואחד בשני בערוץ 2). זה הוציא את כל הכיף של הכדורגל בארץ...גם ליגה של שלושה ימים זה דבר מחורבן, בטח ובטח כשבליגה יש בסה"כ 6 משחקים במחזור ולא 9 או 10 כמו ברוב הליגות באירופה. אני זוכר תקופות מבית הספר היסודי שהליגה עדיין הייתה 16 קבוצות, וכל יום שישי היה משחק או שניים ובשבת החל מהשעה 15.00 היה שירים ושערים עד 20.00 עם 5-6 משחקים...כל הזמן הייתה דינמיות כי היו משחקים במקביל בכל שעה, וזה היה כל הכיף פה. עכשיו? יש משחק אחד ברוב המקרים שמשודר בשעה שלו, ואיך שהוא מסתיים מתחיל המשחק הבא (בדרך כלל זה משחק ב-15.00, משחק ב-17.00, ו-2 משחקים ב-19-20). תאמין לי שרוב אוהדי הכדורגל הישראלי מעדיפים שיהיה שידור של משחק או שניים בשני ימים בשבוע (מצידי שיהיה שישי-שבת או שבת-ראשון...לא משנה במיוחד), ושהמחזור יתפרס אך ורק ביומיים האלה. ככה יהיה הרבה יותר עניין והפאן של יום שבת יחזור. אני לא יודע אם אתה זוכר, אבל היו המון מקרים בעונה שהיו עושים "הצגה כפולה" באצטדיונים והיו ממלאים אותם + היה שידור בדרך כלל של שני המשחקים האלה. פעם צירוף המילים "הצגה כפולה בבלומפילד" זה לא היה דבר גס....היום? אין סיכוי שבעולם שזה יקרה... בקיצור, מצידי שצ'רלטון תמשיך לקחת כסף על שידורי הכדורגל...אבל שכל המשחקים יהיו ביום אחד, ומצידי שהם ירכשו את משבצת השידור ב-5 ערוצים שונים כדי לאפשר רכישה של משחקים בודדים....אחרת כל הכיף נהרס. אבל המונדיאל? משהו אחר..שיישרף העולם - לא משלמים על זה. נמצא דרך לעקוף אותם אם לא יהיו שינויים. בכל מקרה - עד עכשיו (48 שעות של עצומה) - 100,000 חותמים. אני אופטימי [:

Krishi

New member
אולי היו יותר משחקים

אבל ליגה של 16 קבוצות בישראל זה חרא ליגה. קבוצות שהרמה שלהן לא מתקרבת לחובבים באנגליה... כדורגל מגעיל. בוא אני אגלה לך סוד, עדיף אם היו מקטינים את הליגה ל-10 או 8 קבוצות ועושים 4 סיבובים. ככה היינו נהנים מיותר תחרות, ורק קבוצות שיודעות לשחק כדורגל (וכשאני אומר יודעות, הכוונה למצליחות לסיים 3 פסים ולהראות עוד איכשהו משהו שקשור לכדורגל) היו נשארות בליגה (היחידה שמראה משהו קרוב לזה זה מכבי חיפה, ואני בכלל אוהד של מכבי ת"א). אני זוכר את התקופה ההיא שבשבת היה מרתון של משחקים עם שירים ושערים והיה כל שנה את הצעקה של ה-"בום! גוווווווווווווווווווללל"... אבל האם אתה באמת רוצה דינמיות וצעקות שונות על פני קידום הכדורגל בארץ? ככה שהדינמיות הייתה נעלמת בלי קשר לצ'רלטון... כי יהיו פחות קבוצות. גם ככה הכדורגל מסריח בארץ... אז אני בכלל לא מבין על איזה דינמיות אתה מדבר חחחח... נ.ב. הצגה כפולה בבלומפילד היה גם העונה פעם או פעמיים (כש-2 מ-3 הקבוצות בת"א אירחו באותו המחזור). אבל מאז שלכל קבוצה יש את הבית שלה ואת האיצטדיון שלה.. למה לעזאזל שהיא תעביר את המשחק לבלומפילד?! ועדיין... הם לא אשמים בנושא המונדיאל. אשמים כל האחריםש אמרתי.

samata

New member
well...

נתחיל מזה שנמאס לשחק בעונה אחת 3 פעמים נגד אותה קבוצה, אז 4?! כל היריבות הספורטיבית -מסביב למשחק- נעלמת...פעם כשהיו שני דרבים בעונה, שני משחקים של חיפה נגד מכבי ושני משחקים של הפו*ל-בית"ר, היה תמיד את היריבות מחוץ למגרש, וגם לדעתי היריבות במגרש התחזקה....הרצון להוכיח בעונה אחת מי הקבוצה היותר טובה בצמד משחקים הייתה חזקה הרבה יותר. היום? 3 סיבובים...אין יותר את המתח הזה של "משחק העונה בקריית אליזר: חיפה נגד מכבי"...לא רק בגלל שמכבי בקנטים בגלל כישלוני, אלא בעיקר בגלל שיש לך יותר מדי משחקים של הקבוצות הגדולות אחת נגד השניה. נכון, ליגה של 16 קבוצות זה לווא דווקא יעלה את הרמה, אבל נראה לך שליגה של 8 כן? עד שלא יהיה כסף גדול בארץ אין מה לדבר על רמה גבוהה....בית"ר עם כל הכסף שלה (שגדול אולי יחסית בארץ, אבל באירופה זה משכורת עונתית של מסי) בקושי מגיעה לאופ"א, וחיפה עם ההרכב החזק שלה (שבאמת לא נראה כמותו בארץ מאז עונת הדאבל של מכבי ב-95) נכשלת שוב ושוב בניסיון להגיע לליגת האלופות. אז גם עם 8 קבוצות הרמה תהיה בקנטים...אולי הליגה תהיה יותר צמודה, אבל לא משהו יוצא דופן מבחינת האיכות. לעומת זאת, ליגה גדולה כן תכניס יותר עניין הן בקרבות הצמרת והן בתחתית. בצמרת יהיו לך רק שני משחקים בין קבוצות גדולות בעונה כך שהשאיפה לתחרות בצמרת בין 3-4 קבוצות תוכל להתקיים, ואילו בתחתית גם יהיה עניין רב (מי אמר "בית שאן סרט מלחמה" ולא קיבל?). מה יהיה באמצע הטבלה? מה שיש בדיוק גם באיטליה, אנגליה וספרד...קבוצות שהן ברמה סבירה, אבל לא חזקות מספיק לצמרת ולא חלשות בכדי לרדת ליגה. בנוגע להצגה הכפולה...זה הכל עניין של כסף. גם בעבר היו הצגות כפולות בר"ג, בלומפילד ואפילו בטדי, והקבוצות היו מתחלקות ברווחים בצורה יחסית שווה. קבוצה כמו כפ"ס, על כללללל 3,000 האוהדים שלה [בלחץ], יכולה לעשות כסף מטורף בהצגה כפולה, וזה דבר שהיא לא תתנגד אליו. בכלל, במצב שיש לך 3 קבוצות שמשחקות כיום בבלומפילד כמגרש ביתי, לעשות הצגות כפולות (כלומר לא רק לשחק שם באותו יום, אלא גם להכין תוכנייה משותפת ולמכור את הכרטיסים במשותף לשני המשחקים) זה יותר ממתבקש. אבל מה עושה צ'רלטון בדרך כלל? דואגת שבני יהודה תשחק בשישי ומכבי/הפו*ל ביום שבת. במקום זה, היה עדיף למכור כרטיס משותף לשני משחקים ברצף, וכך גם להגדיל את כמות הצופים משמעותית במגרש (כי אני בתור אוהד מכבי לא הייתי מתנגד ללכת לראות את בני יהודה - נתניה, ומיד אח"כ את המשחק של מכבי)...במקום 3000, 4000 ו-7,000 צופים במשחק, יהיה לך אצטדיון מפוצץ..אווירה שונה לחלוטין. הבעיה היחידה כאן זה הנושא של המנויים, אבל לכל דבר אפשר למצוא פיתרון (כמו להקצות לקבוצה האורחת שיש לה קהל גדול, ניקח לדוגמא את בית"ר, את המינימום כרטיסים הדרוש בחוק ולא לתת לה אלפי כרטיסים כמו שקורה כיום, וכך לפתור את הבעיה עם המנויים). ודבר אחרון: "בום! גוווווווווווווווווווללל"

Krishi

New member
בוא נתחיל דבר הראשון.

כל ההמצאה הזאת של "משחק העונה" על כל מפגש בין המקום הראשון לשני אחרי 10 מחזורים או על כל מפגש בין הקבוצות הגדולות זה משהו שקיים רק בישראל כי רק אצלנו יכולים להמציא שטויות כאלה.. משחק עונה דבר ראשון זה משחק אחד (אחרת היו קוראים לו "משחק עונה מיני רבים") ודבר שני זה משחק שאשכרה יכול לקבוע סופית משהו לגבי האליפות או לתרום אחוזים גדולים לכך, אי לכך ובהתאם לזאת "משחק עונה" יכול להיות רק לקראת הסוף שלה. ובלי קשר... כל מפגש בין הקבוצות הגדולות הוא תמיד מסקרן.. לא משנה כמה פעמים הם נפגשו עד אז. ליגה של 4 סיבובים לא תהרוס את זה, ההיפך, אם הקבוצות יתחזקו ישתפרו המשחקים יהיו יותר ויותר מעניינים. ואם משקיעים ובלי הון וממון יראו שוואלה נשארו קבוצות בליגה שאפשר להשקיע בהם ולהפוך את הליגה ואת הקבוצות ליותר תחרותיים אז הם יתפתו יותר לבוא מאשר לבוא לביצה של 16 קבוצות שיותר מחצי מהן עושות טובה שהם קיימות. ליגה של 16 קבוצות לא תיתן כלום מלבד כדורגל מגעיל, שהקבוצות הגדולות יסחבו אחריו ויציגו גם כדורגל חלש יותר, זה משחקים בצטדיונים שלא שווים יריקה אפילו. חיפה נכשלה העונה ללהגיע לאירופה בגלל טעויות קטנות פה ושם בעיקר של השוער שלה ושל ארבייטמן שמשום מה מתעקש לא להתבגר. אחרת הם היו נמצאים שם עוד הפעם בלי שום בעיה... תבין, אין לנו קבוצות כמו באנגליה וספרד, אפילו לא קרוב. אצלהם קבוצה מקום 18 יכולה לנצח את האלופה שלנו בכל יום נתון. בגלל זה הם יכולים להרשות לעצמם ליגה של 20 קבוצות. אנחנו לא יכולים, אנחנו רוצים לשפר את הרמה של הקבוצות ובכך את הרמה של הליגה הבכירה שלנו, והוספת עוד קבוצות שהקשר ביניהן לכדורגל הוא מקרי לחלוטין זאת לא הדרך. יש לזכור שבית"ר הייתה בכאוס שלם רוב העונה ולכן הגיע רק לאופ"א, והבאתו של הליצן הזה פרננדז רק הוסיפה לך. תאמין לי שאם הם יהיו רציניים, שיקחו מאמן נורמלי, שגאידמק לא יצוץ כל שעה בתקשורת עם הצהרה כזאת או אחרת וייתן לאנשי המקצוע לנהל את המועדון אז תהיה להם עונה הבאה אחושרמוטה של קבוצה. בעניין ההצגה הכפולה... הרבה קבוצות הבינו שיש להם יותר כח כשהם משחקות במגרש הביתי. השחקנים רגילים יותר למגרש.. האוהדים נשמעים יותר טוב כשהם במגרש שהגודל שלו מאכלס בדיוק את הכמות אוהדים שמגיעים לעודד. הרי מה יקרה בהצגה כפולה? נכון.. יהיה איצטדיון מפוצץ.. אבל מה? מפוצץ באוהדים של 4 קבוצות שונות.. אז מה קיבלנו פה? בכל משחק עדיין יעודדו רק אותם אוהדים שהיו מעודדים אם המשחק היה במגרש הביתי של הקבוצה המארחת.ובכלל, אתה אולי היית הולך גם למשחק של בני יהודה, אבל הרבה אחרים מה אכפת להם? היו מגיעים רק למשחק של מכבי, ואוהדי בני יהודה ונתניה היו הולכים מיד אחרי המשחק של הקבוצה שלהם. ושוב קיבלנו איצטדיון חצי ריק. ואף גרוע מכך, כי אולי בגלל שזה באצטדיון אחד ובאים אליו אוהדים של 4 קבוצות שונות אז בכך נמנע מהרבה אוהדים אחרים להגיע כי לא יהיו מספיק כרטיסים.

samata

New member
מכיוון שבנושאים

הראשונים של גודל הליגה והרמה אנחנו יכולים לטחון מים מפה ועד להודעה חדשה (וזה גם לא דבר שקשור לצ'רלטון) - בוא נעזוב את הנושא הזה. לכל אחד מאיתנו יש תפישת עולם די ברורה בנושא הזה, הבהנו אחד ת'שני וזה סתם יחפור ת'מח לכתוב מגילה על זה :) בנוגע להצגה הכפולה: התייחסתי בכוונה למצב של הצגה כפולה בבלומפילד בין שתי קבוצות בית בבלומפילד. לדוגמא: בני יהודה - בית"ר, מכבי - הרצליה. בני יהודה מקבלת את שערי המנויים שלה (6-7 אם אני לא טועה), מכבי את שלה (עונה הבאה זה יהיה לבטח 8-9, 10-11 ו-13)והקבוצות האורחות את היתר (נניח 4-5 לבית"ר) ו-3 להרצליה. אתה תקבל הכנסה גדולה לקבוצות, גם מתח ועניין (אני מבטיח לך שיבואו אוהדים לראות את שני המשחקים בכיף..הצרכן הישראלי ידוע כמי שמנצל הנחה או מתנה עד תום..ולראות שני משחקים במחיר של משחק אחד או משחק וחצי, בהחלט עונה על ההגדרה של הנחה/מתנה...בלי לדבר על זה שיש פשוט אנשים שאוהבים כדורגל, גם אם זה לא של הקבוצה שלהם) וגם הרבה מאוד צבע...לראות אצטדיונים שהם טיפה יותר מחצי מלאים זה דבר נדיר בארץ שלנו בשנים האחרונות.

Krishi

New member
סבבה.

ובקשר להצגה הכפולה. מתח ועניין יהיה אם רמת הכדורגל תהיה סבירה, יש יריבות היסטורית בין המועדונים או שזה מאבק על מקום בליגה. להביא איצטדיון שלם שרק חצי ממנו יעודד את הקבוצות המשחקות באותו הזמן זה לא מה שיגרום למתח ועניין. ושוב.. ההסבר ששלך לא מבטל את שאר הטיעונים שלי. לא כל האוהדים ישארו לראות, לא כל האוהדים יבואו למשחק הראשון כשהקבוצה שלהם משחקת את המשחק השני וזה מבטל את העניין של איצטדיון מלא. רק אוהדים של הקבוצות שלהם יעודדו אותם (שזה אותו הדבר כאילו זה היה במגרש אחר רק יותר גרוע כי בגלל שיש אוהדים של עוד 2 קבוצות אז יהיו פחות אוהדים של הקבוצות המשחקות) והרווח? לא כזה גדול... תחשוב שזה מתחלק חלקי 2 הקבוצות המארחות, ואם המחיר של המשחק הוא פחות ממחיר של 2 משחקים אז אין פה רווח אלא הפסד... מצד שני אם תעשה מחיר של 2 משחקים בלי ה-"הנחה" שדיברת עליה אז לא יבואו אנשים.

samata

New member
תראה..

לא יודע מתי יצא לך להיות במשחקי גביע בשנים האחרונות, אבל תמיד כשהיו 4 קהלים שונים אז הייתה אוירה מעולה. לקהל של מכבי לא חסר שירים נגד הפו*ל, ולחיפה לא חסר על בית"ר...ככה שאווירה תהיה בכל מקרה. מה עדיף, חצי אצטדיון ריק או אצטדיון מלא עם אווירה טובה? (למרות שרבע מהקהל לא יעודד במשחק אחד..אבל כן יהיו שירים בין היציעים). ושתהיה בעניינים, חוץ מבית"ר - שהיא הקבוצה היחידה בארץ שיש לה בכל משחק יותר קוני כרטיסים ממנויים (וזה הרבה אנשים), רוב הקבוצות [בעיקר הגדולות] מתבססות על מנויים. לחיפה יש בערך 5500 מנויים, ובמשחק בית ממוצע שלה יש 7000-8000 אוהדים (וזה כולל את אוהדי הקבוצה האורחת), למכבי היו 10,000 מנויים, וכל משחק כמעט היו בין 8000 ל-12 אלף. להפו*ל גם היו בערך 5000 מנויים, ובמשחק בית ממוצע 6000-7000 צופים...מפה אפשר להבין שהקבוצות הללו מבוססות על מנויים ולא על כרטיסים, ולכן הצגות כפולות כן ימשכו קהל ולא יגרמו להפסדים לקבוצות הביתיות (מהסיבה שהן מתבססות על מנויים ולא על מכירת כרטיסים). מבין? בסופו של דבר במקום למכור 1500 כרטיסים למשחק, תהיה הצגה כפולה שבה יוכלו להימכר בערך 4000 כרטיסים, וככה הרווח גם יעלה תיאורתית, וגם עלות האבטחה תתחלק בין 2 קבוצות. בנוגע לכמות הקהל שתבוא לכל משחק...אני רואה את זה כל שנה בגביע וזוכר הצגות כפולות בעבר. תמיד יש קהל לא קטן במשחק הראשון והן בשני שהוא לא של הקבוצה שמשחקת. למה? כי זה לראות כדורגל וגם מחיר זול לשני משחקים. אנשים אוהבים את זה והצרכן הישראלי לא פראייר...זה הוכח כדבר שפועל. עובדה - סתכל על הגביע.

Krishi

New member
התסכלתי על הגביע...

וגם שם לא היו חסרות קרחות פה ושם. בכל מקרה.. נעזוב רגע את השירים ומי יעודד מה. אתה לא מסתכל על זה בכיוון הנכון. נכון שבאיצטדיון מלא יותר כיף לשחק... אבל לעשות הצגה כפולה זה לא הפיתרון הנכון. ככה יחשוב מישהו (מבלי לפגוע) שמעוניין בלהרוויח כסף במקום לקדם את המשחק. הרי מה שאנחנו צריכים לשאוף אליו זה לגרום לאוהדים להגיע למגרש כדי שלא נצטרך להמציא כל מיני המצאות מוזרות כמו הצגה כפולה. כדי שהאיצטדיון יהיה מלא באוהדים רק של 2 הקבוצות המשחקות. ואת זה אנחנו נעשה אם הרמה תעלה.. אם המחירים של הכרטיסים יהיו זהים לרמה של הכדורגל ולא סכומים דמיוניים. אישית אני מחשיב כרטיס מעל 100 ש"ח למשחק כדורגל בארץ בתור שערוריה. לא משנה איזה משחק זה. לשפר את המתקנים כדי שיראו כמו איצטדיונים ולא כמו בית שימוש (כרגע רק 2-3 איצטדיונים עוד איכשהו נראים בסדר). והכי חשוב... שהאוהדים יבינו שלעודד צריך בכל מצב ונגד כל קבוצה. וזה אין לאף קבוצה בארץ.

samata

New member
אוקיי

כמה דברים: א. כרטיס מעל 100 ש"ח זה שערוריה? יותר מזה...כרטיס מעל 80 ש"ח בארץ זה שערוריה. הרמה של המשחק ושל המתקנים לא מצדיקה יותר מ-80 ש"ח למבוגר ו-35 לנוער/חיילים. כל מחיר מעבר לזה זה בושה. ב. לא 2-3 מגרשים, רק שניים: בלומפילד וטדי. את ר"ג צריך להרוס עד ליסוד, את קריית אליעזר והמכלאה שמאחורי השער הדרומי לחריב וכל שאר האצטדיונים? לא מגיע להם בכלל את הכינוי אצטדיון. ג. השחקן ה-12/אולטראס 96/סאב 11 - כבוד. זה נכון שצריך לשאוף למשחק אחד שימלא אצטדיון ולא להצגה כפולה, אבל כיום המצב לא מאפשר את זה בגלל כל הסיבות שצויינו למעלה, ולכן כן צריך הצגות כפולות כדי למלא אצטדיונים. לא יעזור כלום, חוץ ממכבי ובית"ר אין קבוצות שיכולות למלא אצטדיון, ולכן צריך פתרונות יצרתיים כדי להחזיר את הצבא לכדורגל. ברגע שיהיה כסף ומשקיעים, וכתוצאה מכך גם מתקנים ומחירים סבירים - דבר איתי על משחקים בודדים שהאצטדיון יהיה מלא בהם בכל משחק. עד אז? זה מה יש.

Krishi

New member
דבר ראשון עזוב את הצבא../images/Emo3.gif

דבר שני לגבי הסעיף השלישי: ג. יפית ד. השחקן ה-12/אולטראס 96/סאב 11 - כבוד. ואני חושב שעברו הרבה שנים מאז ההצגות הכפולות ודי הגיע הזמן לשנות את זה כבר ולא לחזור לזה. והנה עכשיו מגיעים משקיעים וכסף... הגיע ארקשה שלנו לבית"ר.. ודני'ק לנתניה... לשחר בחיפה לא חסר.. וברגע שכשלוני יימצא סוף סוף רוכש (מה לעזאזל היה רע בסולומון?! חח) אז גם למכבי יהיה. ואולי לבייב יתחרט ויקנה את הפו*ל... לאט לאט זה מתחיל.. אז בוא ניתן לזה להתקדם ונראה מה יהיה לפני שנחזור לזמנים של ההצגות הכפולות.

למעלה