חברה שמתחתנת

דיןדין99

New member
חברה שמתחתנת

לא יודעת אם זה קשור לכאן.. בכל אופן חברת ילדות שלי מתחתנת בקרוב. אני מרגישה שהחתונה גרמה לריחוק בינינו- מיוזמתי. אני עם בן זוג שנתיים וחצי וגרים ביחד אבל חתונה לא ממש נראית באופק, וכבר השלמתי עם המצב. ביום שחברתי התקשרה לבשר לי על החתונה (אגב הוא הציע לה אחרי מספר חודשים של מגורים ביחד) היא אמרה לי "בקרוב אצלך", כשאני על ספיקר בפלאפון והיא וחבר שלה מצחקקים ברקע. הדבר מאוד פגע בי, מכיוון שהיא יודעת מה מצבי ולא מדובר באדם רחוק. מאז אותו מקרה לא עניתי לטלפונים שלה והיא מאוד נעלבה. היא שלחה לי מייל עם משפט בנוסח "את מקנאה שחברות מתחתנות ואת לא", דיברנו והבהרתי לה שאני לא מעוניינת לנתק את הקשר אבל שתבין את הקושי. מאז דיברנו עוד פעם אחד, אבל הקשר די התנתק ביוזמתי. נורא קשה לי עם זה, ואני מרגישה שהיא לא מבינה. אני מבינה אותה שהיא מצפה שאשמח ואהיה שם בשבילה, וזה רק גורם לי להרגיש עוד יותר רע עם כל המצב. היום יש לה יומולדת ופשוט אין לי חשק להתקשר. לא בא לי לשמוע על ההכנות לחתונה. זהו , נורא קשה לי עם כל העניין. רציתי לחלוק.

adii123

New member
את לא צריכה לנתק איתה קשר בגלל שהיא מתחתנת

הניתוק הזה הוא בעיקר באשמתך. חברתך לא רוצה לעשות לך דווקא. היא פשוט רוצה להתחתן וזה שאת לא מתחתנת עם חבר שלך לא אומר שכולם צריכים להתחשב בך ולא לפגוע ברגשותייך.. תארי לך שאת היית במקום חברתך והיית מתחתנת. חתונה זה דבר מאוד מרגש והחברה הזאת רוצה שתהיי איתה ביום הזה. ואת במקום זה מנתקת קשר. וכי למה ומדוע? בגלל שהיא התחתנה ואת לא? את לא צריכה להיות מרירה בגלל זה. אם מפריע לך שאת לא מתחתנת, אל תשלימי עם המצב. תקחי פסק זמן מחבר שלך ותחפשי בחור אחר. אבל את צריכה גם להבין את הבחורה הזאת. היא ציחקקה ברקע כי היא נעלבה מזה שלא התייחסת אליה יותר, אולי היא הרגישה רע ורצתה "להחזיר". אם הייתי במקום חברתך הייתי מאוד נעלבת מזה. חברות צריכות לשמוח ולא לקנאות. גם לא להרגיש רע. את יודעת כמה זוגות נשואים יש בעולם? לא בכולם צריכים לקנאות. זה מוביל לשנאת חינם. עכשיו את לא מדברת איתה ואחרי כמה זמן תתחילי לשנוא אותה. זאת דעתי

אני חושבת

שאפשר להבין אותך... ואני חושבת שזה קצת חוסר טקט מה שהיא אמרה לך בטלפון במקרה הזה אני באמת חושבת שזה לא בסדר. לגבי זה שהיא אמרה לך לקנא, קודם כל, זה יכול להיות נכון אז מה מי לא היה מקנא במצב כזה? דבר שני למה להגיד דבר כזה? מעשה כזה נראה לי מאוד ילדותי... וזכותך. פשוט זכותך להרגיש רע, אין מה לעשות זאת תחושה שבאה בטבעיות וזה סובייקטיבי ככה שאין פה דבר רע... אולי תאחלי מזל טוב במכתב במייל תראי שאיכפת וגם תסבירי את המצב בדיוק כמו שהסברת כאן. יכול להיות שהיא תסרב כרגע לשמוע ושהיא לא רואה בבהירות את המצב כי היא מתרגשת ובגלל שהיא בהכנות לחתונה אבל מה איכפת לך תנסי, בכל זאת היא הייתה או עדיין חברה.

שמחה שחלקת ../images/Emo24.gif

תראי, נכון ש"הניתוק הוא אשמתך" ואת זו ששברה את הכלים- אבל איזו ברירה הייתה לך? אני הייתי עושה אותו דבר. לא הייתה לי בעיה לשמוח בשמחתה- אבל כן הייתי נפגעת מהזלזול שלה בי ובבעיות שלי. אם יש לך בעיה והיא מצחקקת עם חבר שלה בנוגע לבעיה שלך- אני לא רואה שום סיבה להיות חברה שלה. אבל את יודעת את זה כבר, ובאת רק לקבל חיבוק... אז הנה.
יהיו חברות אחרות.

nastia 12

New member
יאוו:

תקשיבי אולי את לא תרצי עצה מילדה יותר קטנה מימך בכמה שנים אבל לי נראה שאת פשוט צריכה להגיד לה שאת והיא מרוחקות מדי מכל החתונה הזאת ופשוט תגיידי לה שהחברות לך ושלה מאוד חשובה בשבילך וזהו ואולי היא תבין אותך ביו'ש עם עזרתי בשמחה :)

למעלה