חברה של השותף

nati012

New member
חברה של השותף

בטח שאלו את זה פה מלא אבל אני קצת מתעצלת לחפור בארכיון. אם היה שרשורפלצת בנושא ומישהו יוכל ללנקק במקום תשובה מפורטת - אקבל בשמחה ותודה. באחד האודישנים לדירה שלי אמרתי שיש לי חבר אז הם יכולים להיות רגועים שלא תהיה טיילת של בחורים בבית. אחד השותפים אמר "אבל שלא יהיה פה דייר רביעי". זה נראה לי כמו הדבר הכי לגיטימי ומובן בעולם, אם הייתי רוצה לגור עם החבר שלי היינו עוברים לגור יחד וברור שהוא לא דייר בבית הזה. מסיבות שממש לא קשורות לבקשה הזאת הוא באמת בא אליי ללילה-גג שניים בשבוע והכל יופי טופי אחלה בחלה. לשותף השני, לא זה שאמר לי את המשפט הזה, יש חברה. היא לא גרה בעיר הזו (אבל גם לא מאוד רחוק מפה) אבל לומדת ועובדת כאן. בגלל זה ישנה אצלנו כמעט כל השבוע ולפעמים ממש כל השבוע - בסופ"שים היא אצלנו חוץ מפעם בכמה שבועות שהם אצל ההורים של אחד מהם. היא לא משתתפת בשכר הדירה או בתשלום החשבונות. הבחורה עצמה מקסימה, באמת, אין לי איתה שום בעיה אישית והיא גם שוטפת כלים ומכינה אחלה אוכל. לפני השאלה, עוד קצת רקע: נכנסתי לדירה לפני חודשיים, אחד השותפים נכנס חודש לפניי והשני חודש וחצי לפניי. הם לא הכירו לפני כן וגם אני לא הכרתי אף אחד מהם. ועכשיו שאלה. האם להגיד משהו בעניין? זה לא קטנוני / עויין / סוציומטי? כלומר, עם כל הכבוד, אני משלמת שכר דירה מכובד מאוד עבור דירה עם שני שותפים, לא שלושה. הבחורה פרקטיקלי חיה אצלי - זה עוד בן אדם שמדליק את הבוילר, עוד בן אדם שמתקלח, עוד בן אדם שמדליק אורות בבית ועוד כהנה וכהנה דברים שמוסיפים להוצאות שהיא לא משתתפת בהן. מצד שני, הם היו פה קודם, אני חוששת שהם פתאום יחליטו שלא מתאים להם ושאני צריכה לעזוב אם זאת הגישה שלי. אני לא יודעת מה עמדתו של השותף השני בעניין. מה עושים? תודה לכולם על העצות, נתנאלה

הייתי באותו מצב

קודם כל - הוא אמר לך כשנכנסת לדירה שהוא לא יהיה שותף רביעי, כנראה משום שהוא כבר נכווה בזה בעבר. יכול להיות שהוא כיוון בזה גם לחברה של השותף שהיה אתכם בשיחה. גם אני גרתי עם שותפה שיום אחד התחברה עם שכן שלנו, ופתאום הוא התחיל לרבוץ אצלינו בבית שעות רובן ככולן של שעות היממה. הם התקלחו אצלינו ביחד, כל ערב המטבח היה תפוס לארוחות רומנטיות, הוא עשה אצלינו כביסה (!) ובכלל - רבץ אצלינו בסלון כאילו שזה הבית שלו. הוא גם השתמש בקו הטלפון הפרטי שלי שחלקתי עם אותה שותפה, והחברים שלו היו מתקשרים אלינו לדירה כי הם ידעו שאצלינו מוצאים אותו. כלומר - אלה לא היו רק דברים שעולים כסף, זו הייתה גם איכות חיים כללית, שפתאום הפכנו לזרים בביתינו (אני והשותפה השלישית) והציבו לנו עובדה מוגמרת - חי איתנו עוד מישהו. וכל זה, כאמור, כשמדובר בשכן שלנו, שגם ממש באותו בניין! כשהבנתי שגם לשותפה השלישית זה מאוד מפריע, תכננו לעשות איתה שיחה, וזה לא היה קל לאף אחד מהצדדים. בהברנו לה שזה לא רק עניין של כסף, ולא רק זה שהוא ישלם את החשבונות. שידע מה כאן שלו ומה לא. אמרנו שיבוא לבקר - אבל שישאר בגדר של אורח. לפני שאתם משוחחים עם השותף, נסי לבדוק את העניין עם השותף הנוסף, מה דעתו ומה גישתו. יכול להיות שזה מפריע גם לו אבל הוא לא אומר כלום. צריך ליזום שיחה כזו, אבל להקפיד שיוצבו בה גבולות ברורים. לא לכעוס יותר מדי, אבל לא לוותר על הדברים שחשובים לכם. אל תיצרו את הרושם שהחברה של השותף, חלילה, לא רצויה בדירה. היא רצויה - אבל בתור אורחת. לא בתור יותר מזה.

תעלי את זה בישיבת צוות הקרובה

אגב, לאלה שגרים עם שותפים: באיזו תדירות אתם עורכים ישיבות צוות?

לא עושים. יצא בערך פעמיים שדיברנו שלשתנו על

משהו שקשור לדירה או לחשבונות אבל בדרך כלל ה:שיחות צוות" שלנו נערכות בזוגות. לבחורה ששאלה - בקשר למה שכתבת בסוף - לא נראה לי שהם יכולים פתאום להחליט שאת לא מתאימה. יש לך חוזה עם בעל הבית לא? זה שהשותפים עשו לך אודישנים זה לא אומר שהם יחליטו מתי תעזבי. לדעתי כדאי להעלות את הנושא בעדינות, לדבר לפני כן עם השותף הרווק.

אבל הוא צודק

ישיבות צוות זה שם קצת כבד, אבל משום מה גם אנחנו בדירה קוראים לזה ככה... אין לזה תדירות קבועה, זה בדרך כלל מגיע בעקבות משבר מסוים שצריך לדבר עליו דחוף (השבוע למשל היה לנו אחד כזה).

חשוב לנהל ישיבות צוות על בסיס קבוע

לא רק כשיש משבר, זאת כדי לתחזק את הצוות ואת היחסים בתוך הצוות

אני הייתי מדברת ב-4 עיניים עם השותף

ומשתפת אותו בהרגשה שלך וביחד לנסות להגיע לפשרה. ואולי גם שווה לבדוק קודם מה השותף הנוסף אומר על זה- אולי גם לו זה מפריע.

tenen

New member
כמובן שזה עויין/קטנוני/סוציומטי

הארנונה שלך לא עולה מכיוון שיש עוד דיירת שכר הדירה שלך לא עולה מכיוון שיש עוד דיירת אז מה? בשביל 40 שקל שהם שליש מ120 שקל שהיא צורכת חשמל בחודש ויחסכו לך אם היא תשלם על עצמה? מקווה שברור לך שהעלייה בחשבון המים שלך היא גג 10-20 שקלים? בשביל 50-60 שקל בחודש ותור של 15-30 דקות יותר למקלחת לא הולכים לריב, וכמובן שזה סתם לריב שהרי הוא לא בדיוק ילך בשמחה להגיד לחברה שלו שעכשיו היא תסע רוב הימים חזרה הביתה במקום לישון אצלו מכיוון שהשותפה שלו רוצה לחסוך 60 שקל לחודש ותור למקלחת :)

נו, באמת..

איכות חיים זה לא דבר ששווה לשלם עבורו? היא נכנסה לדירה עם שני שותפים. לא שלושה. אין סיבה שהיא תגור בדירה עם ארבעה שותפים. לא הכל זה כסף, ידידי. ואם אתה מנסה לכמת הכל בכסף? תעשה כימות כלכלי, ולא חשבונאי.

Fun Fair

New member
../images/Emo45.gif שלא לדב על כך, שגם שכ"ד

זה כסף. שכ"ד שמתחלק בין 4 שותפים ולא 3, זה כבר קצת יותר מ 60 ש"ח ותור למקלחת (פרט שולי שכזה...). (ואם כבר חישובים חשבונאים- 60 ש"ח לחודש*12 חודשים הם 700 ש"ח בשנה. יש לי רעיון אחד או שניים לגבי מה שאני יכולה לעשות ב 700 ש"ח בשנה, חוץ מלסבסד הוצאות של אנשים שהם לא...well...אני.)

tenen

New member
פעם אחרונה שבדקתי שכ"ד משלמים פר חדר,

כל שותף משלם על החדר שלו, מכיוון שאינה שוכרת 2 חדרים למה על הזוג לשלם יותר? בנוגע ל 60 שקל לחודש, זה בדיוק 3 שעות עבודה בחודש, כן אפשר להתקמצן וללכת לריב עם שותפים, אני מוכן להשקיע 3 שעות בחודש כדי לא לעשות את זה.

אולי אתה מוכן

אבל זו הקרבה שאין שום סיבה שתעשה (ולא אף אחד אחד), אלא אם אתה ממש רוצה לעשות את זה... כך שהעובדה ש-אתה- מוכן לעשות משהו כזה, לא אומרת שמי שלא מוכן, או לא יכול, הוא קטנוני. גם אותי זה היה מרגיז אם היה מגיע דייר רביעי. הדירה היא לשלושה. עוד אחד זה יותר מדי אנשים על תא שירותים אחד ומקלחת אחת, שלא לדבר על דייר ש"אוכל חינם" ושורץ בלי לשלם על כלום. זה לא שום קטנוניות, זו איכות החיים עליה אני למשל לא מוכנה להתפשר, ואתה אולי כן- וזו בעיה שלך בלבד, זו לא הבחירה הנכונה לרוב האנשים.

Fun Fair

New member
יש אנשים ש 60 ש"ח עבורם

הם הרבה כסף. מה לעשות. לא כולם גאונים כלכליים כמוך ומכלכלים את עצמם נכון. וגם אם לא- 60 ש"ח זה הסכום שעולה כוס משקה אחת שאני שותה בפאב ועדיין- אני מעדיפה להוציא אותה על כל דבר בעולם ולא ,לתרום, אותה למען סבסוד בן/בת זוגו של השותף/ה. (אגב, אם אותו הזוג לא היה יוצא מפתח החדר מילא. בהנחה שהם משתמשים בכל הפסיליטיז שיש בבית, המשמעות היא שעוד אדם ,משתמש" בבית ועליו לשלם. אם לא שכ"ד שווה, לפחות חלק ממנו.) מצד שני, אני לא מתפלאת. הבדיחה הזו שאתה קורא לה "הגיון", כבר מזמן לא מצחיקה.

אז יש לי פתרון בשבילך

למה שלא תכניס לביתך ולחדר שלך בפרט את הדיירת שהותקפה ע"י בעל הדירה. גם תעשה מעשה טוב וממילא משלמים לפי מס' חדרים ולא לפי מס' שותפים, וגם לשחר תהיה תעסוקה כשאתה לא בבית.

באמת? חשבתי שלפי ההיצע והביקוש.

אתה בוודאי יכול להבין את זה שהמחיר שיסכימו לשלם עבור חדר בדירה בגודל 80 מ"ר (נניח) כאשר יש בה שלושה שותפים סה"כ, יהיה נמוך יותר מאשר לו היו בה 4 שותפים, נכון?

גישה ילדותית ומעוותת../images/Emo128.gif

למה שהיא תשלם על מישהי שהיא לא מכירה? למה שהיא תגור עם 3 שותפים במקום 2? למי שהיא תחכה 15-30 דקות למקלחת? למי היא צריכה לשנות את החיים שלה בגלל מישהו שהיא לא מכירה?! דאמט. אני חושבת שאת פשוט צריכה לדבר איתם, אין דרך אחרת....

60 שקל בחודש זה המון כסף

ויש לה כל הזכות שבעולם להתקטנן על זה, גם אם זה היה 10 שקל בחודש... אלה 10 שקל שהחברה כביכול "לוקחת" לה מהתקציב החודשי, והיא לא חברה שלה, היא לא משפחה שלה, היא לא חייבת לה את זה והיא לא מוסד צדקה או בית תמחוי שאחראי לאף אדם.

למעלה