חברה של החיים

שרי 43

New member
חברה של החיים

פעם ראשונה שראיתי אותה כה שקטה ושלווה. היא נחה במיטה לבנה, שום צינור כבר לא היה מחובר לגופה הדקיק. היא לא צחקה בקולי קולות. היא לא התווכחה. היא לא שאלה שום שאלה. היא לא ביקשה שאקרא לה שיר סיפור או אגדה. היא לא שוחחה בפלאפון שהשאלתי לה לפני חצי שנה. היא גם לא עשתה "חרקות" עם כסא הגלגלים ביציאה לגינה. פאת התלתלים נשארה מיותמת, תלויה בוו ליד מיטתה. היא לא הקשיבה לאניגמה בפול ווליום שכל השכונה תשמע. היא לא יצאה עם אורי לטייל בשום מערה. היא לא צחקה בהיסטריה כשנדב סיפר לה בדיחה. היא לא התווכחה עם אמא שלה על הכותנת הבלויה שלבשה ומה יגידו כל המבקרים שנכנסים לחדר שבו היא שכבה. היא הגיעה לעמוד 50 בספרה של מיכל שלו 100 חורפים שנשאר פתוח לרווחה. היא לא דיברה עם אלעד שעשה לה טוב על הנשמה. רינה האחות כבר לא צרחה את שמה מתחננת שתשמע בקולה. היא לא שוחחה איתי על הא ועל דא ועל מה שהכי כואב לה בנשמה. היא לא שתתה איתי קפה שחור. היא לא אכלה עם האצבע שורה שלמה מתבנית העוגה. היא לא ביקרה בשום חדר לידה המזוכיסטית הקטנה. היא לא תהיה סטודנטית שנה שישית בפקולטה לרפואה. היא שכבה לה בשקט עם ידים צמודות לגופה, מכוסה בסדין צבעוני, מעליו שמיכה .......ושתקה. עיניים עצומות, פנים מביטות לתקרה. כל המשפחה עמדה שם ובכתה. רק אבא שלה ישב בגינה וכל הזמן שאל: למה? היא הרי יכלה לחיות עוד לפחות חמישים שנה, מה בער לו שדווקא אותה הוא רצה? ולי לא היתה תשובה. רק נישקתי את מצחה המתקרר, אימצתי את גופה לגופי ולחשתי ילדה בת שלושים, ילדה של טבע, חברה של החיים.

קאזנובה

New member
שלום חברה | ../images/Emo45.gif

עצוב ,מזכיר גם לי תקופה דומה שעברתי -מחזיק אצבעות

אפרת.א

New member
ילדה של טבע...חברה של החיים..

ואני, שכל כך רציתי לחבק רגע לפני, הבטתי בפניך הדוממים, השלווים, חיבקתי את שרי חזק חזק אלי, קרוב קרוב...הבטנו אחת בשניה וים הדמעות שייבש שתי דקות לפני , פרץ ללא מעצורים. ילדה של טבע, ילדה של החיים ואת רק בת שלושים. זוכרת את החיוך שלך לראשונה כששמעתי את שמו של אלעד מתנגן מתגלגל על לשונך..."זהו" אמרה, "אבל למה דוקא עכשיו כשאני כל כך קרובה ולא אליו דוקא , אלא - לשם.."? זוכרת את נשימותיך העולות יורדות בקצב לא אחיד מפאת הקושי בשיחה. היו לך רגעים נפלאים, רגעים בהם חשבת כי הנה...סוף סוף הכל מסתדר , הכל חוזר להיות כפי שהיה. אך...נושמת אני איתך יקרה נשימה עמוקה, לזכר אותם ימים בהם ישבנו את, שרי, אני ועוד ...ניסינו ללמדך מנסיונינו אנו הבוגרות יותר, ניסינו אך את חייכת חיוך של תודה , חיוך מלא שובבות , מבט מלא חיים אך חסר צבע. חסר גוון. שלא כמו שרי, לא יכולתי לאמצך אל חיקי, לא יכולתי להביט בגופך הקט והעדין ...אביך, שהינו ידיד טוב שלי במשך שנים רבות הביט בי במבט שאין לו פשר ופרוש...הביט ללא דימעה. יקרה, ילדה של הטבע...כמה אהבת לטייל ,,,לא היה מקום בארץ שלא חרשת ברגלייך , לא היתה אבן שלא הפכת, לא היה פרח שלא הרחת, נשמת אל תוכך - הזדקפת ו...המשכת בדרכך. הקשר העמוק שלך עם שרי היה ראוי להערצה...הצצתי בכן, מחייכת בהנאה, אוהבת לראותכן כמו, כאילו, אם וביתה . אותו צחוק מתגלגל, אותן תנועות ראש, אותן עוויות פנים, אותו קול רווי סיגריות...כמה, כמה התחננתי - די , הפסקנה לעשן... אבא שלך שסגד לך, ילדה - יושב לידי, מחבק את מתני - - - - ואני, דוממת, שותקת, כבר לא מזילה דימעה, מביטה בשרי - מבטינו מצטלב , מביטות אל על - רואות אותך ילדה, מחייכת ושלווה. רוח עצוב, רוח עגום שא נא את אנחתי דרך שדות , דרך יערות אלי אהובתי.... (י. כצנלסון)

שרי...אפרת...

כואבת איתכם את הכאב, על לכתה של חברתכן, שלא תדעו צער, מחבקת אתכן חזק חזק. מכורה לאהבה.

ורד41

New member
מרגששששש

אך היתה לה חברה נאמנה כמוך היה לה למי לספר לכאוב לצחוק חנכתי משפחה עם ילד חולה ותמיד הוריו אמרו לי היה לו אותך

הדליקי נר / ../images/Emo16.gif

הדליקי נר אהובה, ל"אות" ולא ל"זכר" כדי לחיות ולא כדי לבכות צקי מים על ידיך, נגבי הדמעות הוסיפי חיוך לפניך ואור יבציע מעיניך מחבקת אותך חזק בשתי ידים ועצובה איתך כיפליים

למעלה