חברה של הבן שלי

מירי,

New member
ברווווווווווווור, הרי הם מושלמים

(בעיקר ברגעים שהם לא עולים לי על העצבים)

נומלה

New member
וגם לא תראי לה את זה!

תעשי פרצופים פולנים מאחורי הגב שלה ותניחי שהיא מטומטמת מספיק כדי לא להרגיש.....ווי ווי ווי דרכו לי פה על יבלת בת 30 שנה.

מירי,

New member
טוב, היבלת שלי קצת יותר צעירה.

אז אני עדיין זוכרת את הכאב (מה גם שעדיין דורכים עליה מדי פעם)....

חשבתי שזה מובן שהכל מחוייך, בכל מיקרה אני מספיק מודעת כדי להבין שההשקפה היא שלי אם עוד לפני שהביאו מישהי אני כבר חושבת ככה....

נומלה

New member
ברור שזה מובן

אבל כל כך כל כך נכון, וגם... כל כך כל כך מצחיק. הנה הרשימה שלי לכלה ה"סבירה". דוקטורט באסטרופיזיקה, מלכת יופי או לפחות סגנית, אבא מליונר וכישורי בישול של אייל שני. פחות מזה לא תהיה מספיק טובה. היא עוד לא נולדה. אני יודעת.

מירי,

New member
ומודעת בכל רגע שהבן שלי זכיה בפיס עבורה

אביבקיץ

New member
תביאי כמה "כללים" שקל להבין

למשל לא לתפוס את המקלחת.

היא מרגישה אצלכם מאד נוח, ואני מבינה איך זה יכול לעצבן.
אבל אני חושבת שאי אפשר לפתור את הבעיה, בלי לפגוע בבן.

איריס461

New member
תודה על התשובות המהירות

בנוגע למקלחת,אתם צודקים על זה אני צריכה לדבר איתה.אני חוזרת כל יום בין 5-6 הביתה ומה שקורה זה שהיא בדיוק מתקלחת בשעות האלו ונשארת שם מלא זמן.אני חושבת שהבן שלי לצערי נותן לה את החופש לעשות את זה
עכשיו בנוגע לעניין עם החולצה,זה נכון שאם אני אלך עם הבן הקטן לים הוא אראה מלא בטנים של נשים,אבל ההבדל פה הוא שעכשיו הוא רואה את זה כל יום,אני פוחדת שאולי זה ישנה לו משהו בחשיבה כי בכל זאת הוא ילד קטן

ובנוגע למשפט.אני לא רואה בזה בושה,כמובן שאני לא פוסלת אותה אבל אני כבר רואה שהיא שונה מהחינוך שלי ושנתתי לבנים שלי.לא הייתי קוראת לה "פרחה" כמו שאומרים היום אבל יש לה פתיל קצר.
בכל מקרה באמת שאני צריכה לדבר איתה,כבעלת הבית.אני חושבת שאני אדבר איתה לבד קודם,זה מקרה שחייב להיעשות כי היא עוד יכולה למתוח את הגבול למקומות אחרים
אגב,לבעלי לא ממש אכפת מזה,הוא בגישה של "תרגישי בבית"

BrightEye

New member
בשיחה איתה תתחילי מטוב

תחשבי על הצד החיובי של הסיפור- כמה נעים לך שלבן טוב איתה, כמה נחמד שהיא מרגישה אצלכם נוח בבית, ועוד כהנה וכהנה דברים טובים ורק אז תגידי את השאר.
לגבי הבן הקטן לדעתי את צריכה לשבת ולחשוב מה מפריע לך ולנסח את זה במשפטי הוא ואת ולא היא.
ואז כשאת מדברת איתה את יכולה להגיד משהו למשל- הבן בן ה-9 צעיר עדיין ואני מבקשת לא לשחק איתו במשחקים של ילדים גדולים יותר.
או אפילו- אצלנו לא מתלבשים חשוף כל כך, אז לא נוח לי שאת מסתובבת עם חולצה כזו חשופה. במיוחד שבעלך בבית ולא מתאים שהיא תסתובב ככה.
בעיקר תצאי מהכיוון של הבית שלכם, ואל תגידי/תרמזי כל מיני דברים שירמזו על המוסריות שלה.
וכמובן לגבי המקלחת- אני מגיעה הביתה ומתקלחת בשעה מסויימת, אני רוצה שהמקלחת תהיה פנויה אז ויהיו מים חמים.
בנוסף, אם מגבילים אצלכם את זמן המקלחת בגלל חשבון המים, את יכולה להגיד גם את זה- שמקלחת של שעה זה הרבה מים.

חני ב

New member
לא מסכימה

אי לא חושבת שהיא בכלל צריכה לנהל עם החברה שיחה מהסוג הזה.
כל שיחה שהיא, צריכה להעשות דרך הבן. שהבן יאמר לה (הצרה שהוא בטח לא יסכים) שבשעה X המקלחת צריכה להיות פנויה וכו'...(דברים שמפריעים לאמא שלו) והכי נכון כמו שחוה כתבה, שהיא לא תתנחל אצלם בכלל.

חוה 1

New member
אבל לשוחח איתה על כללי הבית זה כמו להגיד לה

"תשארי רק תעשי אחרת"
מה פתאום! היא צריכה לא להתנחל.
השיחה צריכה להיות בכיוון שבבית שלנו חיים בני המשפחה. מותר להזמין אורחים באופן סביר לשרוץ שבועיים אצלנו לא מקובל.

BrightEye

New member
איך אומרים דבר כזה באופן שלא יהיה גס רוח?

זה כמו להגיד - "לכי מפה".
אני מבינה את הקטע שזה מקובל בין החברים ולכן הם חושבים שהם מתנהגים כמו שצריך.

חוה 1

New member
אני חושבת שלבוא לבית ולהתנחל שבועיים זו גסות

רוח. להתקלח שעה ולתפוס את המקלחת זו בכלל גסות רוח.
אני משערת שזה ימשיך ויהפוך להיות חודש חודשיים ואפילו יותר.

צריך להגיד לבן שזה צריך להפסק ואם הוא מסרב , לשבת עם שניהם לשיחה .
כמובן בצורה רגועה בלי צעקות אבל הדברים צריכים להיות מאד ברורים.

חני ב

New member
תוך דקה זה מגיע לצרחות ו...

"שברו את הכלים" היא עם הבן שלה, במיוחד שלאבא אין בעיה עם החברה.

נומלה

New member
באמת?

גם אם המחיר שהוא לא יראה בבית כמעט כי הוא ילך "להתנחל" אצל החברה? לא הייתי רוצה לשלם את המחיר הזה. צריך להבין את הצורך של הצעירים להיות אחד עם השני. (לדעתי זו בכלל לא גסות רוח אם הבחורה משתלבת ולא מפריעה. להיפך.) ולשמוח שהם בחרו להיות אצלה בבית ולא שהוא יעלם לכיוון השני. צריך לקבוע כללי בית שלא יפגעו באמא. זה בכלל לא קשור. לא הייתי דוחפת את הבן שלי החוצה לא בשיחה רגועה ולא בצעקות. זה הזמן לעשות סדרי עדיפויות, ולשמור את הבן בבית עדיף בעיני על הרבה דברים.

חוה 1

New member
לא הייתי רוצה שהבן שלי יעלם מהבית

אבל גם לא הייתי מוכנה לאורחת קבועה שישנה אוכלת ומתקלחת אלא אם כן אני הזמנתי אותה.
בכל מקרה הובהר שהיא לא ממש התנחלה בבית כל כך הרבה זמן.

אני חושבת שגבולות סבירים זה גם חשוב וילד שההורה שלו מפחד שהוא יעלם ימתח את הגבולות כל פעם קצת יותר.

חני ב

New member
האמא תשרוף את היחסים שלה עם הבן שלה

אם היא תעשה מה שאת כותבת

למעלה