חברה שגונבת

רקאהבה

New member
חברה שגונבת

שלום רב,

יש לי חשד סביר מאור שחברה טובה גונבת כסף ממני ומחברתינו האחרות

אנחנו חברה קרובים בסוף שנות השלושים והבחורה במצב כלכלי לא טוב. אני יודעת שהיה מקרה שגנבה בסופרמרקט ובנוסף חשדו שהיא גנבה בעבודתה

אני חוששת להגיד משהו לחברים האחרים. הם לא מעלים בדעתם שאולי היא זו שגנבה כשנעלם כסף פתאום. אולי גם הם מתחילים לחשוד ולא אמרו כלום
בתחילה גם אני הייתי עם אמונה בה ולא העלתי בדעתי שהיא תעשה משהו כזה

מאוד מביך וקשה להגיד להם או לה משהו, ואני גם לא רוצה להיות הרעה ללא הוכחות ברורות, אבל אני לא רוצה לפגוע בחברה ולהביך אותה. מצד שני אני לא יכולה להשלים עם זה ולהתעלם, ועם כך שהיא מתנהגת כרגיל. גם אם יהיו הוכחות חותכות זה מאוד מביך וקשה.

קשה לי לדמיין את המצב שבו נתעמת איתה

אני לא יודעת אם מעשייה באים ממצוקה כלכלית, שכמובן לא עושה את זה בסדר, או מאיזה דחף או קלפטומניה

יש לה הפרעה כפייתית טורדנית (שטיפת ידיים וכולי) ומטופלת בכדורים שעוזרים לה בעניין

אודה לכם מאוד מאוד בעצה

sharpantie

New member
אין לי עצה טובה

אבל ממה שאני מבין אם זה נעשה על רקע של קלפטומניה או כפיתיות כל שהיא, עימות ישיר איתה על הנושא
עלול להביא אותה להתפרצות כעס והכחשה. צריך לחפש איזה דרך עדינה/מרומזת לדבר איתה על זה.

רקאהבה

New member
תודה רבה

תודה רבה. אני לא יודעת אם זה על רקע של כפיתיות, אבל אני דיי מסכימה עם מה שאמרת. ניסיתי לרמוז ואני חושבת שהיא מבינה שאני יודעת או חושדת שהיא גונבת. אולי הדרך היחידה היא באמת להגיד את זה בצורה עדינה אבל ישירה אבל תמיד יש את החשש מהתוצאה

איזה חשש יש לך?

כלומר, מה לדעתך יקרה אם תפתחי את הנושא?
היא לא תהייה חברה שלך יותר?

חשוב שתדעי שאם היא קלפטומנית ובאמת מדובר על דחף קומפולסיבי כזה או אחר, הגילוי הזה שלך לא ממש יעצור אותה מלהמשיך לגנוב.
גם לא ממך.

רקאהבה

New member
היי

תודה רבה על התגובה. אני חוששת מלפגוע בה ומנתק. אבל-אני חוששת גם שהיא תשתמש בזה נגדי תכחיש ותציג את זה כאילו אני הרעה שבאה בהאשמות כאלה, אפילו אם אהיה הכי אמפטית. אני לא יכולה לדעת איך תגיב. בעבר היה מקרה שההאשמות כאלה שהציגו נגדה גרמו לה לכמעט התמוטטות. אנחנו חברה של כמה, ואם ביני לבינה יהיה נתק בלי שהאחרים יודעים מה הסיבה זה יגרור עוד אי נעימויות. מצד שני אני חושבת שאם אדבר איתה, מתוך הבושה והחשש הגדול שהאחרים ידעו,היא תפחד לעשות את זה לפחות לנו. ברור לי לגמרי שאם זה מדחף היא תעשה זאת שוב (אם לא לנו אז לאחרים)

למעלה