אני לא שמאלי :ם
אני אומר שכדאי לנסות כמה שיותר סט אפים, והגישה היא בדיוק ההפך ממה שרשמת פה. אמרתי בפירוש שלא ללכת לפי מה ש"רוב המתופפים בפורום ובעולם" עושים, תעשה מה שאתה רוצה. אתה יודע מה, זה בדיוק כמו הדבר הזה שמתופפים הרבה פעמים קונים עורות שהם לא אוהבים רק בגלל שהם מנגנים סגנון מסויים. ולפי דעתי זאת שטות, כי הרי מה זה משנה אם אתה מנגן ג'אז ויש לך גדלי רוק ופינסטרייפ בטומים? אם אתה אוהב את הסאונד הכללי של המערכת שלך אז אל תחליף אותו בגלל שככה מקובל, ואותו דבר אם יש סט אפ שנראה לך קצת הזוי אבל הוא סופר נוח לך אז אל תחליף אותו בגלל ש... הוא נראה קצת הזוי. עוד דוגמא- מתופפים מתחילים (ולפעמים גם לא) הרבה פעמים אוהבים ללכת לפי שמות של גדולים ("אני מנגן מטאל, ורוב מתופפי המטאל מנגנים עם המקלות האלה... למה שאני לא אשתמש בהם? אז מה אם הם דקים לי מדי, אני אתרגל") וזו טעות חמורה. כל היופי בתופים ובמוזיקה בכלל (לפי דעתי) הוא שאתה מפתח לך סטייל משלך. לפעמים יש לך השפעות מפה ומשם, אבל בסופו של דבר, הרבה יותר כיף לעשות דברים לא מקובלים ולהרגיש טוב עם זה מאשר לזרום עם הסטנדרט ולהרגיש תקוע. אבל שלא תבין אותי לא נכון- אני לא אומר שאתה חייב ליהיות מתוחכם ופלצני. אני אומר שקודם כל תנסה ותראה מה הכי נוח לך, בלי לחשוב בכלל על מה שמקובל. אגב, לכל דבר כמעט יש יתרונות וחסרונות. למשל- אם הרייד ליד ההאייט למשל אז הרבה יותר קל למשל לעבור מהבל להאייט ושוב לבל וחוזר חלילה, ותוך כדי להפתח לטומים עם יד ימין. ומה הבעיה להסתדר עם ה12 ולימינו 10? ומה הבעיה שהפלור למשל יהיה ליד ההאייט? להפך, זה דווקא אפילו משפר אותך טכנית- תוכל להתשמש הרבה ביד שמאל, שאצל הרבה מתופפים לא זזה מהסנייר כמעט בכלל. בקיצור, הגישה שלי בתופים ובמוזיקה בכלל היא Free your mind.