חבר'ה..שאלה..

גרברון

New member
חבר'ה..שאלה..

דבר אחד אני לא מבין זה בעיקר בפאנק רוק וכאלה... למה מתופפים משתמשים בטמטם אחד ? כאילו..יש הפרש דיי גדול בין הטמטם 12' (סתם דוגמא כן..זה לא חייב להיות 12 חח) לבין פלור אני לא מבין את זה |:

kfirshap

New member
טעם אישי, יצא לך לנגן?

בד"כ אפשר להפיק ממערכת המון המון גם כשיש עליה רק טמטם אחד ופלור טם, כי זה מפנה לך הרבה מקום ואפשר לקרב את שאר המצילות יש מתופפים שלא משתמשים הרבה בעוד טמטמים, אני אישית אוהב מערכות קטנות עם כמה מצילות מעט טמטמים, אבל שוב זה הכל עניין של טעם אישי יש מתופפי ג'אז שמנגנים על מערכות עצומות (תראה את בילי קובהם) ויש מתופפי רוק שמנגנים על מערכות קטנות (יש את המתופף הישראלי שמנגן ליוני בלוך אם ראית אותו פעם לא זוכר ת'שם שלו...) כי בתאכלס - אפשר לנגן כל סגנון עם טמטם אחד כמו שאפשר לנגן עם 30 טמטמים. הכל עניין של טעם אישי... למה בג'אז ופיוז'ן מעדיפים טמטם אחד? כי לא צריך יותר, הרבה יותר קל ונוח לטוס על המערכת ולעשות דברים מטורפים כשיש לך פחות תופים להתעסק איתם... ככה זה לדעתי האישית לפחות

kfirshap

New member
דווקא אני דיברתי על אור זובלסקי

שהוא המתופף הקודם של יוני... היום אם אני לא טועה הוא מנגן עם הלהקה דפנה והעוגיות

dudester

New member
../images/Emo45.gif אור זובלסקי מצוין...

מנגן בהרבה מקומות חוץ מדפנה והעוגיות - שי נובלמן לדוגמא.

יש שאוהבים את הפרשי הטונים

בין הטום הקטן לפלור והמעברים נשמעים להם יותר טובים ויש כאלה שאוהבים את זה כי זה נראה יותר מקצועי וטוב ומזכיר מערכות של פעם ומסורתיות כאלה... ויש שאוהבים גם זה וגם זה כל אחד והטעם שלו

djdubon

New member
זה לא רק בפאנק רוק

זה סוג של סט אפ (המועדף עליי) שנותן לך יותר נגישות לרייד (יותר קרובה), וככה גם הפעמון של הרייד ממש קרוב ולא צריך להתאמץ לדייק כדי להקיש עליו. תנסה פעם. בדרך כלל שמים את הרייד על סטנד בום בסט אפ הזה מה שמקרב אותה אפילו עוד יותר. וזה סט אפ חביבי, זה לא מתאים לסגנון כלשהוא. יש גם נגני רוק שמנגנים רק עם פלור למשל או עם איזה 5 טומים. זה לא אומר שזה מתאים לסגנון מסויים, זה לנוחות האישית של המתופף (אינדיבידואלי). אני ממליץ לך לנסות פעם לשחק עם הטמים והמצילות שלך ובכלל עם כל המערכת כדי להגיע לסט אפ המועדף עליך. אל תלך לפי מוסכמות תנסה לאלתר וליהיות יצירתי (למשל- מי אמר שחייבים לשים את הטומים בסדר של מהגבוה ביותר לנמוך ביותר? מי אמר שהרייד חייבת ליהיות בצד שמאל? כאלה דברים...). לילה טוב.

kfirshap

New member
מחזק את מה שהוא אמר

לשנות את הסטאפ של התופים, כל כמה זמן עד שתמצא את מה שהכי מתאים לך יכול לעשות רק טוב.

גרברון

New member
תודה רבה :)

בהחלט שמח ששאלתי ואני אנסה למצוא דברים אחרים שנוחים לי ! תודה רבה !

מיוחד4

New member
יפה

צודק בהחלט. כל אחד והסאונד תופים שהוא מעדיף. רק לגבי "מי אמר שהרייד חייבת להיות בצד שמאל?" אני חושב שאתה במיעוט...רוב המתופפים בפורום ובעולם שמים את הרייד בימין (אתה פשוט שמאלי, שזה מיוחד. אני למשל ימני ביד ושמאלי ברגל אבל הסט תמיד מסודר ימינה, לפי היד) וגם לגבי סידור הטומים אני לא מצליח להבין איך תסתדר כשמשמאל יהיה למשל 12" ולימינו 10" (למרות שזו הייתה סה"כ דוגמא)

drums123

New member
אני אגב שמאלי ביד וימני ברגל

ומנגן גם כמו ימני, מעניין. מה מיוחד בלהיות שמאלי? אחוז מאוד גדול של מתופפים הוא שמאלי (הכוונה היא שיש אחוז יותר גבוה של מתופפים שמאליים בעולם מאשר אנשים שמאליים בכלל) אבל אני ממש מסכים עם זה שצריך ללכת לפי מה שנוח ולא לפי מה ש'רגיל'. אם בא לך טם טם צמוד להיהט ורייד מעל הבייס? אז במקרה הזה קצת נדפקת
אבל אתה יכול לעשות את זה אם אתה באמת רוצה.

WinterZ

New member
אני שמאלי ברגל וביד..

ועדיין מנגן כמו ימני לכל דבר.

djdubon

New member
אני לא שמאלי :ם

אני אומר שכדאי לנסות כמה שיותר סט אפים, והגישה היא בדיוק ההפך ממה שרשמת פה. אמרתי בפירוש שלא ללכת לפי מה ש"רוב המתופפים בפורום ובעולם" עושים, תעשה מה שאתה רוצה. אתה יודע מה, זה בדיוק כמו הדבר הזה שמתופפים הרבה פעמים קונים עורות שהם לא אוהבים רק בגלל שהם מנגנים סגנון מסויים. ולפי דעתי זאת שטות, כי הרי מה זה משנה אם אתה מנגן ג'אז ויש לך גדלי רוק ופינסטרייפ בטומים? אם אתה אוהב את הסאונד הכללי של המערכת שלך אז אל תחליף אותו בגלל שככה מקובל, ואותו דבר אם יש סט אפ שנראה לך קצת הזוי אבל הוא סופר נוח לך אז אל תחליף אותו בגלל ש... הוא נראה קצת הזוי. עוד דוגמא- מתופפים מתחילים (ולפעמים גם לא) הרבה פעמים אוהבים ללכת לפי שמות של גדולים ("אני מנגן מטאל, ורוב מתופפי המטאל מנגנים עם המקלות האלה... למה שאני לא אשתמש בהם? אז מה אם הם דקים לי מדי, אני אתרגל") וזו טעות חמורה. כל היופי בתופים ובמוזיקה בכלל (לפי דעתי) הוא שאתה מפתח לך סטייל משלך. לפעמים יש לך השפעות מפה ומשם, אבל בסופו של דבר, הרבה יותר כיף לעשות דברים לא מקובלים ולהרגיש טוב עם זה מאשר לזרום עם הסטנדרט ולהרגיש תקוע. אבל שלא תבין אותי לא נכון- אני לא אומר שאתה חייב ליהיות מתוחכם ופלצני. אני אומר שקודם כל תנסה ותראה מה הכי נוח לך, בלי לחשוב בכלל על מה שמקובל. אגב, לכל דבר כמעט יש יתרונות וחסרונות. למשל- אם הרייד ליד ההאייט למשל אז הרבה יותר קל למשל לעבור מהבל להאייט ושוב לבל וחוזר חלילה, ותוך כדי להפתח לטומים עם יד ימין. ומה הבעיה להסתדר עם ה12 ולימינו 10? ומה הבעיה שהפלור למשל יהיה ליד ההאייט? להפך, זה דווקא אפילו משפר אותך טכנית- תוכל להתשמש הרבה ביד שמאל, שאצל הרבה מתופפים לא זזה מהסנייר כמעט בכלל. בקיצור, הגישה שלי בתופים ובמוזיקה בכלל היא Free your mind.

למעלה