חברה .צריך עזרא דחוף

ronimoni2

New member
חברה .צריך עזרא דחוף

הכרתי מישהי בלימודים איזה פעמיים דיברתי איתה .בקיצור אמרתי בישירות שאני מעוניין להכיר אותה וביקשתי את הטלפון שלה . אז היא פתאום אמרה ככה:אהה.האמת היא שנפרדתי לאחרונה מחבר שלי .. ו... וחבר שלי לפני כן היה דתי והיה קשה לנו כי לא היינו יוצאים בשבת .. (אגב אני דתי שם כיפה סרוגה ,לא אדוק). ועוד הוסיפה כאילו לא איכפת לי שנהיה ידידים .אז אמרתי לה .סבבה צריך להתחיל ממשהו אז היא צחקה . האמת אני לא יודע מה לחשוב כל העניין של הכיפה זה בולשיט או בעצם לא ? בנות חילוניות תגיבו פליז? למה לא כי אני בחור משעשע בעל נוכחות שיש אומרים מחשמלת (נסחפו קצת .הלוואי עליי -יהיה לי חשמל חינם). מה אתם אומרים? זה חשוב לי שתענו נשמות ...

shirazlovemor

New member
יכול להיות שבאמת

היא הבינה שאתה דתי בגל הכיפה והחליטה שלא כדאי למשוך את זה לכיוון הזוגי בגלל שהקשר הזוגי הקודם שלה, שגם הוא היה עם גבר דתי, היה קשר לא קל בגלל עניין הדת.

יש כל מיני השלכות לשוני של אמונה:

בתור אחת שמאמינה יותר בחופש הפרט, ובכבוד בין אדם לחברו, וממש לא בכל המצוות של הדת, ובתור אחת שיצאה עם מישהו מאמין (אפילו לא שומר שבת), ועכשיו נמצאת במערכת יחסים של אהבה עם מישהו עם השקפת עולם כשלי, אני יכולה להצביע על כמה השלכות: 1. בטווח הקצר, כשרוצים לצאת - לך יהיה חשוב להקפיד על מקומות כשרים, ולא לסוע בשבת, ואי אפשר לחלק את הסופ"ש בין המשפחה שלה לשלך- בעיה. 2. כשכל ארוחה הופכת לפרוייקט שצריך לחשוב, איזה כלים, מתי אכלנו מה, ומתי יהיה מותר לשתות כוס קפה... בעיה... 3. בטווח הרחוק יותר- כשבונים בית יחד עולות עוד שאלות- להקפיד על מטבח כשר או לא? איך לחנך את הילדים? אפילו אם רוצים בכלל רב בחתונה.... 4. יש עוד מלא דברים קטנים של יוםיום של השקפת עולם שיכולים להיות בעיה... אבל כמובן שאני לא רוצה לרפות את ידיך.. רק רצית לדעת מה יכולה להיות הבעיה... אם יש אהבה, אני מאמינה שהיא תנצח...

העניין של הכיפה זה בולשיט?

על זה אתה צריך לענות...בד"כ הכיפה מסמנת על אורח חיים מסויים שלא כל האנשים מוכנים להתחייב אליו...

תגובה

הבדלי אמונה יכולים להפריע, אבל אם ההתאמה והאהבה מספיק חזקות, אפשר בדרך-כלל להתגבר עליהם.

למעלה