חברה ממעמד שונה..

חברה ממעמד שונה..

בחמשוש הייתי אצל חברים בהתחלה אצל ידיד שלי ואחרי זה בשישי הלכתי לחברה שלי מהבי"ס. אצל ידיד שלי הרגשתי בבית, היה לו בית ענקי, מעוצב ממש יפה, ולא חסר לו כסף ודברים אחרים בחיים לפי מה שהבנתי. אצל החברה שלי יש לה בית גדול, כלבה מאולפת, וגם לא חסר שום דבר, ההורים שלה טסים כל הזמן בקיצור לא חסר כסף. היא כל הזמן דואגת להודיע לי שההורים שלה טסים/היא טסה/אחים שלה וכמה הבית שלה יוקרתי. היא גם דאגה כל פעם שפתחתי את המקרר, לא יודעת אם זה קטע של החינוך אבל בד"כ אורחים אומרים להם "תרגישו בבית" אצלה ניסיתי להרגיש בבית (רגילה להתנחלויות אצל אנשים) אבל עדיין היא לא נתנה לי להיות באמת בבית וגם אם יש לה אוכל אז זה תמיד לבדוק מה אני לוקחת וכל פרט קטן. הרגשתי כאילו אני ממעמד נחות ממנה או משו כזה.. לא יודעת להסביר, גם היו דברים שהיה סבבה איתה והכל אבל עדיין. תמיד דואגת להראות שהכלבה שלה מאולפת ולהראות את אותם תרגילים ולתת לה אח"כ סוכריה.. אני רואה את הכלבים שלי שהם לא מאולפים (שבי, ארצה, תתגלגלי) ואני ממש שמחה שהם לא. הם אוהבים אותי והם משוחררים כמו יצורים אנושיים ולא כמו רובוט שעושה מה שמצווים עליו כל הזמן... אצל הידיד שלי זה באמת היה להרגיש בבית ולפתוח את המקרר וכל מה שאני רוצה והרגשתי הרבה יותר חופשיה עם מה שאני עושה בלי שיעירו לי כל שניה... אפילו שהלכתי לישון (כי לא ישנתי אצל ידיד שלי, דיברתי עם חבר שלו כל הלילה) בצהריים היא פתאום מעירה אותי בתירוץ של "משעמם לי, לא באת לפה כדי לישון". אז קמתי אבל זה היה ממש מעצבן התירוץ הזה.. אני באתי לערב להיות איתה ועם עוד 2 בנות לראות סרט ולאכול בורקסים, ובכיף שתעיר אותי בעדינות ותסביר לי שלא נעים לה שאני באה לבית שלה והולכת לישון. אבל היא צועקת עליי "קומי שירי את לא באת לפה כדי לישון" וכאילו מתלוננת אליי שאני אקום וישעשע אותה כי משעמם לה... רוב החברים שלי ממעמד בינוני וגם אם יש להם בית ענקי הבנתי שעדיין הם לא טחונים (רובם) וגם אם כן אז הם סבבה ולא מתנשאים בקשר לזה ועושים מזה עניין גדול כמוה (נימוסים והשווצות אפילו בתת מודע). איתה זה קשר של בי"ס ותאמת באתי אליה כי לא היה לי נעים שקבעתי איתם ערב מתי שיש לה בית ריק ואני לא אגיע ויהיה מצחיק איתם.. אז זה לא היה ככה בסוף אבל לא נורא. אני למדתי את הלקח שלי בקשר אליה.. לא נראה לי שאני באמת ירצה להיות אצלה בבית יותר. אני באמת שמחה על מה שיש לי אבל אני לא שמחה על היחס שהיא נתנה לי (ולפעמים נותנת לי בבי"ס על דברים אחרים) מה איתכם? יש לכם חברים מ"מעמד" סוציואקונומי שונה משלכם שאתם מרגישים טוב/רע להיות אצלו?

sh53

New member
אני חושבת שזה ענין של גישה/חינוך

יש אנשים שיאמרו לך תרגיש בבית, קום ותכין לך אוכל/שתיה. יש אנשים שיאמרו לך אתה אורח, אני אגיש ואשרת אותך, ובתמורה אתה לא תלך לאן שאתה רוצה בבית. לכל דבר יש יתרונות וחסרונות ובשורה התחתונה אני חושבת (כמו שכתוב בכותרת) זה הכל ענין של יחס וגישה. בקשר לחברה שלך - אולי היא יותר ילדותית ממך, אולי קצת קרציה ואולי קצת נודניקית, אבל לא חושבת שהיא עשתה את זה מרוע לב אלא בגלל התכונות שרשמתי קודם.

קטע אחר מצחיק שהיה אצל הידיד

שהייתי אצל הידיד שלי הבנתי שבערב הזה 3 בנים (מתוך 4) מתחילים איתי באותו זמן: עם הידיד שלי התנשקתי (בצהריים לפני שאנשים הגיעו אליו), היה עוד אחד שאחרי זה התברר לי שהוא כן עשה עיניים אבל זה היה רק בצחוק, ועוד מישהו שבא אליו שניסה להתחיל איתי וקרא לי כל הזמן אבל נשארתי עם כולם עם הידיד הובהר בעיקר מצידו שזה היה לכיף - לי אין בעיות עם זה. בינתיים 2 בנים שהגיעו אליו מתחילים איתי ואני כולי בלחץ, אם אחד היתה אחלה שיחה והיה מצחיק איתו והכל ואני מידי פעם קולטת מבטים מצידו מחליטה להתעלם (למרות שיש לו עיניים מהממות גררר) אחרי זה ישבתי איתו בערב דיברתי איתו המון (כל הלילה נשארנו ערים ודיברנו) ובערב לפני זה עשינו איזה משחק מלחמה על הריצפה כולנו אחרי האוכל יצא שעשיתי איתו מאפיה P: (ניצחנו 2 מול 3 יאיי חח) הייתי בסבבה עם כולם וניסיתי כמה שיותר להיות עם כולם ולא להתבודד עם אפחד אבל יצא למשל שהייתי עם אחד מהשניהם ודיברנו. שמתי לב (וגם ההוא עם העיניים) שהשני ניסה להתחיל איתי ושתיתי ליקר וניל קצת והייתי גם ככה כולי שפוכה מעייפות ושמתי לב הוא כזה קורא לי כל כמה זמן יעני לבוא "לדבר" איתו בצד אז אני כזה "מה?" עושה את עצמי לא מבינה/מסטולע וכולם מסתכלים עליו לשניה וממשיכים לדבר. לא בקטע שלי ללכת לחבר טוב שלו ולהיות גם איתו, במיוחד לא באותו ערב ובאותו בית P: בקיצור היה ממש מצחיק ש-3 בנים מתחילים איתי ואני כולי נלחצת מהמצב מנסה להסתיר ולסדר תדברים (והורמונים - פאק כמה הורמונים היו לי בזמן האחרון, מבינה היום למה P: שיגמר מהר חח)

אצלי מבחינתי..

כולם שווים! עוד לא יצא לי להיות פה אצל חברות מהבית ספר אבל, אני יכולה להגיד שבארץ, יצא לי להיות אצל הרבה מהחברות שלי ודווקא הרגשתי אצלהן כמו בבית... לי למשל, יש בית פרטי עם בריכה וסאונה אבל, אני לא משוויצה בזה.. כאילו שאני יעני ממעמד יותר גבוה.. אבל אצלי בראש אני לא חושבת גודל הבית קובע אלא גודל הלב:)

../images/Emo13.gif

היא החברה היחידה שהרגשתי לא בנוח בגלל הסיבה הזאת אם אני לא מרגישה בנוח בבית זה בד"כ בגלל הורים, רוב ההורים סבבה אבל תמיד יש יוצאים מהכלל P: ואת חמודה את :)

אני חושבת

למרות שזה לא מוצדק או טוב שמעמד מסויים מחייב גינונים מסוימים שהם לא תמיד נכונים או מתאימים לאנשים ממעמדות אחרים ואני לא אומרת את זה בשביל לפגוע באף אחד לכן זה מסוכן או לפחות לא תמיד נעים וטוב

למעלה