חבר'ה!! מה הולך כאן??

Astroo

New member
מתברר שזה עורבא פרח

והיא לא העלתה שום הצעת חוק.
בכל אופן, אני בעד להפוך את ה-1 לינואר באופן רשמי ליום בחירה (מתברר שיש כבר יום בחירה בערב ראש השנה האזרחית, אבל בשבילנו יוצאי בריה"מ ה-1 לינואר יותר אקטואלי, כי בלילה לא הולכים לישון עד מאוחר)

beatman

Member
גם ב-1 לינואר

הזכות לחופשה במהלך החג
עובדים נוצרים
&nbsp
כלל העובדים זכאים להיעדר מעבודתם בהתאם לחגים הנהוגים בדתם.
&nbsp
דוגמה:
מהנדסת תוכנה נוצריה שעובדת בחברת הייטק בחיפה זכאית להיעדר באופן אוטומטי מעבודתה בימי החג הנוצריים, על חשבון מכסת ימי החגים שלה.
&nbsp
משמעות הדבר היא כי עובדים נוצריים רשאים להיעדר מעבודתם בחג עצמו (ב-1 בינואר או ב-14 בינואר עבור האורתודוקסים), גם אם הם עובדים במקומות עבודה, שבהם נהוג לעבוד בחגים שאינם יהודים.
זכותם של העובדים הנוצריים להיעדר מהעבודה קיימת גם אם נעדרו מעבודה במהלך חגים יהודיים (מכיוון שמקום העבודה היה סגור במהלך החג היהודי).
&nbsp
דוגמה:
מורה נוצריה בבית ספר יהודי בתל אביב זכאית להיעדר מעבודתה ב-1 בינואר (ראש השנה האזרחית), גם אם נעדרה מעבודתה במהלך ימי חג חנוכה, שבהם בית הספר היה סגור.
&nbsp
העובדים הנוצרים שייעדרו מעבודתם ביום זה יהיו זכאים לתשלום דמי חגים (ראו בהמשך).
&nbsp
עובדים שאינם נוצרים
&nbsp
ראש השנה האזרחית נחשב כיום בחירה. עובד שאינו נוצרי יכול לבחור אותו מראש כיום חופשה על חשבון ימי החופשה השנתית.
לשם מימוש זכותו של העובד עליו לפנות אל המעביד לפחות 30 יום מראש ולהודיע לו על כוונתו לצאת לחופשה בערב החג.
על המעביד לאשר את בקשתו.
למידע נוסף על ימי בחירה ראו: ימי חופשה לבחירה.
אם כבר ניצל העובד את ימי הבחירה שלו בשנה זו, הוא יכול לבקש מהעובד לצאת לחופשה באותו יום (אין צורך לבקש זאת 30 יום מראש), אולם בניגוד ליום בחירה, המעסיק אינו חייב להסכים לבקשת העובד, אם כי במקרה כזה עליו לנמק את התנגדותו בטעמים סבירים (כמו צרכי עבודה וכו'). למידע נוסף ראו חופשה שנתית.

beatman

Member
מה נסגר איתך ?

לא חגגתם בבית נובי גוד אף פעם ?
&nbsp
אתה מדבר על מה אתה צריך או לא צריך לסבול במדינה היהודית שלך.
ובאותה נימה אתה לא מרוצה מהמצב הכלכלי במדינה היהודית והולך לקבץ נדבות אצל הגויים.
למה הגויים האמריקאים צריכים לתת לך לקבל רווחה כלכלית במדינתם ?

ivgy1980

New member
כן חגגנו, בשנה הראשונה.

מאז עשינו עוד כמה ארוחות משפחתיות, ואז סיימנו. בין ארוחה משפחתית בבית לבין לתת מעמד רשמי של חג - הפער הוא גדול, לא ככה? אני גם מציין את השמיני במרץ ואת התשיעי במאי - אך אינני מבקש שיהיו אלו חגים רשמיים בישראל!

לעניין המצב הלכלי, זה נכון - רק שאינני מתלונן על המדינה, שעושה כנראה מעל ומעבר. יש הבדל בין לקטר ולבוא בטענות, לבין לעשות משהו בנדון. הגויים האמריקאים לא חייבים לאף אחד כלום, מעבר לחוק שמעוגן אצלהם בחוקה. כמו שהגוים הרוסים מגיעים לישראל ונהנים ממנה מתוקף חוק השבות, כך אני מגיע לאמריקה מתוקף חוק ההגירה שלה. ואגב, לו מחר תבוטל האזרחות הכפולה, מחרתיים אהיה בישראל.

ועוד קצת לעניין אמריקה: בשביל לקבל קצבת פנסיה באמריקה, צריך לעבוד לפחות 10 שנים. בשביל לקבל קצבת פנסיה בישראל, לא צריך לעבוד בכלל - כל עולה בגיל 65 זכאי לכך אוטומטית.

beatman

Member
ה-9 במאי ד"א מצויין רשמית ע"י המדינה ועיריות שונות.

פשוט רוב אזרחי המדינה לא יודעים בכלל מה זה.
&nbsp
הפסקתם לחגוג את הנובי גוד ?
איך בני הבית ויתרו על החג ?

ivgy1980

New member
У меня дома все евреи, какой к черту Новый Год??

בגלל שנולדתי בקייב, ובגלל שחייתי שם 10 שנים, ובגלל שאני קורא וכותב רוסית - צריך לחגוג חג נוכרי של שונאי ישראל?? לא, ממש לא.

אם ה-9 למאי מצויין רשמתית, זה אחלה. בשבילי אישית הוא קודם ליום העצמאות, במפני שברור לי שבלעדי ה-9 למאי לא הייתי קיים אנוכי וגם לא המדינה. אבל אינני מבקש שמדינת ישראל תמסד אותו כחג רשמי!

lEchoesl

New member
נו יופי...... אם כאלו דוברי רוסית לא פלא שנגיע רחוק

"אני לא אלמד את ילדיי רוסית, אבל מכיוון שאני פטריוט ישראלי ומעולם לא ארד מהארץ אני אלמד אותם אנגלית, ערבית וגם ספרדית זורם לי..."
''אין מצב שאני אקרא לילדיי בשמות רוסיים נוכריים! אבל וואלה מישל ושון זורם לי''
''אין מצב שאני אחגוג את השנה האזרחית החדשה, כי וואלה? זה האמא של הנוכרי, אבל וואלה אני אצא להשתגע במעדונים במסיבות הHELLOWEEN בתל אביב''
נו, נו...
&nbsp
ההתכחשות העצמית. למה האיגוד הפסיכיאטרי לא רואה בזה מחלת נפש?

ivgy1980

New member
לא יכול לדבר בשם אחרים

באופן אישי, אינני חוגג אף חג נוכרי.
באופן אישי, לא הייתי קורא לילדיי בשמות שאינם ישראלים/יהודיים.
באופן אישי, הייתי מלמד אותם את השפה בכדי שיקראו גם את Cевела ו-Рубина.

קצת מוזר לראות צברים שחוגגים את ליל הקדושים ואת חג האהבה. אבל כל אחד עושה את הבחירה שלו.

beatman

Member
מה הקשר חג של שונאי ישראל ?

רק אל תגיד שנובי גוד היה אפיפיור אנטישמי

&nbsp
&nbsp

ערפל10

New member
למה לכול דבר שלילי אתה דוחף את רוסיה ומצניע את אוקראינה?

הרי ע"פ סיפורך שרפו לך ספר תורה באוקראינה, אז מה הקשר לרוסיה?

ivgy1980

New member
"רוסיה" היא סה"כ משל לכל אותו הגוש הסובייטי.

למען הסר הספק, האוקראינים יותר גרועים מהרוסים.

ערפל10

New member

האמת - לא זכור לי אף מקרה בו ברוסיה נשרף ספר תורה. אולי רזניק יחפש בבלוגים וימצא.

ivgy1980

New member
הרב יצחק זילבר, שהיה גר בקאזאן, סיפר על זה

לא אמרתי ששרפו בכל מקום ובכל כיכר.
אבל היו דברים מעולם.

למעלה