חברה מאפריקה.

חברה מאפריקה.

שלום לכולם , יש לי חברה מאפריקה מזה שנתיים .. חייתי בעבר בקניה עבדתי שמה .. לפני כמה חודשים נסעתי אליה על מנת לחדש את הקשר , שהיה נהדר, עכשיו אנחנו רוצים שהיא תגיע לארץ לחיות חיים משותפים , רב התגובות שקיבלתי הם שלילייות למדיי, עד כדי תסכול .. חשבתי שבפורום הנל אני יכול לקבל עידוד מאנשים במצב שלי .. אני וחברתי שנינו רווקים אני בן 33 היא בת 23 .. האם יש כאן לאנשים מושג מה הסיכוי הצלחה להביא אותה לפה .. האם זה ניסיון שנועד לכשלון , כי על משרד הפנים שמעתי מפה עד מחר.. איך אפשר לזרז את התהליך שהיא תיהיה פה איתי ביחד.

randyloo

New member
אל תתייאש

משרד הפנים פועל על פי נוהל שנקרא "נוהל הטיפול במתן מעמד לבני זוג של ישראלים, לרבות בני אותו מין" חפש אותו בכלים ומידע כאן בפורום או בגוגל. נכון שהתהליך קצת ארוך ובירוקרטי אבל עשרות מאיתנו כאן בפורום עברו ועוברים אותו בהצלחה. ברגע שמקפידים לפעול לפי הנוהל התהליך מצליח. נכון שמשרד הפנים אינו נוטה לעגל פינות כאשר מדובר בבני זוג ממדינות מתפתחות אבל משרד הפנים כפוף לחוק בדיוק כמונו.
אנחנו כאן לסייע אם משהו לא ברור.
בהצלחה.

נישואין\ ילד משותף..

אני מכיר את הנוהל הנל לגבי זוגות מעורבים , רק שנכון לעכשיו חברתי נמצאת באפריקה וליבי נמצא פה , אני שוקל עם לסע לשמה שוב פעם , נתחנתן חתונה אזרחית .. לא יודע כמה זה תופס פה בארץ אבל לפחות זה יעמיק תקשר ,, , אולי אני אנסה להישאר שמה לאיזה שנתים אחרי זה לחזור כתושב חוזר איתה ביחד .. ראיתי שזה מצב יותר קל .. אני כלכך מבולבובל מהנושא הזה וככל שאני מחפש יותר אני רואה את הבעתיות , ,עורכי דין הם רק עורכי דין יש להם דרכים אבל הם גם יכולים לשקר לך בפנים . יש איזה המלצתלערך דין או פשוט לעשות את כל התהליך לבד ??
במידה ואנחנו נשואים או עם ילד משותף זה יכול לעזור בתהליך המעצבן הזה של הארץ..אולי אחרי זה פתאום נצטרך להתתחיל תהליך של נישואין .. מדינה מעצבנת.. יש חוק שאתה יכול לחיות עם מי שאתה רוצה ..

izzy g

New member
דבר ראשון - לא להתרגש

אתה יכול לחיות עם מי שאתה רוצה, אתה לא צריך עורך דין, אתה רק צריך לעבוד בצורה מסודרת.

הניסיון של רבים בפורום מלמד שכל עוד מגיעים מוכנים מראש עם כל המסמכים שצריך, הוכחות לכנות הקשר שלכם וסבלנות וחיוך הכל עובר בשלום.

לא צריך עורך דין, משרד הפנים הוא לא בית משפט, ואין לעורך דין במה לעזור, הוא לא יכול לשבת בפגישה ולייצג אותך. צריך עורך דין במקרים בהם משרד הפנים לא מאשר את הבקשה מסיבה כלשהי ואתה שוקל לגשת לבית משפט.

ולגבי הנוהל בארץ -באמת שהוא סביר, יש מדינות אחרות עם דרישות יותר גרועות. זה נראה מאיים, אבל בסופו של יום זה די פשוט.

הבעיות מתחילות כשאין מסמכים לבן הזוג, כשהמצב האישי שלו לא ברור (למשל הייתה נשואה קודם ולא התגרשה חוקית) או כשאנשים עוברים על החוק (למשל קשר עם שוהה לא חוקי). אני לא רואה את הבעיות האלה אצלך ולכן לא חושב שתהיה בעיה.

randyloo

New member
כמו שאמר איזי ובנוסף

אין ממש דרכי קיצור. נישואין מקצרים את התהליך המדורג אבל מעבר לכך כל האישורים והשלבים הבירוקרטיים זהים. זכויות תושב חוזר ניתנות לישראלי ולא לבני זוג כך שזה לא ממש מפשט לכם את התהליך. עורכי דין גם הם לרוב רק מסבכים וגורמים לצרות וקשיים. אז שוב - אתה לא הראשון ולא האחרון. תלמדו את התהליך, תהיו מוכנים ויהיה בסדר. אין דרכי קיצור, באמת שלא אבל זה לא כל כך נורא. עובדה, אלפים כבר הצליחו.

eladpesoa

New member
גם אנחנו "אפריקאים", יהיה בסדר...

אהלן. כמו שכתבו גדולים וחכמים ממני הכי חשוב זה לעצור רגע, להירגע, ולהתחיל לתכנן איך אתם עוברים את זה. גם אישתי הגיעה מאפריקה, אז עדיין בתור חברה, וגם התמודדנו עם כל הספקנים והדעתנים, אבל עברנו את זה ועכשיו אנחנו נשואים והחיים שלנו בארץ די הסתדרו.

אני מבין מה אתה עובר, כמו הרבה חברים אחרים אחרים בפורום גם אנחנו היינו בנפרד מספר חודשים עד שאישרו את הויזה ועד שהיא הגיעה, אבל עוברים גם את זה.
תהיו מסודרים, תאספו את כל הניירות שלה, תתרגמו אם אתם צריכים, תעבדו מסודר ויהיה בסדר.
אם תרצה עוד טיפים אשמח לעזור.
קח אויר ולא עורך דין

יום טוב.

רב תודות לעונים ... זה מרגיש מעודד...

ובהחלט נותן הרגשה טובה לדעת שאני לא לבד במערכה.
תעודת יושר * מתורגמת ומאושרת .
תעודת לידה ומצב אישי .. מתורגמת ומאושרת
במידה ונתחתן בקניה , שהרי אפריקאים לא יכולים להיכנס למדינות פותחות בקלות כמונו.. יש השפעה לנישאוין שלנו .. (ואין ביכולתנו לטס לקפריסין ברגע הזה)

לפי דעתי אין לך מה לדאוג

אני גם חי עם קנייתית פה בארץ (גם אני עבדתי בקניה
)
אנחנו אמנם לא נשואים (עדיין) וחיים פה ביחד כבר כמעט 4 שנים
לא נתקלנו בקשיים מיוחדים. (כנראה הייתי מספיק משכנע).

יש לי רק המלצה אחת, בקניה אין הצהרה פורמלית על מצב אישי.
קיבלנו הצהרה משגרירות קניה בארץ.

בכל מקרה בהצלחה.

הצהרת מצב ??

וואוו זה טוב ..לגבי סטוס רווקה אני מבין .. אני יכול ללכת לשגרירות בשבילה לקבל את זה .. היא עדיין לא פה , בטח אני צריך יפוי כח
.. תודה , אני יעשה להם טלפון ביום ראשון .

אתה יכול לעשות את גם כשהיא כבר תהיה פה...

את שאר המסמכים כן צריך לסדר שם לפני שבאים לארץ

לא צריך תטופס הזה בשביל התחלת ההליך מדורג??

הבעיה היא שאין לה ויזה לארץ ואני צריך את שלושת הטפסים על מנת להתתחיל בהתליך מדורג. איך אני יעשה את זה שהיא תיהיה פה.
תעודת לידה ותעודת יושר זה לא בעיה .. לגבי סטטוס זה כבר משהו אחר זה עורך דין .. או שאולי גם שמה יש דרך אחרת.. צריך את שלושת הטפסים האלה מקוריים כמו שהיבנתי

למעלה