חבר'ה! !
להלן תגובתי בפורומם, לא תוכלו למצוא אותה כי היא כבר נמחקה שם, כנראה שישיבישערס אינם מתאימים לפורום יוצאים בשאלה: אני כותב פה כעת ממש מתוך נהמת לבי הרוגש, האם אתם החוזרים בתשובה, גם אתם בונים את האגו העצמי שלכם על ידי השתלחות חסרת רסן באחרים שאינם הולכים בדרככם, האם אתם חושבים שבהטחת שקרים חסרי שחר תצליחו להרגיע את מצפונכם, להשקיט את אותו הקול האומר לכם בפנים מי יימר כי צדקתי בדרכי, האם אינני מעביר זמני לריק ולבטלה, זה הרי כל כך שקוף שכל מטרת ההשתלחות הזו בשבתאי היא לשפץ את הבנין העצמי שבניתם לעצמכם, להרגיש שאתם הצודקים ומלבדכם כולם טועים, להרגיש שלמים עם עצמכם ולחוש שעשיתם את הדבר הנכון, אין לי שום בעיה עם זה, אך חשבו בעצמכם האם אין זה מוכיח כי עגלתכם ריקה, שאין לכם במה למלא אותה מלבד בטיפוח ההרגשה שהעומדים בצד השני אינם מייצגים את הפוטנציאל שטמון בו, אני כמעט בטוח שההודעה הזו לא תחזיק זמן רב היא תמחק תוך כמה דקות על ידי האברכית החשובה אריאלה, אבל חשבי רגע אריאלה, עשי חשבון נפש לעצמך מה פשרו של שרשור זה, ובסוף תגיעי למסקנה שאת כולו צריך למחוק, הוא פשוט מוציא אתכם קטנים קטנים וחסרי כל מטען אמיתי. אני עצמי הכרתי את שבתאי לפני שהוא יצא, אמנם לא באופן אישי אבל משהייה קרובה בתחומו (או קיי, אני לומד בישיבה בה הוא למד) וכשראיתי את ההשתלחות הזאת בו הרגשת קבס עלתה בגרוני, בא לי להקיא מהגועל של אנשים שמכנים את עצמם אנשי רוח, מאנשים שאמורים להתעלות מעל מדות לב רע עכורות, מאנשים שאינם מכירים אותו בכלל ומעולם לא ראו אותו ומשתלחים בו בצורה מגעילה בדברים חסרי בסיס, ובכן שבתאי עד לפני שיצא בשאלה היה נחשב מבחירי הלומדים בישיבה, ולמד בחברותא עם הבחורים היותר מובחרים שבחבורה, הוא גם היה מקובל מאד בחברה, דבר שלא אפשרי לבחור שבאבניק - אליהם היחס בישיבות הוא מרחיק ודוחה. אין לי די עצבים בכדי להגיב על כל השטויות שכתבתם פה בנוגע לבחורי ישיבות ולריגושים שלהם, רק זה אומר לכם אתם אינכם אובייקטיבים לחלוטין, בתור בעלי תשובה אתם מרגישים צורך עז לחוש הזדהות עם החברה שהחלטתם להתחבר אליה, ולכן אתם מנסים לשכנע גם את עצמכם איך שהכל הוא טהור ונקי, כולם יושבים 12 שעות ביממה על תלמודם בלא שיחה בטלה ח"ו, אין פרץ ואין צוחה ואין יוצאת ברחובותינו, וכשאתם רואים ששבתאי מספר על כמה בחורים בישיבה חשובה מאד שהלכו לנערת ליווי אתם מזדעזעים ונוקטים בשיטת "מה שאסור להיות לא יכול להיות" למרות שאני עצמי יכול להעיד על הסיפור הזה כפי כמו על שאר הדברים ששבתאי הביא בסיפורו על עולמם של בחורי הישיבות, ויש באמתחתי עוד סיפורים שאולי שבתאי אינו יודע אך הם קרו, אני גם יכול לספר לכם על ארבעה בחורים ש לומדים בישיבה זו שאמנם איני מכירם אישית אבל שמעתי מחבר שלהם שהם סיפרו לו כי ביום שלישי בלילה בעקבות שאיפתם האדירה לראות את מדגמי הטלויזיה הם הלכו לפאב בקצה העיר וישבו שם כמה שעות וצפו להנאתם, (זה היה בשעות הסדרים, דרך אגב...)וגם הם בינתיים כשאף אחד אינו יודע מהסיפור אינם מוגדרים בקרב בני הישיבה כשאבבניקים, חבל, חבל שאלו השיטות שלכם להשקיט את ההרהורים שבתוך לבכם, חבל לי נורא, גם בשבילכם..