חברה להיכנס דחוף!!!

beckham17

New member
מכתב שכתבתי לואלה בנושא, והתגובה:

לכבוד הנהלת האתר נכנסתי לאתרכם באקראיות, והתפלאתי לקרוא בסקר את השאלה "מיהו ה"דוס" האהוב עליך?". אין לי ספק ששאלה בניסוח ובתוכן כזה באים אך ורק כדי לפגוע! אני חושב שזו ממש חוצפה מצדכם, שבשעה כ"כ קשה לעם ישראל בא אתר מכובד כמו "וואלה!" ומוסיף לפירוד בעם, מגדיל את החור ששורר כיום ביחסים בין הציבורים. אני מבקש מכם, דבר ראשון להוריד מיד את הסקר, ואף למחוק אותו מהארכיון! בנוסף, אבקש התנצלות, כלפי כל מי שנפגע מהניסוח הפוגע בכוונה תחילה. בתקווה שמקרים כאלה, שמגדילים את הפירוד בעם, לא יקרו שוב, ובברכת "חג שמח ומבורך". אריאל טוכפלד התגובה של ואלה: מצטערים אם הלשון הקלילה הובנה כעלבון לא היתה שום כוונת זדון מאחורי הנוסח ההומוריסטי (בו אנו נוקטים בכל נושא ובכל עניין) אנא סלח לנו והשתדל להבא לקחת את הדברים קצת יותר בקלות נשיקות, צוות וואלה תרבות

yair15m

New member
|../images/Emo22.gifדווקא סקרים טובים...!

אם את חושבת שהסקר לט טוב אל תצביעי....! מישהו הכריח אותך..!?

beckham17

New member
עדיין, הלשון של הסקר באה במטרה לפגו

לפגוע, וזה מגעיל. למה שלא ישאלו מי הכופר שהכי אהוב עליך???? זה אותו דבר, לשון שבאה לפגוע!!!! ואני לא בת....

לאו דווקא לפגוע...

לדעתי זו סתם קטגוריה... זה כמו ששואלים מי הימני או השמלאני האהוב עליך... אפשר היה להחליף את המילה "דוס" אבל בכולופן לא נראה לי שהמטרה הייתה לפגוע אם כבר אז לצחוק...

לא נכון!

אפשר להגיד גם- "איש איש באמונתו יחיה" ואפשר לומר גם "צדיק באמונתו יחיה" אבל- אם הוא לא צדיק/צודק הוא לא יכול לחיות עם מה שהוא מאמין בו?

beckham17

New member
לא!!!

כי אז הוא לא צודק, והבעיה של מי שלא צודק, למשל החילונים, היא שהם לא רואים! והסילוף הזה של "איש באמונתו יחיה" הוא של החילונים וכו´ שהחליטו לשנות את האמרה לפי השקפתם, אבל במציאות, מי שחי לפי אמונתו, לא באמת חי, כי הוא לא רואה (ובד"כ הוא לא רוצה לראות). ב"רואה" אני מתכוון למנסה למצוא מה המציאות הנכונה, לענות על שאלות שיש לו באמונה ובמחשבה. החילונים לא מנסים למצוא מה מיוחד בדת היהודית, ובזה הם לא רואים. זה נראה פילוסופי וגבוה, אבל זה לא, תנסו לחשוב על זה...

טוב...

אני דווקא חשבתי על הצד הפחות עמוק של העניין... במישור הזה אתה ממש צודק! אבל... התכוונתי שבנ"א יכול לחיות עם איזושהי מחשבה/דעה שלאו- דווקא לך נראית צודקת אבל לא משהו דרסטי כמו האמונה שבעניין הזה המילה צדיק היא הגדרה יותר טובה מ-איש איש (למרות שזה נראה ממש סותר...) אלא בדברים יותר פשוטים שפשוט כל בנ"א חי לפי מה שנראה לו ולפי הפרשנות שלו לכל מיני דברים. ולאו דווקא דברים שהם מחוץ לגדרי ההלכה. פשוט כל אחד חי לפי ראות עיניו את חייו!

למעלה