חברה לא יהודייה

avivgadon

New member
חברה לא יהודייה

שלום.
אני יוצא מספר חודשים עם אישה לא יהודייה שעלתה בילדותה לישראל מברית המועצות. כאמור אני יהודי.
בהקדם היא תתחיל תהליך גיור. עד עכשיו היא חיה בישראל מגיל 5 לערך, למדה בבית ספר רגיל, שירתה בצבא והתחילה את לימודייה האקדמיים ככל אישה.
השאלה שלי היא האם לאחר תהליך הגיור היא תהיה יהודייה שלמה לגמרי ככל יהודי אחר?
הדאגה שלי היא שאני אצטרך להסתכל על הילדים שלי ואולי לדעת שבגלל שאמם עברה גיור אז אולי הם גם לא יחשבו ליהודים רגילים.
האם זה באמת כך?
תודה מראש.

תשובה

אם היא עברה גיור היא יהודיה גמורה והילדים יהודים רגילים והקב"ה שש ושמח בכם. וצריך בכל עניין להתייעץ עם רב גדול בעל שיעור קומה שיתן את דעתו ועוד כמה עצות בעניין.

זה לא דבר כל כך פשוט על פי היהדות

וכמו קודמי אומר לך שמומלץ מאוד להתייעץ עם רב מובהק וחשוב לפני שאתה נכנס לדבר הזה, מפני שאם למשל הבחורה מתגיירת לא על מנת לשמור מצוות לאחר הגיור, אלא בגלל סיבה אחרת כגון החתונה האפשרית איתך, או כל דבר אחר מחוץ לשמירת מצוות כהלכתן, היא לא תיחשב יהודיה במקרה כזה וגם ילדך לא יהיו יהודים עד שיתגיירו בעצמם על מנת לשמור מצוות.

וכן, גם אם היא כן תתגייר כדת וכדין עדיין לא ממליצים ליהודי מבטן ולידה להתחתן לכתחילה עם גיורת.

האם אותם רבנים חשובים הם גדולי הדור?

האם יש להם שמות?

אני שואל מכיון שבועז, גדול הדור לקח לו לאישה את רות, לא סתם גיורת אלא גיורת מואביה.
ולא סתם שהתחתן איתה, מהם יצא דוד המלך ומהם יצא המלך המשיח.

ב"ה יש לנו הלכה וההלכה אומרת לנו עם מי מותר להתחתן ולא ראינו בשום מקום בהלכה איסור לישראל להתחתן עם גרי צדק.

האם אתה גדול הדור?

שפוסק הלכה והנהגה תורנית מפשט סיפורי התנ"ך?

אתה מוזמן לשאול בעניין רבנים פוסקים חשובים (לא מהמזרוחניקים) ולשמוע בעצמך את דעת התורה והיהדות בעניין.

והדוגמא של בועז ורות ממש לא קשורה למקרה של השואל, מאחר שבועז לקח את רות בשביל מצוות ייבום, ובסוף ימיו (יומו האחרון) לאחר שכבר היתה לו בצעירותו אישה יהודיה כשרה מבטן ולידה, וילדים ממנה.

וזה שיצא מהמקרה של בועז ורות המלך המשיח כדבריך, היא הנותנת שזה לא היה דבר מקובל, כי ידוע בספרים הקדושים שכל המהלכים של השתלשלות המשיח לעולם היו בדרכים עקומות כדי לא לאפשר למקטרג להפריע, כגון בנות לוט ואביהם, תמר ויהודה, בועז ורות וכו', וכן יהיה לעתיד לבוא.

מועדים לשמחה.

מצוות יבום?

לא זכור לי שבועז היה אחיו של מחלון.
התורה מדברת רק על יבום אחרי מות האח. אין מצוות יבום של קרובי משפחה אחרים.

המדרש גם מספר לנו שלבועז לא נותרו ילדים אחרים.

=======
האם באמת היית צריך לזלזל בכבודם של פוסקים מזרוחניקים חשובים בצורה כזאת?
רק עכשיו היה יום כיפורים וכבר להפיץ שנאת חינם.

כל ששאלתי אותך היה לשמם של פוסקי ההלכה החשובים שפסקו כפי שכתבת.

מצוות גואל! שהיא חלק ותולדה ממצוות יבום

כפי שאומר הפסוק במגילת רות: "וְגַ֣ם אֶת-ר֣וּת הַמֹּאֲבִיָּה֩ אֵ֨שֶׁת מַחְל֜וֹן קָנִ֧יתִי לִ֣י לְאִשָּׁ֗ה לְהָקִ֤ים שֵׁם-הַמֵּת֙ עַל-נַ֣חֲלָת֔וֹ וְלֹא-יִכָּרֵ֧ת שֵׁם-הַמֵּ֛ת מֵעִ֥ם אֶחָ֖יו וּמִשַּׁ֣עַר מְקוֹמ֑וֹ עֵדִ֥ים אַתֶּ֖ם הַיּֽוֹם:". וכן רש"י: להקים שם המת על נחלתו. מתוך שאשתו יוצאה ובאה בנחלה ומכנסת ומוציאה אומרים זאת היתה אשת מחלון שמו נזכר עליה:

כך שזה עדיין היה לשם מצווה מסוימת, ולא דומה למקרה שלנו.

וכן לא זלזלתי ח"ו בפוסקים מזרוחניקים חשובים, אלא ציינתי שאל תשאל אותם אם אתה רוצה לשמוע את הדעה התורנית שצינתי, כי ידוע לי שהם לא סוברים כך, כמו הפוסקים החרדים.

אינני זוכר כבר את כל הפוסקים ששאלתי בזמנו מאחר שזה היה מזמן, בכל מקרה אחד מהם שהנני כן זוכר היה הגאון הרב דניאל פלבני (תלמידו וממשיך דרכו של הגאון הרב בן ציון אבא שאול).

מועדים לשמחה.

קרא שוב את הרש"י שציטטת

ותבין שלא היתה כאן מצוות יבום אלא מעשה חסד, כל כולה של מגילת רות היא מעשי חסד. (זה לא אני אומר, את זה אומר רב זירא)

מצוות הגואל היא אותו החסד עם הנפטר של היבום

של שמירת השם של הנפטר, כדברי רש"י, וכן רוב המצוות של בין אדם לחברו הם חסד, מה שלא ממעיט בכלום מכך שזה נחשב מצווה.

אופירA

New member
מנהל
תלוי איזה גיור - גיור או "גיור"

מסגנון דבריך, נשמע שאינך שומר מצוות התורה, ושהחברה שבה אתה חי היא חברה חילונית, והיא זו המוכרת לך.
ובכן, גיור אמיתי הוא גיור של גוי שרוצה להיות יהודי, עקב שהכיר באמת היהדות ורוצה להצטרף לעם היהודי עקב כך שקיבל תורה. התורה מחייבת שמירת תורה ומצוות.
אין גיור למי שרוצה להצטרף לאזרחי מדינת ישראל, או לעם היהודי בצורתו החילונית (או להתחתן עם יהודי...), בלי לקיים את חוקי התורה.

אמנם, יש הרבה אנשים שמתקוממים על כך (כשם שהרבה אנשים מתקוממים על הרבה ממצוות התורה), והחליטו שגויים כן יצטרפו לעם היהודי עם רצון זה. הם הקימו מערכות שמעבירות את הגויים "גיור" מהסוג שהם החליטו שהוא גיור, ומנסים לשכנע את ממשלת ישראל להכיר בגיור זה.
אבל החלטתם אינה משנה את חוקי התורה וממשלת ישראל אינה קובעת את חוקי התורה.

כך שאם תשאל איך התורה מתייחסת לילדיך, שאמם עברה "גיור" במערכות אלו - הם גויים, ולא יוכלו להתחתן עם יהודים בנישואין כשרים כדת משה וישראל.
הם כמובן יוכלו ללמוד בבי"ס חילוני ישראלי, ולשרת בצבא. אבל אם ירצו להיות יהודים כשרים עפ"י התורה, המקיימים את מצוותיה, ושתהיה להם הוכחה שהם יהודים בפני המערכת המאפשרת נישואין כדת משה וישראל - הם יצטרכו להתגייר כהלכה.

אז הכל תלוי אם האשה תעבור גיור כהלכה, או "גיור" במערכות שמשקרות לגויים ומאפשרות להם לחיות שלא כהלכה, ומספרות להם שהם יהודים...

avivgadon

New member
לפי הידוע לי היא תעבור גיור כהלכה

הנערך כשנה לערך ללא קיצורי דרך וללא קומבינות למיניהן.
החברה רוצה להתגייר בעיקר על מנת להתחתן איתי. בנוסף לכל יש לה נפש מאוד רוחנית שחושבת בצורה הגיונית וחוקרת והיא אף יודעת חלקים וסיפורים נרחבים מהתנ"ך אך לטענתה גיור הוא דבר טכני בלבד ואינו מעיד על האדם. (מסקנתה היא לאחר חקירה וקריאה מרובה על היהדות)
אני אדם מסורתי שאינו שומר שבת אך הולך לבית הכנסת בכל ערב שבת, בחגים ועושה את כל המצוות הנדרשות. בעת שתגיע שהחברה תגור איתי היא אמרה שהיא תשמור על כשרות, תפריד כלים, תעשה איתי את הקידוש ותדליק נרות. (אני לא יודע בדיוק מה הכוונה "לעשיית מצוות" שאולי אחת מהם זו שמירת השבת שאותה שנינו איננו עושים).
האם מהמידע הזה עדיין ניתן לומר שהיא אינה מתגיירת על מנת לשמור מצוות או שניתן להניח שזה מספיק? תודה.

זהו, שאין דבר כזה גיור כהלכה למי שלא מתכוון

לשמור את כל המצוות כהלכתן, כולל את כל המצוות ללא יוצא מהכלל.

לכן תחשוב פעמים לפני מה שאתה הולך לעשות, ולנתק את העתיד שלך והמשך הדורות שלך מעם ישראל.

תגובה לכולם

הן אמת שיכולות להיות בעיות בגיור, אבל לא ציינתי אותם בכוונה, כי חזקה על חבר וכל שכן בית דין שאינו מוציא דבר שאינו מתוקן מתחת ידו, ואם הם ראו לנכון לגייר מישהי אז יש אומדנא דמוכח שהיא תשמור מצוות, ובשולחן ערוך כתוב במפורש שפעמים שהגר חוזר לסורו והוא נחשב ליהודי גמור כל ימיו, מי שלא תלמיד חכמים שבקיא בדינים הללו לפחות ברמה של דיין, לדעתי לא רשאי להזהיר ולחרוץ דינו גם של מי שבא להתגייר על מנת להתחתן עם יהודי [כלשון הרב הראשי "אלו הגרים הכי טובים שיש כיום"].

יש הבדל גדול

בין דברי השולחן ערוך לגבי מי שרוצה לשמור את כל המצוות ביום הגיור ומשנה דעתו יותר מאוחר אחרי שכבר התגייר ונקרא יהודי לכל דבר, לבין מי שמראש רוצה להתגייר למטרות זרות, ללא כוונת שמירת כל המצוות, כפי שהעיד השואל על המקרה שלו.

והבעיה הכי גדולה בנושא הזה היום, היא גופים מפוקפקים מבחינה הלכתית שמכינים היום את הגרים לקראת הגיור, ואומרים להם במפורש (כפי שהתפרסם לאחרונה) לומר לדיינים שהם מתכוונים לשמור את כל המצוות, אפילו שאין בכוונתם לנהוג כך בוודאות, רק כדי לאפשר להם לקבל את החותמת של הגיור.

מועדים לשמחה.

האם הרמב"ם מספיק גדול בעיניך?

http://www.mechon-mamre.org/i/5113.htm

יד [יז] גר שלא בדקו אחריו, או שלא הודיעוהו המצוות ועונשן, ומל וטבל בפני שלושה הדיוטות--הרי זה גר: ואפילו נודע שבשביל דבר הוא מתגייר הואיל ומל וטבל, יצא מכלל הגויים; וחוששין לו, עד שיתבאר צדקותו. אפילו חזר ועבד עבודה זרה--הרי הוא כישראל משומד, שקידושיו קידושין; ומצוה להחזיר אבידתו, מאחר שטבל נעשה כישראל. ולפיכך קיים שמשון ושלמה נשותיהן, ואף על פי שנגלה סודן.

טו [יח] ומפני זה אמרו חכמים, קשים להם גרים לישראל כנגע צרעת--שרובן חוזר בשביל דבר, ומטעין את ישראל; וקשה הדבר לפרוש מהם, אחר שנתגיירו. צא ולמד מה אירע במדבר במעשה העגל, ובקברות התאווה; וכן רוב הנסיונות, האספסוף היו בהן תחילה.

=========
שים לב במה הרמב"ם עוסק, בגוי שלא הודיעוהו בחיוב מצוות, עמד בפני בי"ד שאינו מוסמך וראוי, ובדיעבד התברר שהתגייר לשם דבר (שלא לשם גרות).
לפי הרמב"ם אפילו גר כזה יחשב ליהודי ואם חזר לעבוד עבודה זרה הוא אינו גוי אלא יהודי משומד.

האם דעת הרמב"ם בנידון הזה התקבלה להלכה ?

וישמעו אוזנך מה פיך מצטט, בהקשר לשאלת השואל האם להתחתן עם כזו סוג של גיורת (שלא נדבר על איזה ילדים יצאו לו ממנה):

טו [יח] ומפני זה אמרו חכמים, קשים להם גרים לישראל כנגע צרעת--שרובן חוזר בשביל דבר, ומטעין את ישראל; וקשה הדבר לפרוש מהם, אחר שנתגיירו. צא ולמד מה אירע במדבר במעשה העגל, ובקברות התאווה; וכן רוב הנסיונות, האספסוף היו בהן תחילה.

למעלה