חברה יש לי שאלה

• פותח הנושא adik
  • פורסם בתאריך

adik

New member
חברה יש לי שאלה

עם יש לי מנוע והקומפרסיה שלו היתה 1.175 2.165 3.130 4.165 יש לי איזה אפשרות לעלות את הקומפרסיה בכולם או לפחות בבוכנה מספר שלוש? עם כן מהי וכמה זה עולה ואל תגידו לי אוברול

nipravsky

New member
קומפרסיה

רצוי לבדוק אם אין לך בריחת קומפרסיה מבוכנה 3 יש דגמים של מנועים ישנים ש בוכנה 3 מקבלת פחות קירור מיתר הבוכנות ולכן גם מתחממת יותר ורצוי לבדוק ראש מנוע שאין בו סדק בבוכנה 3 וכמו כן רינגים ומה מצבם

EranR

New member
בדיקת קומפרסיה - ניתוח תוצאות.

לבדיקות קומפרסיה יש אחוז סטייה מוכר, אך באופן כללי - 1. נראה שהתוצאות הגבוהות של בוכנות 1,2,4 תקינות+ 2. בבוכנה מס´ 3 בהחלט מסתמנת בעיה - אחוז הסטייה המותר בבדיקה מסוג זה הוא עד 25%. כלומר (75/100)*165= 123.75psi 3. מכיוון שאתה קיבלת 130 מסתמנת בעיה - לא "משביתה" אך בהחלט מטרידה. 4. בשלב שני יש לבצע 2 בדיקות נוספות למיקוד הגורם: א. האם הגורם שסתומים? לכוון מחדש (או לפחות לוודא) את 2 השסתומים של בוכנה מס´ 3 - הרי אם יש בעיה בשסתום הלחץ שייבנה בבוכנה ידלוף דרך השסתום ובדוק קומפרסיה פעם נוספת. ב. ניתן לנסות לבצע "בדיקה רטובה" של הקומפרסיה בצילינדר הבעייתי - יש לשלוף את הפלאג ולהזליף אל תוך הצילינדר כף של שמן מנוע (5CC) בערך. לאחר 2/3 עליות בוכנה השמן ימרח היטב על דפנות הצילינדר ויקטין בצורה משמעותית את איבוד הלחץ בצילינדר כתוצאה מ- רינגים שחוקים. במידה וקיימת "קפיצה" בקומפרסיה בבדיקה החוזרת בצילינדר הבעייתי = רינגים שחוקים (40-20psi) במידה והעלייה בקומפרסיה היא בין 5 ל-10psi = הבעייה כנראה בשסתומים/ראש מנוע וכ"ו סיכום לאחר 2 הבדיקות הללו תהיי חכם יותר, לגבי מה שיש צורך לתקן/להחליף. בהצלחה, ערן.

למעלה