חברה, יש לי שאלה..

DarkArcher

New member
חברה, יש לי שאלה..

אני מתכוון להשלים לימודים לתואר ראשון .. מישהו יודע מה זה B.Tech, יש תואר B.Sc אותו אני מכיר, אבל מה זה B.Tech ? והאם הוא טוב ? מאוד אודה על תשובה

שאקל

New member
ההבדל בין B.Tech ל-B.Sc

B.Tech זה תואר ראשון שמוכר רק בארץ. בחו"ל למשל עם B.Tech אין לך מה לחפש. זה איזשהוא הסכם מקומי שקשור למכללות הרבות בארץ שמאפשר להם להעניק תואר. B.Sc זה תואר במדעי המחשב שמוכר בכל העולם. תוכל להציג אותו בכל מקום, להבדיל מB.Tech שתכף רק לישראל. מקוה שעזרתי לך קצת. אם יש לך אפשרות נסה להשלים לתואר ראשון B.Sc ולא B.Tech. בהצלחה!!!!!!!!!!!!!!!!!!

yair24

Member
הנה ציטוט ממה שראש המחלקה שלי

אמר: פעם רצו לעשות שיהיה הבדל בין התואר שמעניקות האוניברסיטאות והטכניון לבין התואר שמעניקות המכללות אז עשו את הBTECH למכללות ואת הBSC לאוניברסיטאות. ומאז מה שקרה זה שמהBTECH התחילו לצאת מהנדסים ממש טובים ושלא נופלים ברמתם ממהנדסי הטכניון והמכללות. האינטרס של ראש המחלקה כאן הוא ברור. וכמו שאמר קודמי אם אתה יכול תוציא BSC זה גם יותר טוב וגם יותר קצר (3 שנים לעומת 4 שנים) יחד עם זאת קיימים באמת אנשים שהם יותר איכותיים בBTECH מאשר בBSC יאיר

יאיר ידידי אני חולק עליך בגדול

אז ככה רק לידע כללי...תאר BTECH קיים שנים רבות באוניברסיטאות בחו"ל. ההבדל היחידי והוא יחידי לחלוטין הנו לימוד מודולים נוספים, קרי מהנדס BSC בס"ה לומד יותר מודולים תיאורתיים. בחו"ל שני התארים אקויואלנטיים לחלוטין וממש לא עושים איפה ואיפה בין BSC לבין BTECH. ההבדל היחידי הנו שבוגר BTECH הרוצה להמשיך ללימודי תאר שני ואו שלישי יהיה חייב לעשות השלמה מסויימת של מספר קורסים. כך שעם כל הכבוד למרצה שלך, אני מכיר את הנושא מקרוב ואין קשר בין טכניון לבין שאר אוניברסיטאות. ובכלל לדעתי האדם נמדד לפי רמתו המקצועית ולא "היכן הוא סיים ללמוד". אני מכיר בוגרי טכניון שבחיים המקצועיים לא שווים יותר מידי אבל הם יכולים להיות אנשי אקדמיה מהשורה הראשונה ואני מכיר בוגרי מכללות אקדמיות שבהחלט יכולים להיות אנשי מקצוע מצוניים! הכל עניין של סמנטיקה

yair24

Member
תראה:

אני מאמין שבטכניון נמצאים אנשים שאם תעביר אותם ללמוד באחת המכללות בארץ - אז הממוצע שלהם יגבה ב20 נקודות לפחות ממה שיש להם בטכניון. אתה לא מסכים איתי בקשר לזה? יאיר

יאיר ידידי -

אין לי מספיק נתונים לגבי כלל הסכמה איתך ובכלל לדעתי לא קיימת קורלציה בין מוסד הלימודים לבין הסטודנט האינדיווידואל. זה ויכוח אקדמי נחמד ולא מעבר לכך.... שיהיה רק בהצלחה

voguemaster

New member
רק דבר אחד

ממוצע אקדמי שונה מאוד מיכולת עבודה מעשית. יש אנשים שטובים בלהיות אקדמאים טובים (מחקר, חישובים וכד´) ויש אנשים שפשוט יודעים מה לעשות מעשית גם אם הציונים האקדמיים שלהם לא גבוהים כ"כ. בכל אופן, לא הייתי שם דגש יותר מדי על ציונים. אל תשכח ככל שאתה לומד יותר, אתה מכניס את הראש יותר ויותר לשבלונה של צורת העבודה שקיימת עד אותו רגע, וזה לא טוב. אלי

למעלה