חברה הקשיבו........

חברה הקשיבו........

יש לי בעיה רצינית...... חזי לא מאמין לי שנילס הוא אומר שהלב זה הדבר צריךף להראות לו מה סדר העדיפויות (החילזון) טוב עזבו את זה.... ה שווה לי להדריך כי כאילו יש לי לוח זמנים ממש עמוס אני ישנה יומיים באולפנא ויום שלישי יש לי בני עקיבא( אפשר לוותר גם לפעמים בשביל בית"ר) אבל כאילו.... להיות מדריכה זה שווה את הזמן שזה לוקח לי?

אה?!

בשביל מה יצאת לקורס הדרכה של בית"ר אם לא תדריכי?! אם את מעדיפה את בני עקיבא אז לכי אליהם.. למה יצאת לקורסים בכלל אם לא במטרה להדריך שנה הבאה?

מאמי את לא מבינה

יצאתי במטרה להדריךךךךך אבל רק עכשיו שלחו לי שאני ישן שם פעמיים בשבוע לא ידעתי את זה לפני..

MS6

New member
אני חושב שאת עדיין יכולה להדריך...

בכל אופן עכשיו הכל תלוי בכם, עד שימצאו לכם מפקד שיפעל באופן נורמלי וקבוע (ש"ש הוא לא אחד כזה)...

קודם כל- ערבה ח"ח על המחיקה.

שנית- לדעתי תצטרכי לבחור בין ה-2: בית"ר או בני עקיבא. אפשר גם לוותר על האולפנה, אבל זה קצת יותר בעייתי. חכי שהמעו"ז יתחיל לפעול וזרמי עם זה. בסוף את ההחלטה תקבלי לבד בלי שכל מיני אנשים יתנו לך עצות.

MS6

New member
גם אני חושב...

היו לי בעיות עם חניכים בעבר שהיו בכמה תנועות.. אי אפשר להיות בכמה תנועות לדעתי.. למרות שהמרחק בין בני עקיבא לבית"ר הוא לא גדול בצורה כזאת שהתנועות סותרות אחת את השניה.

מה זאת אומרת

משה אני לא מבין למה ש"ש לא יכול להיות מפקד מעו"ז אני עשיתי את זה לפני השנת שרות שלי ובזמן השנת שרות ותאמין לי שהדברים עבדו יפה מאד אני לא מבין אם אתה אומר לא להשמיץ אז למה אתה עושה ככה אומנם זאת השמצה בקטנה אבל עדין אני חושב שיש כמה ש"ש שיכולים להיות אחלה מפקדי מעו"ז מה גם שאם ישימו מפקד מעו"ז שהוא ש"ש אתה די שרפת אותו כי עכשיו כל דבר שהוא ירצה לעשות יבחנו אותו באלף עיינים כי אנשים בתנועה הזאת אומרים שמפקד מעו"ז אינו יכול להיות ש"ש בקיצר משה אל תעשה הכללות אני מאמין בש"ש הם מסוגלים שי חצבני רכז מפעלים תנועת בית"ר

ש"ש יכול להיות מפקד מעו"ז.

כמובן שבתנאים אופטימליים- עדין מפקד מעו"ז אחרי צבא שרואה דברים אחרת, אבל ש"ש יכול לתת הרבה צדדים אחרים לפיקוד מעו"ז, כמובן שיש עוד מיליון משתנים שיכולים להפיל את הש"ש, כמו שיכולים להפיל כל מפקד מעו"ז אחר.

MS6

New member
שי...

זה כבר קרה עם ההודעה של איתי, יש לך נטיה להבין דברים דרך הפורום בצורה טיפה קיצונית. ש"ש מפקד מעו"ז זה לא מצב אופטימלי, ש"ש מפקד מעו"ז מחוסר ברירה שאין מפקד מעו"ז אחר וקבוע. זה דבר ידוע ומוסכם בתנועות נוער. למה? כי ש"ש זה דבר זמני, לשנה אחת, ובשביל מעו"ז יציב צריך מפקד מעו"ז שיפקד למשך כמה שנים.

אני לא מבינה מה הבעיה

בבני עקיבא תמיד זה ככה יA קומטונרית לשנתיים ואז זה מתחלף כי זה השנת שרות שלהם.... אלא עם כן מישו רוצה להיות יותר זמן ותאמינו לי שבכלל אין בעיה אם זה...

MS6

New member
בני עקיבא...

אל תשכחי שלבני עקיבא יש מאגר של בנות שירות לאומי עצום.. מאות אולי אלפי בנות מדי שנה עושות שירות לאומי בבני עקיבא או מתנדבות בלי שום קשר לשירות לאומי (למשל דרך 4 שעות התנדבות שבועיות) לנו יש בגרעין.. 6 ש"שים. אנחנו לא יכולים לעבוד כמו בני עקיבא. מעו"זים יציבים וחזקים לאורך זמן היו מעו"זים שהיה להם מפקד מעו"ז לתקופה ארוכה, למשל המעו"ז החזק שהיה בשיכון המזרח.. מעו"זים שמסתמכים על ש"שים אלו מעו"זים שיכולים בקלות להתפרק.

ש"ש זה הכח המרכזי של תנועות הנוער

משה- אל תרצח אותי. לגבי ש"ש, מעו"זים יכולים להתקיים מש"ש. יותר מזה, אני חושב שמהותה האמיתית של תנועת הנוער היא שהנוער עושה הכל, וכמה שפחות מבוגרים. כמה שיותר ניהול עצמי. לכן אני חושב השין שינים לא רק יכולים להיות הכח המרכזי שמחזיק את התנועה (כי אי אפשר אחרת אם רוצים להיות חזקים כמו הנוער העובד והלומד לדוגמא- שיש להם מעל ל-400 שני גרעין של ש"ש.) הם צריכים וחייבים להיות הכח המרכזי, בתור תנועת נוער, ולא סניפי חינוך של מבוגרים. המצב עכשיו שבו יש אנשים מעל גיל ארבעים שמנהלים מעו"זים הוא מצב של צורך השעה אבל לדעתי הוא ממש ממש ממש לא אידיאלי. שוב, משה אל תרצח אותי. נ.ב. ערבה, את חייבת להחליט אם את בבני עקיבא או בבית"ר, זה לא רציני ולא אמיתי להיות בשתי תנועות נוער- זה אומר שאת מחלקת את המאמץ שלך על כמה דברים, ואף אחת מתנועות הנוער האלו לא יקבלו ממך תשומת לב מלאה, עדיף לא להספיק הכל אבל לעשות משהו אחד יסודי. אל תתפרשי על מליון דברים. אני גם חושב שזה פסול מבחינה עקרונית להיות בכמה תנועות במקביל אבל זה כבר עניין אחר.

MS6

New member
למה לרצוח?

זו דעתך ואני מכבד אותה... לדעתי האידיאל הוא מפקד מעו"ז אחרי צבא, רצוי סטודנט, שלוקח על עצמו פיקוד של מעו"ז לטווח שהוא לא קטן מ3 שנים. ש"שים הם הכוח מאחורי התנועה וזה ברור, הם המדריכים הבכירים ביותר בתנועה והם מובילים את כל המפעלים המרכזיים, אבל תחשוב על מעו"ז שמקבל מפקד מעו"ז לשנה שעוזב אותו אחרי שנה. אם תנועה תתמקד בחיפוש מחליף כל שנה יכול להיווצר מצב שלא יהיה מחליף ואותו מעו"ז יסגר. לכן המצב האופטימלי זה מפקד מעו"ז שלוקח על עצמו פיקוד למספר שנים, מה שיגרום ליציבות, והש"שים יוסיפו מין הסתם בפרטים החשובים האחרים במעו"ז: גיוסים, הדרכה של מדריכים לעתיד (ח-ט), ריכוז של שכבות ועוד. קח דוגמא את מעו"ז שקד, מעו"ז יציב מאוד.. למה? כי אנט כבר מפקדת שם כמה שנים, גם אצלי המצב יציב, ולפני הוא לא היה יציב.. לא בגלל שאני מפקד מעו"ז בחסד עליון אלא בגלל שבמשך כמה חודשים הוחלפו 2 מפקדי מעו"זים ואז לקחתי על עצמי את המעו"ז לשנתיים וחצי כבר.. יציבות=מעו"ז בריא.

הממף

א'- אל תרצח אותי כי אני מדבר על חשיבות של השינשינים לתנועה ולא עושה שנת שירות... בגלל זה. ב'- הנוער האובד והלומד מסתדר יפה מאוד רק עם ש"ש ... והם מאוד יציבים... הענייין הוא שהמצב שלנו הוא הכרח ולא מצב אופטימלי... במצב אופטימלי היו לנו 100 שינשינים שיתחזקו את כל המעו"זים... ושכל שנה יצא מספר שכזה ולא יהיה קושי בלחפש אנשים שיעשו את העבודה... ברגע שיש מסורת ו-וודאות של שנת שירות שנה אחר שנה... לא צריך להסתמך על אנשים אחרי צבא- שזה דבר טוב.. אבל במקרה של אנשים מעל גיל 35, שהם כבר לא נוער וגם די רחוקים מהתקופה הזו.. עם כל הכבוד... וגם אנשים לפני גיל 35 שעסוקים בהמון דברים אחרים ולא יכולים לתת נטו 100% מהזמן שלהם למעו"ז, אז זה בעייתי. כרגע זה מה שיש ואני לא אומר שצריך לפטר את מפקדי המעו"זים המבוגרים וזהו.. אני אומר שזה לא מצב אידיאלי ויש לאן לשאוף.. ועוד בעניין של לשאוף... מתי נצא לאיזה טיול בית"רי ונשאף קצת אוויר הרים צלול כיין....?

MS6

New member
הלוואי שנגיע למצב של הנוער האובד...

אבל אצלנו הגרעינים טיפה פחות יציבים.. תחשוב על זה שכל פעם שמוחלף מפקד מעו"ז יש סוג תקופת ניסיון שבה המפקד מעו"ז לומד בעצם איך מפקדים על מעו"ז.. זו תקופה קריטית כי בד"כ מדובר בתחילת השנה, אותו מפקד מעו"ז מגיע לסביבה זרה גם. המצב הטוב ביותר זה מפקד מעו"ז יציב ובעל ניסיון שמכיר את הסביבה, מכיר את המדריכים, יודע מה מצפים ממנו ומה הוא מצפה מהצוות שלו.. כשמסביבו פועלים 2-3 ש"שים שעוזרים לו בתפקידי מפתח כמו שכתבתי מקודם (הדרכה של ח-ט, גיוסים, ריכוז של שכבות.. ואולי אפילו פרוייקטים מרכזיים).

למעלה