חברה בצרה

מיטללל

New member
חברה בצרה

לא יודעת כמה תוכלו לסייע לי, אבל החלטתי לנסות. חברה שלי החלה ללמוד השנה. השתחררה, טסה לחופשה בת שלושה שבועות והחלה ללמוד. בהתחלה היא נשמעה יחסית מרוצה אבל בימים האחרונים היא סובלת מציינת שהיא לא עומדת בלחץ לא מספיקה להכין שיעורים נכשלת במבחנים והנורא מכל? אדישה לכל המצב, פשוט לא אכפת לה. אבל לא באמת, היא פשוט מדחיקה הכל. ובעיקר כועסת על עצמה. הייתם פעם במצב כזה? אני מוצאת את עצמי לא יודעת מה להגיד לה

היא אוהבת את מה שהיא לומדת?

חשוב לה לסיים את התואר? לדעתי תנסי לגרום לה להבין למה זה חשוב להשקיע, ושאם מקסימום היא לא רוצה להמשיך ללמוד אז לפחות עד סוף הסמסטר/שנה.. אולי שתסע לאיזה חופשה קצרה בסופ"ש לנוח, לנקות את הראש ולהתאוורר..

ChilD SouL

New member
אהמ...

לא הייתי ממש במצב שלה, אבל כן יש לי קורס שאני לא מבינה אותו ולא הולך לי איתו - יש לי להגיש עבודה גדולה, היום רציתי להתחיל אותה ואני אפילו לא ידעתי מאיפה, למה, כמה וכו' - פשוט מרוב ייאוש זרקתי את כל הספרים\מאמרים ואמרתי שאני לא עושה כלום בנידון עד שלא אקבל עזרה.
אישית, אני הולכת לבקש שיתנו לי חונך משנים מתקדמות ושהוא יעזור לי בקורס. אם יש לה את האפשרות - שתבקש גם חונך, אולי זה יעזור לה קצת להתמקד או משהו.

כן, הייתי במצב הזה ..

לא מצאתי את הידיים והרגליים שלי, לא הצלחתי בבחינות, הייתי עיייפה, מיואשת, מתוסכלת. אבל לי כן היה איכפת מכל זה מה שהעמיס ריגשית על כל הסיפור. בהנחה שחברה שלך לא לומדת בפתוחה (ואז המסגרת לא מתאימה לה
) אני חושבת שהיא צריכה שמישהו יראה לה את האור בקצה המנהרה את יכולה לעזור לה לעשות סדר בכל הבלאגן. היא צריכה להכין לו"ז מסודר שבו כל שעה היא יודעת מה היא עושה (כמובן עם הפסקות). לא להבריז משיעורים, ללכת לשעות הקבלה של המרצים ולבקש שיסבירו לה, לקחת שיעורי תיגבור אם יש כזה דבר במכללה/אונ' שלה. ובשבתות=ללמוד! אם היא עובדת שתפסיק לתקופה מסוימת או שתעבוד ממש ממש מעט. עוד מעט הבחינות וזה הזמן לתת גז

אני חושבת שהיא חייבת לקחת יום חופש

שפשוט לא לעבוד בו, לא ללכת ללימודים, להתנתק מהכל- תצטרפי אליה בתור חברה, תלכו לסרט, ארוחה בבית קפה ותטיילו קצת ואז תמצאו זמן משותף לעשות לו"ז מסודר של בחינות ועבודות להגשה ותראו מה יש לה מבחינת החומר ומה אין, תראי לה שאת שם- תאמיני לי שזה עוזר

למעלה