חברה בגיל 5

מגל3

New member
חברה בגיל 5

לבתנו התגלה הצליאק כבר לפני כשלוש שנים, אולם בתקופה האחרונה עולות שאלות וטרדות בנושא במיוחד מדוע היא היחידה עם הצליאק בגילה שהיא מכירה, מדוע היא היחידה בגן וכדומה. אם לנוספים יש את הדילמות הללו או סתם לשם הכיף נשמח להפגיש בין ילדים בגילה אולי להתמודדות טובה יותר אגב אנו מאזור ירושלים, לא שזה ממש משנה, אולם נוח יותר זה בטוח נשמח למסרים בנושא

אילנינה

New member
באותה קלחת

היי , ךבני בן חמש וחצי גילו צליאק לפני חודשיים ועדיין יש קשיים בלהיות שונה. ישנם ימים שהוא לא מוכן לאכול כי הוא מתגעגע לאוכל הקודם והיו גם הצקות בגן מצד הילדים בגין השוני עד שדיברתי עם הגננת והיא דיברה על כך עם כל הילדים בגן. זה לא פשוט בכלל וקשה להיות היחיד ששונה , גם אנחנו לא מכירים אף אחד עם צליאק מה שמוסיף על הקושי. מאחלת לכם מה שאני מאחלת לעצמי המון סבלנות וחוזק. בברכה אילנית.

זהבה ל

New member
ילד עם צליאק

בני בן ארבע וחצי. אובחן לפני שנתיים וחצי. אמנם הוא היחיד בגן עם צליאק, אבל הוא מקבל את המגבלות שלו בהבנה מלאה ובבגרות מדהימה. אמנם הוא היחיד בגן עם צליאק, אבל יש ילדה אחרת שאסור לה כל מיני דברים אחרים. לכל אחד מהם יש קופסת ממתקים כתחליפים בגן... לסבתא שלו יש סוכרת אז אסור לה כל מיני דברים. התינוק הוא קטן, אז אסור לו כל מיני דברים אחרים. העולם מלא באנשים שאסור להם זה או אחר. הוא לא היחיד בעולם עם מגבלות... והוא מדהים באופן שהוא מקבל את זה!!! ועוד משהו, סתם כקוריוז, אבל מביע הרבה לגבי האופן בו הוא רואה את הדברים: הוא אומר כל הזמן: יש אנשים שיש להם צליאק ויש אנשים שיש להם גלוטן. לי יש צליאק אז אסור לי את ... לתינוק אנחנו עוד לא יודעים אם יש צליאק או גלוטן, אז בנתיים אסור לו לאכול דברים עם גלוטן... ועוד משהו, גם אנחנו מאיזור ירושלים...

אם זה מעודד

לבני אוסר גם גלוטן וגם סויה וגם כל דברי חלב ( בגל קזאין )וללא סוכר הוא התחיל לאכול אוכל שלו מהבית ליד כל הילדים בגן מגיל 3. המלצה להכין אוכל אטרקטיבי לגן אצלנו כל החברים שלו מבקשים לאכול את הפנקייקים או לביבות שאני מכינה בני קיבל בהבנה רבה את הנושא שאסור לאכול אוכל של אחרים הסברנו על כאבי בטן והוא קיבל את זה יפה אנחנו דואגים לו הרבה תחליפים מתמיאמים לגן ובבית היום אני יודעת של הגבלה בגלוטן בלבד זה לא כל כך קשה היום בני בן 4 וחודשיים עד היום הוא נמנע בלגעת באוכל של ילדים אחרים פעם סעיית נתנה לו בגן פרוסת לחם רגיל , כי היתה חדשה בני בגבורה החזיר לחם ואמר : את יודעת שאסור לי למה את נותנת לי צריך לדבר עם ילדים ולהסביר למה ומה אפשרויות שלו גם לנו בגן יש מקום עם עוגיות, ותחליפים שונים בהצלחה

למעלה