חבר'ה אתם חייבים לשמוע...

חבר'ה אתם חייבים לשמוע...

חברה שלי גרה בתל אביב עם חבר שלה. לפני חודש בערך הם טיילו בעיר,והסתובב שם אחד עם סל ומכר חמוסים ב70₪!!
חברה שלי וחבר שלה לא מבינים כלום על חמוסים אבל הם נדלקו וקנו!!! אחרי שהחמוסה הייתה אצלהם שבוע,הם מכרו אותה לאדם שגם לא מבין בחמוסים.. והיום היא ראתה אותי כי היא באה לבקר את ההורים שלה ושאלה אותי אם אני מעונינת לאמץ אותה... אני נורא כעסתי עליה גם בהתחלה שהיא קנתה אותה,והיא כבר עברה 3 בעלים מסכנה... היא לא מוחתמת,היא נשכנית,ואני מבינה למה... האדם שמכר אותה לא מבין גם הוא כלום על חמוסים והוא גם לא אכפתי כלפיהם אם הוא מסתובב ברחובות ומוכר אותה ככה ועוד במחיר זעום כזה. אני לא יודעת מה לעשות.. מצד אחד אני רוצה לאמץ אותה כי כואב לי עליה,שהיא עברה כבר 3 בעלים,לא מנוסים.. ומצד שני היא כבר בת שנתיים אפשר לחנך בגיל כזה?!?!? אתם חייבים לייעץ לי אני לא יודעת מה לעשות..

WTR

New member
חבל לשמוע שאנשים חושבים שחמוס

זו חיה למטרות רווח. בסוף באמת נהיה כמו אנגליה.. אני הייתי מייעצת לך לחפש מישהו שישמש לה כבית טוב, תמיד יש סיכוי לחנך אותה. עמית קיבלה את החמוס שלה בגיל שנה וקצת והוא יצא מותק. מה שכן, לא הייתי ממליצה לך לקחת אותה. בשביל מה? מסרת כבר חמוס אחד כי לא היה לך כסף וכי הטיפול היה רב מדי, לא? (אני מקווה שאני זוכרת נכון) אז למה לקחת עוד אחד? אני מבינה שאת רוצה לעזור, אבל צריך גם לחשוב בהגיון. אם אין לך את הזמן, הכסף והצרכים הבסיסים לתת לחמוס נוסף, אל תקחי חמוס נוסף. תעלי תמונה שלה (אם יש) ותפרסמי כאן בלוחות וע"ג הפורום קצת פרטים עליה. מי יודע, אולי מישהו יתעניין.

תודה על התגובה והייעוץ

אבל איילת תביני,היא בת שנתיים כבר,נשכנית בצורה נוראית ממה שהבנתי.. ותוקפת את כולם!!! ובעיניין הכסף והטיפול,, ג'וני מקבל את הטוב ביותר! ואני לא אחסיר ממנו שום דבר לעולם! ובגלל זה הגעתי להחלטה לגדל חמוס אחד בזמן הזה..החלטה שהתבררה כנבונה ונכונה! הוא הנסיך של הבית, ושלי בפרט! אמרתי ואני עדיין אומרת שבעתיד אני ארצה עוד חמוס קטן ומתוק שיהיו לי את האמצעים לגדל שניים. כי לחמוס יש הרבה הוצאות חיסונים+אוכל+עיקור+ ... זה לא רק להנות מיופיו ומהאופי שלו.. זה ממש השקעה! אני אבקש ממנה תמונות שיהיו לה ואני אנסה לעזור לה במה שאני יכולה כדי שלחמוסה יהיה את הבית הטוב ביותר סוף סוף...

WTR

New member
לא אמרתי שאת לא מטפלת בג'וני

אמרתי שלפי מה שהבנתי ממך, אין לך את האמצעים לטפל בשני חמוסים..

מאמי לא אמרתי שאמרת,,, ההפך

הצדקתי אותך... ושוב אני אומרת שאין לי כרגע את האמצעים לטפל בשניים ובגלל זה פניתי לפה וביקשתי עזרה וייעוץ...

skarlet ohara

New member
החמוס שלי גדל על גיל שנה ושלושה

חודשים בחנות והוא היה נשכן כשהגיע אלי וחונך היטב. יש פה חמוס נוסף בן שנתיים שגם הוא התחנך רק לאחרונה וגם זה הצליח לא זוכרת מה שם הבחורה שמחזיקה אותו אבל היא מסתובבת פה בפורום כולי תקווה שהחמוסה תמצא בית הלוואי ויכולתי לאמץ אותה, אבל אין לי כלל את אמצעים.

שאלתי אותה אם היא מחוסנת ומעוקרת

והיא אמרה שהיא לא יודעת כי הרי היא לא ידעה כלום על חמוסים אז היא לא ביררה... אבל אין מצב שהיא לא מעוקרת כי היא הייתה מתה מזמן לא??!?!

Sweet Fantasy

New member
זהו שאני לא יודעת

היו מקרים מעולם 90% מתות יש כאלה שעוברות את זה. הרוב פשוט לא לוקחים את הסיכון (בצדק)

אני למדתי כבר לא לקחת סיכון!

ואמרתי גם לחברה שלי שזה חוסר אחריות מצד המוכר ומצידה ... אני מקווה שהסיפור יגמר טוב... אני כבר חשבתי מה לעשות... אני יחכה עוד שבועיים היא באה איתה לערד.. קודם כל אני אקח אותה ממנה ואצלי היא תיהיה בטוחה,ושהיא תיהיה אצלי אני אצלם אותה,ואפרסם תמונות שלה ואני אקווה לטוב.. אבל ההבדל הוא שאני יחפש לה את המשפחה הכי טובה,ושהיא תיהיה האחרונה שלה כי היא ממש מסכנה שהיא עוברת כל כך הרבה מגדלים...

למעלה