יש לך טעות יסודית
"אבל הטענה שבחברות מסוימות תתבטל מאליה המוטיבציה לפשוע יוצאת מנקודת הנחה שבני האדם מושלמים והרמוניים מיסודם, ושקונפליקט אינו דבר המובנה באדם. " זאת בדיוק ההנחה שיש בניתוח קפיטליסטי, לא בניתוח שלנו. בניתוח קפיטליסטי יש הנחה שאנשים הם שומרי חוק, תאבי בצע , אבל שומרי חוק. למה ? ככה נוח להניח. בניתוח שלנו לעומת זאת, הההנחה היא הפוכה - שללא מוסדות , חינוך, פילוסופיה, תמריצים - הפשע כן ישתלם, ואנשים רבים יפשעו. בניתוח שלי לפחות הראתי מדוע אם מישהו ירצה לפשוע היכולת שלו תהיה מוגבלת יותר, התמריץ קטן יותר או לא קיים, וכו'. לדוגמא, בחברה שאין בה כסף, והכל מבוסס על עסקאות חליפין - כמו מטבע מקומי עם רישום דו צדדי (כל אחד רושם את העסקאות שנערכו בפנקס שלו ושל האדם השני) - יש מיעוט של גניבות היות ואי אפשר לקחת מיליון דולר ולרוץ איתם לחור אחר - ככה שגניבה היא מעשה קשה מאוד. בו נבצע את מבן נחמיה שטרסלטר - אם כל כך טוב בסינגפור נצפה שאנשים ממדינות אחרות (שיש בהן פשיעה כמו ארה"ב או ישראל) ירצו לעבוד לשם. משום מה זה לא ממש יעד הגירה מועדף? למה ? כי כנראה שלהרבה אנשים החסרון של חוסר היכולת להביע את דעתך עולה על היתרון שבפשיעה קטנה. אגב - פתרון דומה מתרחש בסיציליה - שם רק למאפיה מותר לעסוק בפשע, ולכן כל עוד אינך מסכן את המנגנון או עובר על החוקים שלו, אתה בטוח למדי שהפעולות נגדך יהיו רק במסגרת החוקים שהמאפיה קבעה, ולא כפשע ספורדי. "אני אישית הייתי מעדיף לדעת שאם אני ארסס גרפיטי אני אקבל מלקות, ושזה בדיוק מה שיגן עלי מפשיעה חמורה יותר, של אנשים שאינם שומרי חוק כמוני." זה מזכיר לי את האימרה שיש חוק שווה גם לעני וגם לעשיר - לשניהם אסור לישון מתחת לגשר. אתה , בתור אחד שמאוהב בשיטה הקפיטליסטית ושיאנך סובל ממנה - אין לך סיבה אמיתית לעבור על החוק. אם היית ערבי, לדוגמא, והיית רוצה לבנות בית, היית כנראה נאלץ לעבור על החוק, או לגור באוהל, או לחיות עם עוד 20 איש בתא טלפון - היות ולערבים לדוגמא, לא נותנים היתרי בניה. נחש מה - מי שחזק לא צריך לעבור על החוק היות והחוק משרת אותו, או שאם הוא עובר על החוק , הוא כבר מסתדר עם השלטונות (מעניין לדוגמא כמה פשעים עושה האליטה העסקית בסינגפור, והאם גם הם מקבלים מלקות על דברים כמו הרג אנשים בזיהום תעשייתי).