חבר'ה, אני זקוקה למעט
במציאת מתכון

מירי73

New member
חבר'ה, אני זקוקה למעט ../images/Emo53.gif במציאת מתכון

במאפיות מזרחיות מוכרים בד"כ פיתות עם זעתר ופיתות עם מין ממרח פלפלים אדום שכזה מעט פיקנטי, הייתי מעוניינת לדעת איך בדיוק מכינים את הפלפלים האלה, אשמח אם מישהו יודע למה הכוונה ויוכל לעזור לי במציאת המתכון. תודה מראש לכל העונים
 

מירי73

New member
תודה, אך זה לא זה, אני מתכוונת למין ממרח

גס של פלפלים, נתקלתי בזה בואדי ניסנאס בחיפה, שם מוכרים זאת (סביר להניח בעוד מקומות), זה מעורבב עם בצל אך לדעתי הבצל אינו מטוגן ויש לזה מין טעם של פיקנטיות. זה לא בצל עם פפריקה כמו שהצעת קודם. אני חושבת שהם טוחנים את הפלפלים האדומים ומוסיפים לזה עוד מרכיבים, לכן אני מחפשת את המתכון.
 

מירי73

New member
שכחתי לציין שאת הממרח הזה הם לא מוכרים בנפרד

(אחרת הייתי רוכשת לעצמי סטוק, למרות שאני מעדיפה להכין לבד), את הממרח הזה הם מורחים על בצק של "מנאיש" (פיתה שבד"כ מפזרים עליה זעתר) ואופים.
 

מירי73

New member
אולי בכל זאת מישהו יכול לעזור בעניין../images/Emo7.gif../images/Emo35.gif

מאוד בא לי להכין.
 

ned73

New member
זה אכן עם אריסה

ובנוסף גם בצל מטוגן כמון פלפל שחור וסומאק כזכור לי.
 

מירי73

New member
זה ממש לא, טוב לא משנה

סבתי ז"ל אפילו הייתה מכינה את זה, אך אף פעם לא טרחתי לשאול איך, אני רק זוכרת שהיא הייתה טוחנת את הפלפלים האדומים (הרגילים) + 1-2 פלפל צ'ילי חריף במטחנת בשר ידנית, איזה תיבול ואיזה תוספות, זה אני לא יודעת, ולכן חיפשתי מישהו שיודע או שיכול לתת מתכון מדוייק יותר בעניין. בכל אופן תודה רבה לכל העוזרים. סופ"ש נפלא ומופלא לכולם.
 

ned73

New member
ייתכן וזה

לא זה אבל זה קרוב.עבדתי בבית מאפה... בהצלחה.
 
למעלה