חברה‎!‎

השתוללתם פה יותר מידי...

לא רוצה להיכנס לסוגיות שהוזכרו... שתי נקודות בקצרה. א.אל תשכחו שיש עוד 9 בנים חוץ מבן הנדה אז מספיק מחשבה קטנה בשעת... בשביל שיקראו לו לבן בן אשה זרה שזה לא פחות מבן הנידה ועוד דוגמאות ולא חסר. ב.א``כ נעלת דלת בפני שידוכים כי מלבד המשפחות המיוחסת כמעט ואף אחד לא יודע להתחקות אחר התנהגות סבותיו וסבותיתיו. ובפרט בארצות צפון אפריקה לא רוצה להרחיב בזה רק סיפרו לי יודעי דבר שבשביעי של פסח כבר היו מכינים את הבצק למופלטות אז אם בפסח שזה כרת גמור כמו בנידה והם לא ידעו שזה אסור לא מחמת פשיעה וזילזול, אז כל שכן וכל שכן בדבר המורכב הזה שנקרא טהרה... ואכמ``ל

המושג ידוע ,

לפי מה שאני יודע אנחנו לא צריכים להתעסק עם זה , זה בגדר ``הנסתרות וכו` ...

Corall

New member
לפחות גרמתי לכם קצת להתפלפל..

והיה זה שכרי. /tapuzforum/images/emo13.gif. ותודה לך, השיסער. אני בטח לא הייתי מצליחה להביא סימוכין לדעה שלי מעצמי. אלא א``כ הייתי מגייסת את אבי לצורך כך..

בן הצבי

New member
אף אחד לא הביא לך סימוכין..

הוא רק הביא דברים הכתובים על מי שהוא בן נדה. אך ההוראות לפועל שהוא הביא אמרו כולן, שאם הבחור או הבחורה יר"ש וכו' אין להתייחס לכך כלל.

השבוע אבא שלי

העלה באזני את הנקודה הזו בקשר להצעה שקיבלתי. לא מבין בזה כמו כל מיני שיסערים למיניהם, אבל בהחלט יש נקודה, השאלה היא מה המשמעות של בן נידה או משו כזה....

בן הצבי

New member
מקורותיו של השיסער לא מסייעים לך,

אדרבה, הם מראים שעל-אף שהסטייפלער והחזו"א ודאי ידעו מה שהשיסער הביא, הם בכ"ז הורו בפועל שאין להתייחס לזה אם ההצעה בפועל טובה.

דlס

New member
כל ההתפלפלות הזו מוזרה

זה נראה שבדיוק יצאתם מהסדר בישיבה אחרי עיון עמוק בסוגיה זו (או שאחרי שקראתם את השאלה עשיתם חיפוש בבר אילן (תקליטור) והתחלתם להתנצח) בכל אופן כל הכבוד.

פעם הייתי ליברל.

היום כבר עייפתי. אין לי כח להשקיע אנרגיות במישהי שלא הסגנון שלי. הסיכוי היחיד שלה הוא במקרה שאיכשהוא היא כן בסגנון שלי.

דlס

New member
מה אתה בלחץ למה לא

אולי אתה מאלה שגם לא תיקח ספרדיה טוב אני מאוד מבין אותך

הכל תלוי במצב הצד השני

כלומר לבחור ישיבה רציני לא יציעו אפילו כזה דבר לאחד שפחות לומד או לומד ועובד או לא לומד בכלל או חוזר בתשובה

בן הצבי

New member
"דבר כזה"?

זה בן-אדם, שידוך, לא "דבר כזה". לא מדובר בסוס, כבש, או פרה.

למה מה אמרתי?

שהיא לא תקבל אחד שלומד יום שלם. פשוט. אלא אם כן היא ממש דוסית

בן הצבי

New member
זה ודאי שלא,

הרי אחד שלומד כל היום במקום לעבוד הוא סתם עלוקה, לא בעל. למה מגיע לה עונש כזה? אני מתכוון שאתה מדבר כאילו היא איזה חתיכת בשר, "דבר כזה" קראת לה, שצריכה חסד מיוחד בכדי להשתדך.

בן הצבי

New member
התכוונתי לכל מילה.

חובתו של בעל היא, בין השאר, לפרנס את אשתו. כך זה לפחות לדעת מי שכתב את נוסח הכתובה, החוזה, אם תרצי, בין בעל ואשה לפי הדת היהודית. אם-כן, לפי הדת היהודית, מי שאינו מפרנס את אשתו, אינו מקיים את חובתו כבעל, וממילא הוא פשוט עלוקה. עד שלא ישנו את נוסח הכתובה, לא תשכנעו אותי אחרת.

דlס

New member
מי ביקש התיחסות

מהצד של קדושה נגיד שההורים שמרו טהרה אבל איך מסתדרים אם זה שהם לא שומרים שבת שהילדים יראו סבתה לא כ``כ שומרת צניעות. לזה שאתה פתאום נהיה רב כזה שהם שואלים אותך כל מה שקשור ליהדות, שאתה כל הזמן צריך להגן על החרדים כי החמה ראתה חרדים שהרגיזו אותה ועוד.

Corall

New member
פורום, זה פורום. זה פורום.

אתה אף פעם לא יכול לדעת לאיזה כיוונים תתפתח ההודעה שלך. וזה גם יהיה לא נכון להגביל. מה שכן, בפעם הבאה, תשתדל למקד למה שבאמת חשוב לך.

דווקא יש בזה משהו בריא.

ברגע שהילדים גדלים ורואים מסביבם אנשים שונים מהם בדרכם והתנהגותם יש בהם את ההכרה למה שהם. לעומת זאת ילד שבא ממשפחת אברכים, כשייחשף לראשונה להנאות העולם הזה (ויש לו מה להציע) יתכן מאוד שהוא יתפתה מהסיבה הפשוטה שהוא גדל בחממה שבה נאמר לו שהכל מסביב זה עולם השקר ואין בו שום הנאה, ואנחנו הכי טובים וכולם טועים ו... ואז, יום אחד הוא רואה שלשקר הזה יש... ויש... ויש.... (חיים צינוביץ' למי שלא קלט). משפחתי המורחבת אינה חרדית, ויש לנו קשר מעולה עם המשפחה- עושים שבתות, הבנות דודות+ החברים/ידידים/יזיזים מבקרים אצלנו ואנחנו אצלם, חתונות בקיצור הכל. זה מה שראיתי בתור ילד (ואבא שלי חרדי מאוד מאוד) מה שגרם לכך שכשגדלתי שום דבר לא הפתיע אותי. ידעתי שאנחנו חרדים והם לא. כל אחד יש לו את הגבולות שלו. אבל ידעתי שהם קיימים. אני חושב שזה בריא.

למעלה