חברה‎!‎

דlס

New member
חברה‎!‎

בעלת תשובה (כמובן הרבה שנים) אם יציעו לכם תנסו לבדוק או אפילו לא תנסו?

אני58

New member
אם יציעו לי בעל תשובה

אחרי הרבה בדיקות, אחרי המון בדיקות- אני אסכים.

דlס

New member
איזה בדיקות כבר אפשר לבצע

הרי זה ברור שהוא עבר בזמנו חצי תורה ואם לא אז את רובה הרי לכן הוא נקרא ``בעל תשובה``

אני58

New member
לא בדיקות בנוגע לעברו

אלא בנוגע להווה, ולסיבה למה הוא חזר בתשובה... איך הוא מתנהג מאז... עד כמה ירא"ש שלו חזקה... האם באופיו הוא לא אדם שעושה כל יום משהו אחר- וכך יש סיכוי שיחזור בשאלה בעתיד... יש מה לבדוק.

מה זה הרבה שנים ?

אם זה מגיל ממש קטן , כלומר שהוריה חזרו כשהייתה ממש קטנה אז אין לי שום בעיה , אבל אם היא חזרה מעצמה לא משנה באיזה גיל , זה קצת יותר ממוזר ולא נראה שיש סיכוי בכלל שהיא תתאים לציבור החרדי חרדי ...

אני58

New member
אני מכירה "חרדי חרדי"

שהתחתן עם בחורה שחזרה בתשובה בגיל 14. מעצמה, בלי הורים. היא בחורה מדהימה, אבל ממש מדהימה. היא גרה בבית הרב של הבחור, והוא היה זה שהציע את השידוך. אין לבחור חסרונות מיוחדים שידועים לי. הם הקימו בית תורני לתפארת: אברך, מורה.... פעם הייתי מפחדת מלגשת לשידוך כזה, אבל בגלל הסיפור הזה שיניתי את הגישה שלי לנושא.

הרב שך/tapuzforum/images/emo197.gif אמר פעם

שמעשה שטות שמצליח לא הופך למעשה חכמה. אחחח הרב שך.

בן הצבי

New member
זה סיפור אינדיווידואלי מיוחד.

גם אני, אם הרב שלי היה מציע לי בחורה שגדלה אצלו בבית מגיל 14 הייתי מוכן להיפגש. שהרי גם אם על פניו באופן רגיל לא הייתי מוכן, הלא כאן מדובר באדם שמכיר אותי ואת הצד השני מצוין, ואם הוא מציע, כנראה שיש לו יסוד להאמין שאכן ישנה התאמה, ולכן, שווה לבדוק. זה אינו דומה להצעה משדכנית וכד'.

זהו מקרה מאד נדיר,

אם מישהו שמכיר אותי ממש טוב (כמו הרב של אותו בחור) יציע לי מישהי שהוא גידל בבית וכו` הייתי הולך בעיניים עצומות ...

בשידוכים

בשידוכים ל ע ו ל ם לא הולכים עם עיניים עצומות!!! לדעת משרד הבריאות וגם משרד המשפטים...

תהיי בטוחה שלא היית הולכת בעיניים עצומות

מנסיון הרב שלי הציע לי תלמיד שלו (שנינו מתחזקים) שהתלמיד גם כן גר אצל הרב,הרב מכיר את שנינו. הייתי בטוחה 100% שזה הולך להצליח אבל בסוף זה לא... אז נכון שזה נשמע מעולה!! אבל לא תמיד זה הולך...

Corall

New member
לא.

מלבד הענין של הסגנון שיכול להתנגש הרבה. לי יפריע הקטע של, מי לידי יתקע, שהוא בא בקדושה? הוא אמנם לא אשם. (``אבות יאכלו בוסר ושיני בנים תקהנה?``) אבל גם אני לא.

מה את מקשקשת?

איזה מן שטויות אלו?!גם אני ההורים שלי חזרו כשהייתי בן 5,וברור שאני לא נקרא חוזר בתשובה!!מעולם לא שמעתי את זה ששואלים אם הוא בא בקדושה או לא..איזה מצחיקה את!

למעלה