חבר´ה

marshmello

New member
חבר´ה

רציתי לדעת מה דעתכם, בתור כאלה שמבינים בנושא מניסיון, על שיטות הלחימה אפקידו-קוקסול. אני מעוניין ללמוד בירושלים בבית הספר "אחי יהודה", ועם המורה אבי כדורי. מישהו מכיר את המורה הזה? הבנתי שהוא אחד הראשים... כל מידע ודיעה תתקבל בשמחה
מרש.

marshmello

New member
מישהו...?

רגע לפני שההודעה מדלגת לה לעמוד הקודם.תנו לי עוד צ´אנס...

בלי פאניקה.

כפי שאתה רואה, הודעות שמשרשרים אליהן תגובות קופצות לראש התור. למיטב ידיעתי המוגבלת קוקסול הפקידו היא אומנות שנוצרה משילוב של אומנויות קוריאניות מסורתיות (קוקסול ואן) ואלמנטים יפניים (מהאייקידו, אם הבנתי נכון). חבר הפורום גיל-קוקסול-הפקידו הוא מורה לאומנות זאת, וכשהוא יבוא, הוא ייתן לך תשובה מפורטת ומוסמכת.

galahead

New member
עד כמה שאני יודע

ואני מדגיש שייתכנו בילבולים או ידיעות כוזבות מצידי (לא מרצון, פשוט קורה...): לא שמעתי על אבי כדורי כמישהו שקשור לקוקסול. מורי הקוקסול הפעילים היחידים שאני מכיר, המלמדים רק קוקסול (כלומר, לא כל מיני טכניקות ששייכות לקוקסול או להפקידו, במסגרת אימון ששייך לשיטה אחרת) הם גיל אברהם בר"ג ויהושע סופר בירושלים. יהושע סופר הוא גם הנציג הרשמי של האירגון הקוריאני הממשלתי האחראי על אומנויות הלחימה הקוריאניות (למעט טאייקוואנדו).

marshmello

New member
תודה על התגובה הרצינית

והמקצועית.
תמשיכו להיות אחלה חבר´ה... באמת אחד הפורומים היותר טובים!

isaacl

New member
נכון

משיחות עם יהושע סופר אני מבין שקוק סול ווון היא אמנות לחימה קוראנית בעלת מנעד רחב ביותר של תרגילים. היא למעשה דומה לאומנויות לחימה סיניות הרבה יותר מאשר ליפניות. יש בה תנועות המזכירות את העגור הדרקון ועוד צורות חיקוי של חיות כפי שנהוג בקונגפו, וכמו כן שימוש מעמיק ביותר בנקודות תורפה. יהושע מסוגל לנטרל את היריב בלחיצות קלות על מקומות רבים. אומנות זו חסרה מחד גיסא, תפיסה מודעת של זן, ומאידך גיסא יש בה יישום רחב שלה. כאייקידוקה, הפריעה לי הגישה האקרובטית של אומנות זו, אבל אי אפשר להתעלם מיעילותה ומהעמקה שהיא מגלה בתנועות הגוף, מחולשותיו, מפיתוח של גמישות, עבודת אגן מדהימה ועוד ועוד. האפקידו המיושם בקוק סול דומה לאייקידו אבל תשומת הלב מופנה יותר ליישום טכני שלו יחד עם עבודה נמוכה מאוד. כדאי מאוד לראות ולהתרשם.

נכון, מאסטר סופר הוא הנציג הבלעדי

של האיגוד העולמי והקוריאני של אומנויות הלחימה הקוריאניות המסורתיות, ושל איגוד הקוק סול וון הקוריאני. הוא מייסד הקוק סול בישראל, ולכן הוא הכתובת לכל מי שמעוניין לראות קוק סול כפי שמלמדים בקוריאה. הסניף שלו בירושלים הוא הסניף המרכזי בארץ.

avima

New member
הפקידו קוקסול

הם אומנויות לחימה קוריאניות כמו גם הטיקוואנדו. אבי כדורי הוא אחד מהמאמנים המובילים בארץ בטיקוואנדו ורשת המועדונים שלו (אחי יהודה) היא אולי הגדולה ביותר בארץ. אבי הוא אחד מראשי ההתאחדות ואחד מהמאסטרים המועטים בארץ בטיקוואנדו (דאן 4 או 5). חברה שלו זוכים תדיר באליפויות הארץ כמו גם מיצגים את ישראל בתחרויות בין לאומיות. אני לא מתאמן אצלו (כי הוא ירושלמי) אבל במסגרת הסמינרים השונים והתחרויות הזדמן לי להכיר מעט מיכולתו. במסגרת אימוני הטייקוואנדו מלמדים (וגם אצל אבי) אפקידו בניסיון לאזן בין הפן התחרותי של הטאיקוואנדו לבין אלמנטים של הגנה עצמית. לסיום - ללמוד אצל אבי היא זכות שכדאי לנצל כי יש הרבה מה ללמוד ממנו.

marshmello

New member
תודה

נשמע טוב למען האמת... אני מתכוון להתחיל ללמוד איתו..רק אחרי שאני אשתלב בצבא בשח"ם (משטרה כחולה) ואז אבוא כל יום הביתה... שבת שלום

dragonait

New member
תחלום שתיהיה כאלאב עם תשרת במצח

אם תשרת במצח אתה ממש לא תיהיה קרוב אני בזמנו שירתתי ביחידת קרקע של חייל האוויר והייתי בא כל יום אבל זה עוד בגלל פרופיל נמוך ואף אחד עוד לא הסביר לך מה זה הפקידו המלצה שלי לך לשעור של גיל ותראה לבד

מתנצל על תגובה מאוחרת

כל מה שאמרו לך פה נכון מאוד. רק אוסיף כמה פרטים שאולי יעזרו לך. בקשר לשיטות, קצרה היריעה כאן מלהכיל מידע מפורט עליהן (והנה נתת לי רעיון למאמר על ההבדל בין הפקידו לקוק סול), עדיף שתדפדף בפורום זה כמה חודשים (אולי שנה אחורה), ותחפש באינטרנט. באופן כללי ביותר, הפקידו וקוק סול שתיהן אומנויות לחימה שלימות ומודרניות, עם דגש על הגנה עצמית ופרקטיות בצד לימוד מסורתי (פורמים, תרגילי נשימה וכו´). השוני ביניהן נובע ממקורן. הפקידו, מקור רוב הטכניקות הוא אייקי ג´וג´יטסו (טכניקות רכות - דייטו ריו של מאסטר טאקדה), טאי קיון (בעיטות ועבודת רגליים), ג´ודו (הטלות) + שיטות קוריאניות של נזירים בודהיסטים (מדיטציה ותרגילי נשימה). הפקידו זה שם כללי לאומנויות שכוללות פיתוח "קי" ולכן גם קוק סול נכלל בשם זה. הדיעות חלוקות על המקור של הקוק סול וון. באינטרנט ובספרים, נכתב על מאסטר ממשפחת סו (כיום חי באמריקה) שסבו היה אחרון המורים של המשמר המלכותי הקוריאני. הסב הוריש לנכדו חמישה ספרים של אומנות הלחימה הקוריאנית כפי שעברה בדורות (שבטים, מנזרים ומשמר מלכותי) + מכתבים לעשרות נזירים בודהיסטים ומאסטרים בקוריאה מהם למד (אפילו טכניקה אחת ממורה מסוים). ממידע זה, פיתח את השיטה (שהיא למעשה אינה שיטה אלא מערכת של שיטות). מתוך היכרות שלי אישית עם האח השני ממשפחת סו (האח של אותו מאסטר), המידע אינו מדוייק בלשון המעטה. אך מי אני שיאמר ? מתוך ההיכרות שלי והשוואה של הטכניקות של קוק סול וון עם סגנונות שונים של הפקידו, כל מה שיש בהפקידו קלאסי, יש בקוק סול אך בגישה מעט שונה (פחות משחקים עם התוקף ויותר סיום מהיר של הטכניקה). מכאן, אני יכול להסיק שהרבה מהטכניקות הרכות (בריחים והטלות) מקורן מהפקידו. עבודת הרגליים (בעיטות ותנועה) זהה כמעט להפקידו. הזרימה ועבודת הידיים מזכירות שיטות סיניות שונות (וזה השוני הטכני מיתר שיטות ההפקידו). בפורמים (קאטות) יש לא מעט אלמנטים שדומים לשיטות שטוענות שבאו משאולין. כמו כן, יש לא מעט חיכוי של חיות (לא פוזות, רק הגנות ומכות ידיים). מפאת הקרבה של קוריאה לסין ומנצ´וריה בפרט, ייתכנו השפעות סיניות לאומנויות הקוריאניות (אפילו המקוריות שבהן), הנובעות כנראה מהגירת סינים לאיזור שהיום נקרא קוריאה. הרבה מחשבה מושקעת על איפה במדוייק להכות (נקודות וזויות מכה) ועם מה, וכמו כן נקודות לחיצה. בקשר לאיפה ללמוד - אז ככה, אבי כדורי מורה ותיק מאוד בכיר ומנוסה לטאיקוונדו. יש לו הרבה קבלות המתבטאות בתלמידים שהגיעו רחוק בהישגים בינלאומיים (הוא עצמו שופט בינלאומי). ממליץ עליו כמורה וכבן אדם. אני לא יודע אם הוא מלמד הפקידו וקוק סול וון בניפרד. ייתכן והוא משלב טכניקות הגנה עצמית שלהן לאימוני הטאיקוונדו. אם אתה מעוניין בהפקידו וקוק סול, אני ממליץ לך ללמוד אצל מורה שמלמד רק את זה. השיטות הן מורכבות מאוד, ולכן לא ניתן ללמוד אותן לעומק כדרך אגב לאומנות אחרת. הגישה והזרימה נוגדות כל אומנות קשה אחרת כדוגמת הטאיקוונדו. לך תראה את מאסטר סופר. מקווה שעזרתי בהצלחה גיל אברהם

marshmello

New member
תודה רבה על התשובה הרצינית והמקצועית! אין ספק שעזרת לי להשלים את התמונה. כמובן שחסרים עוד הרבה נקודות, אבל כשאני אכנס לזה ממש אני אתחיל לחקור לעומק ולשאול שאלות נקודתיות יותר. אין, אני חייב את זה לעצמי בתור אורח חיים בריא ומסגרת בונה
נקוה שנסתדר עם הצבא כדי להגשים את מטרתי הבאה... שוב תודה בועז.

למעלה