חבר´ה..

• פותח הנושא Gaus
  • פורסם בתאריך

Gaus

New member
חבר´ה..

אני מוצא פה הרבה חברה שמנבים לתפוס את האומן על המילה, הרב שאלות כגון בהופעה זה ככה ובדיסק זה אחרת או מה הפירוש של מילה זו או אחרת. אז אני רוצה להגיד לכם שאין שום סיבה לדוש בזה מכיוון שברוב המקרים גם לאומן אין תשובה.. ולפעמים מקורו של הבדל בין ההופעה למקור זה פשוט טעות של הזמר, אך ישנם גם שינויים לדוגמא אחת שעולה לי עכשיו לרשא זה בשיר בדרך אל הים בדיסק הוא אומר:"עכשיו עני בגובה פני הים, רואה אותך בכל מיני גדלים" ולעומת זאת בהופעות הוא תמיד תמיד היה אומר :"עכשיו אני בגובה פני הים, עומד ומתבונן אל הגלים..", למה?! אולי פשוט אחרי ההקלטה חשבו שזה יותר מתאים.. אנ´לא´יודע.. תאמינו לי שבכל מה שקשור למשינה יש דברים הרבה יותר מעניינים מאלה.. ובכלל משינה ידועה בכך שהיא החדירה את הנון-סנס למוזיקה הישראלית אז אל תחפשו פירוש לכל מילה... אורן.

למיטב זיכרוני

"עומד ומתבונן אל הגלים" נוסף החל מסיבוב שיא הרגש או רוק קדחת הקיץ ולא מוקדם יותר. אבל... זה שוב ניסיון לתפוס במילה. זה פשוט ענין של תשומת לב לפרטים קטנים אורן, זה כמו שיש אנשים שמדקלמים את חגיגה בסנוקר יותר טוב מזאב רווח (כולל פאוזות מדויקות). אני לא יודע כמה חפרת בהודעות אחורה בפורום, אבל לפני יותר מחודש היתה הופעה של יובל בנאי בכיכר ציון בירושלים, וגם עבדך הנאמן השתתף פה בשתיים שלוש הודעות שדנו מה בדיוק היתה הטעות שלו באז למה לי פוליטיקה עכשיו.

Gaus

New member
רק נתתי דוגמא..

... להבדל בין שני גירסאות, ולא ניסתי לנתח למה הוא עשה את זה, וחוצ´מזה, אם לא היה עושה את זה היה פחות מעניין... אני אחרון שאנסה לתפוס את יובל במילה.. רק שימשיך להופיע (רצוי במסגרת משינה) ומצידי שיאלתר את כל המילים.. ממתי הוא אומר עומד ומתבונן אל הגלים, זה האמת אין לי שמץ.. כמה שזכור שרו את השיר הזה בסיבוב של מפלצות, ואני אמנם הייתי בופעות מת´ העמותה אך מהן אני לא זוכר הרבה חות מהביצוע השקט ללמה לי פוליטיקה עכשיו.. נו טוף.. שיהיה לנו רק טוב.. אורןץ

למעלה